Connect with us
Enterijer

Kako do manje buke u sanitarnim instalacijama?

Trend odlaska iz velikih gradova u mirnije oblasti poslednjih godina izuzetno je izra┼żen. Jedan od zna─Źajnijih razloga koji uti─Źe na kvalitet ┼żivota je i buka, koju je Svetska Zdravstvena Organizacija odavno svrstala u grupu zaga─Ĺiva─Źa.

─îesto zapostavljena, buka koja dopire iz sanitarnih instalacija mo┼że kvariti idilu svakodnevnog ┼żivota. Pri kori┼í─çenju toaleta cevi vibriraju usled protoka vode, a zid u koji su ugra─Ĺene prenosi vibracije dalje, do ostalih prostorija i stanova.

Ponekad buka remeti spvanje ili vas u svakodnevnom funkcionisanju spre─Źava da se fokusirate na bilo ┼íta drugo.

Gradnja zajedni─Źkih objekata je sama po sebi puna izazova, a zvu─Źna izolacija mora imati visok prioritet. ─îesto se de┼íava da fokus bude na termalnoj izolaciji, dok se zvu─Źna stavlja u drugi plan, ili se odnosi samo na podove. Ne treba zaboraviti da re┼íen problem buke ne uti─Źe samo na udobnost i kvalitet ┼żivota uku─çana, nego i na dobre odnose sa kom┼íijama.

Kupatilski nameštaj

Kupatilo / foto: Geberit

Me─Ĺutim, ovi problemi ne de┼íavaju se samo u stambenim zajednicama. Koliko puta se dogodilo da otputujete na odmor, sme┼íteni ste u luksuznom hotelu, ali vas buka spre─Źava da se opustite?

Buka je naj─Źe┼í─ça zamerka koje gosti daju hotelima.

Svesni toga, hoteli sve ve─çu pa┼żnju posve─çuju re┼íenju ovog problema, a dobar primer je luksuzni hotel Regent Porto Montenegro, koji je svih 80 soba opremio izuzetno tihim instalacijama.

Tako─Ĺe, odabir kvalitetnih instalacija pomo─çi ─çe i investitorima da pobolj┼íaju vrednost svoje investicije.

Kako do ┼żeljene ti┼íine?

Pravilnim pristupom i izborom adekvatnih elemenata, buku u sanitarnim instalacijama mo┼żete lako eliminisati.

Pratite pet saveta kompanije Geberit kako biste u ┼żeljenoj prostoriji obezbedili ti┼íinu.

1. Defini┼íite za┼íti─çene prostorije, jer sve po─Źinje dobrim planiranjem

O ti┼íini spava─çih i drugih prostorija u kojima je neophodna ti┼íina potrebno je voditi ra─Źuna jo┼í u fazi projektovanja.

2. Postavite savremenu predzidnu konstrukciju

Slede─çi korak je postavljanje savremene predzidne konstrukcije koja predstavlja osnovu vrhunske izolacije od buke.

3. Ne dodirujte masivne zidove u zgradi

Kako biste do┼íli do ┼żeljenog rezultata, neophodno je spre─Źiti preno┼íenje vibracija, pa je imperativ da se cevi odvoje od masivnih zidova u zgradi, a tamo gde je to neophodno treba koristiti zvu─Źno izolovane materijale.

instaliranje WC-a, pisoara, umivaonika, armatura i zidnih odvoda

Odabir kvalitetnih kupatilskih instalacija / foto: Geberit

4. Izaberite tihe proizvode

Kompanija Geberit u svom asortimanu ima sve ┼íto vam treba za ti┼íinu ÔÇô sistem tihih proizvoda koji se jednostavno montiraju, kao i stru─Źno znanje u oblasti planiranja i monta┼że.

Me─Ĺu re┼íenjima se isti─Źu Geberit Duofix ugradni vodokotli─çi i Silent-PP kanalizacione cevi. Zahvaljuju─çi preko 200 varijanti, Geberit Duofix instalacioni elementi pokrivaju gotovo svaku upotrebu koju zamislite. To omogu─çava instaliranje WC-a, pisoara, umivaonika, armatura i zidnih odvoda. Silent-PP je tiha kanalizaciona cev, projektovana i testirana u zvu─Źnoj laboratoriji kompanije Geberit. Hidrauli─Źno optimizovani fazonski komadi ─çe se pobrinuti za ve─çi kapacitet oticanja i manje ┼íuma u kanalizacionoj cevi. Njen kvalitet ne cene samo stanari i gosti hotela, nego i vodoinstalateri.

5. Obratite se stru─Źnjacima kompanije Geberit

Ukoliko niste sigurni ┼íta odabrati i kako implementirati odabrano, stru─Źnjaci kompanije Geberit ─çe vam rado pomo─çi svojim savetima, da razre┼íite sve dileme.

Geberit logo

O kompaniji Geberit:

Geberit grupa je vode─ça evropska kompanija za sanitarne proizvode i aktivna je ┼íirom sveta. Geberit Grupu odlikuje sna┼żno lokalno prisustvo u ve─çini zemalja Evrope ┼íto predstavlja jedinstvenu dodatnu vrednost kako u oblasti sanitarne tehnike tako i u oblasti sanitarne keramike. Proizvodni kapaciteti obuhvataju 29 proizvodnih pogona, od toga 6 u prekookeanskim zemljama. Glavno sedi┼íte koncerna se nalazi u Rapperswil-Jona u ┼ávajcarskoj. Sa vi┼íe od 12.000 zaposlenih u oko 50 zemalja kompanija Geberit u 2019. postigla je neto obrt od 3,1 milijardi CHF. Akcije kompanije Geberit su na SIX Swiss Exchange. Od 2012. akcije kompanije Geberit sastavni su deo SMI (Swiss Market Index).