Connect with us
Arhitektura

Hotel Moskva – Dragulj grada Beograda

1905. godine, po─Źinje pri─Źa o stvaranju jedne znamenitosti u gradu gde se prelepi Dunav uliva u reku Savu, u jednom od najlep┼íih i centralnih delova Beograda. Ova zgrada je ÔÇ×draguljÔÇť grada. Na vertikalnoj osi, o┼ítre linije nagla┼íavaju njegovu krutost, dok na horizontalnoj osi zakrivljenost te┼żi da ovaj koncept izgladi.┬áHotel Moskva ÔÇô znamenitost grada Beograda koja je pod za┼ítitom dr┼żave od druge polovine prethodnog veka za svoju rekonstrukciji izabrao je Alumil sisteme.

ALUMIL aluminijumski sistemi, rekonstrukcija Hotel Moskva u Beogradu

Neometan panoramski pogled bio je osnova arhitektonskog pristupa i vitalni element zgrade. Minimalisti─Źki dizajn koji zadr┼żava tradicionalni stil dominira u dizajnu prozora koji okru┼żuju zgradu. Zemljane boje omoguc╠üavaju besprekornu integraciju u okolno podru─Źje, uz zadr┼żavanje svog karaktera.

Stepenice na fasadi prekrivene crvenim tepihom koje vode do ulaza u hotel otkrivaju rasko┼ían karakter same unutra┼ínjosti. Kada padne noc╠ü, svetla prvog sprata i krova orijentisana su ka zvezdanom nebu, stvarajuc╠üi veli─Źanstven prizor koji poja─Źava glamur zgrade.

Hotel Moskva u Beogradu

 

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izlo┼żbeni salon
Milutina Milankovi─ça 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com