Connect with us
Energetska efikasnost

Energetika, Ekologija i Zaštita, koktel koji se ne odbija

Znak za start neverovatnog sajamskog oktobra na Beogradskom sajmu da─çe izuzetan trojac reprezentativnih doga─Ĺanja – 14. Me─Ĺunarodni sajam Energetika, 15. Me─Ĺunarodni sajam za┼ítite ┼żivotne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR i 41. me─Ĺunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO. Ove tri manifestacije predstavljaju jedinstvenu logisti─Źku platformu za odgovore na neka od najva┼żnijih pitanja dana┼ínjice – energije, energetske efikasnosti, ┼żivotne sredine, rizika i za┼ítite na radu.

14. Me─Ĺunarodni sajam Energetika odr┼ża─çe se u hali 1 Beogradskog Sajma, od 3. do 5. oktobra 2018.

Energetika 2018. je najve─çi i najrespektabilniji godi┼ínji regionalni skup kompanija, korporacija, preduze─ça, institucija i profesionalaca u sektorima elektri─Źne energije, uglja, nafte i gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva.

Ova izvanredna me─Ĺunarodna manifestacija ─çe ove godine, i u izlaga─Źkom i u konferencijskom programu, potencirati problematiku obnovljivih izvora energije, tr┼żi┼íta elektri─Źne energije, investicija i tehnolo┼íkih inovacija u energetici (vetroparkovi, hidroelektrane, mini-hidroelektrane), energetske efikasnosti, proizvodnje biomase i biogasa, sistema za daljinsko grejanje itd.

15. Me─Ĺunarodni sajam za┼ítite ┼żivotne sredine i prirodnih resursa – ECOFAIR┬áodr┼ża─çe se u hali 1 Beogradskog Sajma, od 3. do 5. oktobra 2018.

Zajedno sa Energetikom, u isto vreme i na istom mestu, u hali 1 Beogradskog sajma, od 3. do 5. oktobra 2018, odr┼żava se i EcoFair, posve─çen sistemu i mehanizmima za┼ítite ┼żivotne sredine, sa posebnim akcentom na „zelenu ekonomiju“, industriju recikla┼że, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

U obimnom stru─Źnom prate─çem programu, nagla┼íena pa┼żnja bi─çe poklonjena tretmanu ulaganja u ekologiju kao ulaganja u zdravlje, problematici strate┼íkog planiranmja i finansiranja u za┼ítiti ┼żivotne sredine, upravljanju projektima u ovoj oblasti, investicionim projektima i upravljanju otpadom u lokalnim sredinama, re┼íavanju pitanja istorijskog zaga─Ĺenja, urbanoj mobilnosti, primerima dobre prakse, globalnoj za┼ítiti ┼żivotne sredine i evropskim agendama u tom sektoru i sli─Źno.

41. me─Ĺunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – 112 EXPO┬áodr┼ża─çe se u hali 1 Beogradskog Sajma, od 2. do 5. oktobra 2018.

Istovremeno, sa po─Źetkom dan ranije i u hali 2 Beogradskog sajma, od 2. do 5. oktobra, odr┼żava 112 EXPO, eminentna sajamska manifestacija koja se bavi procenom i upravljanjem rizicima u vanrednim situacijama i bezbedno┼í─çu i zdravljem na radu, suprotstavljanjem nepredvidivim i neo─Źekivanim vanrednim situacijama koje ugro┼żavaju ljudske ┼żivote i imovinu.

112 EXPO ─çe obilovati pokaznim ve┼żbama u oblasti za┼ítite od prirodnih katastrofa i posledica ljudskog nemara, analizama zakonskih re┼íenja u ovoj oblasti, bavi─çe se problematikom bezbednosti i za┼ítiti na radu u praksi, inspekcijskim nadzorom, sertifikacijom opreme za za┼ítitu, dobrovoljnim vatrogastvom, zbrinjavanjem u vanrednim situacijama i brojnim drugim temama.

www.sajamenergetike.rs

www.sajamenergetike.rs
www.112-expo.rs
www.sajamekologije.rs