Connect with us
Enterijer

Koje su odlike modernog name┼ítaja? Ru─Źice za name┼ítaj i savr┼íen dizajn ÔÇô sve je bitno

Promena vremena donosi i promenu trendova, u svemu, pa i u ure─Ĺenju enterijera i doma u kojem ┼żivimo. Na┼íe dnevne sobe, spava─çe sobe, kuhinje i trpezarije, ali i radne sobe i kancelarije u kojima provodimo vreme na poslu danas ne izgledaju kako su nekada izgledale.

Masivan name┼ítaj od rezbarenog drveta, slabo funkcionalni ogromni komadi poput masivnih fotelja, ogromnih troseda i sli─Źno, polako su pali u zaborav, a mi sada u┼żivamo u modernom name┼ítaju jednostavnih i jasnih geometrijskih formi koje se vrlo lako kombinuju i pre svega u svakom prostoru deluju kompaktno. Ornamentika je minimalna, a linije modernog name┼ítaja su ravne i jasne.

Za razliku od klasi─Źnog name┼ítaja za ─Źije se pravljenje koriste isklju─Źivo prirodni materijali, me─Ĺu kojima pre svega dominira tvrdo, puno drvo; za izradu modernog name┼ítaja koriste se raznovrsni materijali. Oni mogu biti i prirodni i ve┼íta─Źki. Drvo je i dalje sirovina koja se naj─Źe┼í─çe koristi za izradu modernog name┼ítaja, a pored njega naj─Źe┼í─çe je zastupljen kamen, ner─Ĺaju─çi ─Źelik, nikl, ali i aluminijum i kovano gvo┼ż─Ĺe od kojih se izra─Ĺuju ru─Źice za namestaj.

Komadi modernog name┼ítaja se mogu lako uklopiti u svaki prostor, i mali i veliki, a pored savr┼íenog i jednostavnog dizajna i svedene ali upe─Źatljive estetike, komade modernog name┼ítaja odlikuje i izrazita funkcionalnost ÔÇô dizajnirani su tako da sadr┼że dosta prostora za odlaganje stvari, lako se sklapaju i rasklapaju i prenose sa mesta na mesto.

Kako dodatno oplemeniti moderan name┼ítaj ÔÇô ru─Źice za name┼ítaj su pravi izbor

Dizajn ormara, komoda, no─çnih sto─Źi─ça, kuhinjskih elemenata i drugog komadnog name┼ítaja defini┼íu i ru─Źice za name┼ítaj kao jedan od osnovnih elemenata. Njihova uloga u sveukupnog dizajnu komadnog name┼ítaja toliko je velika da su zapravo ponekad ba┼í ru─Źice za name┼ítaj odgovorne za promenu ─Źitavog koncepta i izgleda ovih komada.

Ru─Źice za name┼ítaj mogu biti izra─Ĺene u klasi─Źnom stilu, ili kao rusti─Źne ru─Źke za name┼ítaj koje ─çe komadima name┼ítaja u va┼íem enterijeru dati jednu potpuno specifi─Źnu notu. Kada su u pitanju materijali, ru─Źice za name┼ítaj mogu biti izra─Ĺene od aluminijuma, drveta ili kovanog gvo┼ż─Ĺa, a ukoliko odaberete najbolje opremljenu prodavnicu koja u svojoj ponudi ima veliki broj modela ru─Źica za name┼ítaj ÔÇô ormare, fioke, radne stolove i druge elemente name┼ítaja ÔÇô prona─çi ─çete one ru─Źice za name┼ítaj koje ─çe se idealno uklopiti i u dizajn samog name┼ítaja, ali i u enterijer ─Źitavog prostora.

Ru─Źice za name┼ítaj brzo i lako menjaju izgled svih komada name┼ítaja

Ru─Źice za name┼ítaj, pored toga ┼íto imaju vrlo va┼żnu prakti─Źnu funkciju, u smislu da nam olak┼íavaju rukovanje i svakodnevnu upotrebu name┼ítaja, imaju i veliki potencijal u estetskom smislu ÔÇô vrlo brzo, uz malo energije i minimalno nov─Źanih ulaganja, uz pomo─ç ru─Źica za name┼ítaj mo┼żete u potpunosti izmeniti izgled name┼ítaja u va┼íem enterijeru.

Specijalno dizajniranje retro ru─Źice za name┼ítaj mogu vam pomo─çi da u enterijer va┼íeg stana ili ku─çe, ili pak poslovni prostor, uklopite neke komade name┼ítaja koji nisu lako uklopivi. Posebno su zanimljive i prakti─Źne i skrivene ru─Źice za kuhinju.

┼áta je najbitnije kada su u pitanju ru─Źice za name┼ítaj?

Kada je u pitanju nabavka ru─Źica za name┼ítaj, najpre morate voditi ra─Źuna o kvalitetu. Kako se vrlo ─Źesto upotrebljavaju, naro─Źito kada su u pitanju ru─Źice za fioke, va┼żno je da kupite ┼íto kvalitetnije ru─Źice koje ─çe se dugo dr┼żati na fiokama, a pritom ih i ulep┼íati. Internet prodavnica ┼áarka nudi veliki izbor ru─Źica za name┼ítaj, kuhinje, fioke…

┼áto se ti─Źe cena ru─Źica za name┼ítaj, one zavise prvenstveno od materijala proizvodnje, ali i od oblika, dimenzije, namene i sli─Źno.