Connect with us
Novosti

Name┼ítaj u punom sjaju – Posetite Sajam name┼ítaja

58. Me─Ĺunarodni sajam name┼ítaja, opreme i unutra┼ínje dekoracije i 58. Me─Ĺunarodni sajam ma┼íina i alata iz oblasti drvne industrije otvoreni su 8. novembra 2022. godine u hali 2 Beogradskog sajma.

Vra─çaju─çi se, posle dvogodi┼ínje pauze, na poziciju najva┼żnijeg poslovnog doga─Ĺaja drvne industrije i na mesto susreta proizvo─Ĺa─Źa name┼ítaja i distributera, dizajnera, in┼żenjera, arhitekata, posetilaca, kupaca i ┼íire javnosti, ovaj tematski profilisan privredni doga─Ĺaj nastoji da spoji drvnu i industriju name┼ítaja sa kreativnom sferom, dizajnerima i mladim umetnicima koji ─Źine osnov njene pokreta─Źke snage za budu─çnost.

Sve─Źano otvaraju─çi ove manifestacije, Tomislav Momirovi─ç, ministar unutra┼ínje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije, izrazio je zadovoljstvo ┼íto na jednom mestu mo┼że da se uveri u uspe┼ínost doma─çe drvne industrije, koja je jedna od osnova na┼íe ekonomije.

ÔÇ×OVO MESTO POSTAJE BITNA TA─îKA SUSRETA I MLADIH DIZAJNERA KOJI PREDSTAVLJAJU NOVU POKRETA─îKU SNAGU CELOG REGIONAÔÇŁ, REKAO JE ON.

ÔÇ×Sada se borimo sa velikom energetskom krizom i zato imamo veliku odgovornost da damo podr┼íku na┼íoj industriji. Treba da iskoristimo i to ┼íto sa 44 ─Źetiri trgovinska partnera imamo zaklju─Źene sporazume o slobodnoj trgovini. Isto tako treba iskoristiti i pun potencijal regionalne inicijative ÔÇ×Otvoreni BalkanÔÇŁ.

Ministar je naglasio da ÔÇ×drvna industrija zajedno sa poljoprivredom, metalskom industrijom i IT sektorom mora da bude oslonac razvoja Republike Srbije. Poslednjih dvadesetak godina ona bele┼żi pozitivne rezultate prema kriterijumima broja privrednih dru┼ítava, rasta zaposlenosti, ostvarenih poslovnih prihoda, izvoza i pozitivnog spoljnotrgovinskog bilansaÔÇŁ.

ÔÇ×VerujemÔÇŁ, rekao je on, ÔÇ×da industrija name┼ítaja u Srbiji mo┼że da pove─ça svoje kapacitete i da svojim kvalitetom i dizajnom bude konkurentna i na doma─çem i na stranom tr┼żi┼ítu. U prilog ovome govore i ekonomski podaci koji su jako dobri ─Źak i u ovako komplikovanim globalnim ekonomskim kretanjima. Izvoz name┼ítaja od svih materijala za osam meseci ove godine iznosio je blizu 500 miliona dolara i u odnosu na pro┼ílogodi┼ínji ve─çi je za skoro 6%. Samo izvoz name┼ítaja od drveta u ovom periodu iznosio je 232 miliona dolara i pove─çan je u odnosu na pro┼ílu godinu za 8,3%.ÔÇŁ

Pohvaliv┼íi i menad┼żment Beogradskog sajma i njihov trud na organizaciji i promociji ovog doga─Ĺaja, ministar je izrazio nadu da ─çe ovaj ÔÇ×svakako najve─çi doga─Ĺaj u jugoisto─Źnoj Evropi u oblasti proizvodnje, dizajna i distribucije name┼ítaja, na kojem u─Źestvuju 182 izlaga─Źa iz dvadesetak zemalja, predstavljati podstrek za dalji razvoj i napredak ove industrije u SrbijiÔÇŁ.

Pozdravljaju─çi doma─çine, goste i izlaga─Źe, predsednik Centralnoevropske asocijacije sajmova (CEFA) Ivajlo Ivanov izrazio je zadovoljstvo ┼íto prisustvuje ovom prvorazrednom regionalnom privrednom doga─Ĺaju.

ÔÇ×OVAKVI SAJMOVI SU SJAJNA PRILIKA DA SE PREDSTAVI VELIKI BROJ IZLAGA─îA I DA SE, POVODOM ZAJEDNI─îKOG POSLA I INTERESA, SRETNU IZLAGA─îI, POSETIOCI, KUPCI I SVI DRUGI ZAINTERESOVANI. SAJAM NA IMPRESIVAN NA─îIN POKAZUJE DA JE DOMA─ćA INDUSTRIJA NAME┼áTAJA I OBRADE DRVETA VEOMA JAKA.ÔÇŁ

Na ovogodi┼ínjem sajmu u─Źestvuje vi┼íe od 180 izlaga─Źa iz 20 zemalja.

Zemlje u─Źesnice: Italija, Nema─Źka, Turska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Severna Makedonija, Poljska, Rumunija, Slovenija, Irak, AngolaÔÇŽ

Vi┼íe informacija mo┼żete pro─Źitati na sajam.rs/namestaj-u-punom-sjaju/

Beogradski sajam logo

Beogradski sajam nameštaja logo 2022

Beogradski Sajam
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija
T. +381 11 2655 231
namestaj@sajam.rs
www.sajamnamestaja.rs