Connect with us
Enterijer

Koje su odlike modernog nameštaja? Ručice za nameštaj i savršen dizajn – sve je bitno

Moderan nameštaj

Promena vremena donosi i promenu trendova, u svemu, pa i u uređenju enterijera i doma u kojem živimo. Naše dnevne sobe, spavaće sobe, kuhinje i trpezarije, ali i radne sobe i kancelarije u kojima provodimo vreme na poslu danas ne izgledaju kako su nekada izgledale.

Masivan nameštaj od rezbarenog drveta, slabo funkcionalni ogromni komadi poput masivnih fotelja, ogromnih troseda i slično, polako su pali u zaborav, a mi sada uživamo u modernom nameštaju jednostavnih i jasnih geometrijskih formi koje se vrlo lako kombinuju i pre svega u svakom prostoru deluju kompaktno. Ornamentika je minimalna, a linije modernog nameštaja su ravne i jasne.

Za razliku od klasičnog nameštaja za čije se pravljenje koriste isključivo prirodni materijali, među kojima pre svega dominira tvrdo, puno drvo; za izradu modernog nameštaja koriste se raznovrsni materijali. Oni mogu biti i prirodni i veštački. Drvo je i dalje sirovina koja se najčešće koristi za izradu modernog nameštaja, a pored njega najčešće je zastupljen kamen, nerđajući čelik, nikl, ali i aluminijum i kovano gvožđe od kojih se izrađuju ručice za namestaj.

Komadi modernog nameštaja se mogu lako uklopiti u svaki prostor, i mali i veliki, a pored savršenog i jednostavnog dizajna i svedene ali upečatljive estetike, komade modernog nameštaja odlikuje i izrazita funkcionalnost – dizajnirani su tako da sadrže dosta prostora za odlaganje stvari, lako se sklapaju i rasklapaju i prenose sa mesta na mesto.

Kako dodatno oplemeniti moderan nameštaj – ručice za nameštaj su pravi izbor

Dizajn ormara, komoda, noćnih stočića, kuhinjskih elemenata i drugog komadnog nameštaja definišu i ručice za nameštaj kao jedan od osnovnih elemenata. Njihova uloga u sveukupnog dizajnu komadnog nameštaja toliko je velika da su zapravo ponekad baš ručice za nameštaj odgovorne za promenu čitavog koncepta i izgleda ovih komada.

Ručice za nameštaj mogu biti izrađene u klasičnom stilu, ili kao rustične ručke za nameštaj koje će komadima nameštaja u vašem enterijeru dati jednu potpuno specifičnu notu. Kada su u pitanju materijali, ručice za nameštaj mogu biti izrađene od aluminijuma, drveta ili kovanog gvožđa, a ukoliko odaberete najbolje opremljenu prodavnicu koja u svojoj ponudi ima veliki broj modela ručica za nameštaj – ormare, fioke, radne stolove i druge elemente nameštaja – pronaći ćete one ručice za nameštaj koje će se idealno uklopiti i u dizajn samog nameštaja, ali i u enterijer čitavog prostora.

Ručice za nameštaj brzo i lako menjaju izgled svih komada nameštaja

Ručice za nameštaj, pored toga što imaju vrlo važnu praktičnu funkciju, u smislu da nam olakšavaju rukovanje i svakodnevnu upotrebu nameštaja, imaju i veliki potencijal u estetskom smislu – vrlo brzo, uz malo energije i minimalno novčanih ulaganja, uz pomoć ručica za nameštaj možete u potpunosti izmeniti izgled nameštaja u vašem enterijeru.

Specijalno dizajniranje retro ručice za nameštaj mogu vam pomoći da u enterijer vašeg stana ili kuće, ili pak poslovni prostor, uklopite neke komade nameštaja koji nisu lako uklopivi. Posebno su zanimljive i praktične i skrivene ručice za kuhinju.

Šta je najbitnije kada su u pitanju ručice za nameštaj?

Kada je u pitanju nabavka ručica za nameštaj, najpre morate voditi računa o kvalitetu. Kako se vrlo često upotrebljavaju, naročito kada su u pitanju ručice za fioke, važno je da kupite što kvalitetnije ručice koje će se dugo držati na fiokama, a pritom ih i ulepšati. Internet prodavnica Šarka nudi veliki izbor ručica za nameštaj, kuhinje, fioke…

Što se tiče cena ručica za nameštaj, one zavise prvenstveno od materijala proizvodnje, ali i od oblika, dimenzije, namene i slično.