Connect with us

Arhitektura

Nekvalifikovani radnici planetarni problem

Objavljeno

:

Virtual Design Manager Brad Moore nedavno implementirao besplatan sedmodnevni kurs

Sa više radnika koji napuštaju trgovinu nego što se pridružuju, podsticaj inovativnih načina za privlačenje i zadržavanje kvalifikovane radne snage je na visokom nivou. Kako je Fortune objavio prošlog meseca, uprkos rastućoj potražnji, 60 procenata izvođača radova se suočava sa poteškoćama u trećem kvartalu 2017. godine na pronalaženju kvalifikovanih radnika zbog tekućeg nedostatka radne snage. Devedeset jedan procenat izvođača radova je, po istraživanjima, umereno zabrinut zbog nivoa veština svoje radne snage.

Mnogi kandidati za posao poseduju samo oskudne veštine

„Zapošljavanje vrhunskog radnika oduvek je bio naš fokus „, kaže Marlene Velez, glavna osoba u kompaniji Pover Design Inc., nacionalnoj stručnoj kompaniji za ugovaranje elektroenergetskih i inženjerskih usluga. „Nikada se nismo odvojili od naših osnovnih vrednosti ili očekivanja kvaliteta, što čini pronalaženje pravih kandidata još izazovnijim.“

Sledeća generacija zanatlija, o kojoj sada zavisi građevinska industrija, bavi se kompanijama koje ulažu u svoje ljude i u tehnologije koje podržavaju rad pametnije, a ne teže. Važan deo strategije za zapošljavanje Pover Design-a je ciljanje nedavno završenih univerzitetskih ili tehničkih škola koji žele da izgrade svoju karijeru od osnove. Mnogi od ovih kandidata poseduju samo slabe veštine koje čine dobru kulturu, ali nemaju nivo tehničke veštine ili obuke koji je neophodan da odmah počnu da doprinose projektnom timu.

Na obuci se pokazuje i čitanje arhitektonskih crteža

Zato je Virtual Design Manager Brad Moore nedavno implementirao besplatan sedmodnevni kurs koji se sastaje dva puta nedeljno kako bi pomogao obuci pojedinaca koji žele da rade na Pover Design-u, ali još uvek nemaju tehničke mogućnosti. „Ja ih naučim na visokom nivou kako graditeljstvo, dizajn i građevinska industrija funkcionišu, kako čitati arhitektonske, strukturalne i crteže MEP-a, a šta je očekivanje u našoj kompaniji“, objasnio je Moore.

Ovo bi trebalo da pokaže rezultate, a nama ostaje da se nadamo da će se na ovaj način obučavati i radnici u Srbiji s obzirom da je i kod nas uočen isti problem.

Preuzeto i prevedeno sa: www.construction-today.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno