Connect with us
Arhitektura

Hotel Moskva – Dragulj grada Beograda

Hotel moskva

1905. godine, počinje priča o stvaranju jedne znamenitosti u gradu gde se prelepi Dunav uliva u reku Savu, u jednom od najlepših i centralnih delova Beograda. Ova zgrada je „dragulj“ grada. Na vertikalnoj osi, oštre linije naglašavaju njegovu krutost, dok na horizontalnoj osi zakrivljenost teži da ovaj koncept izgladi. Hotel Moskva – znamenitost grada Beograda koja je pod zaštitom države od druge polovine prethodnog veka za svoju rekonstrukciji izabrao je Alumil sisteme.

ALUMIL aluminijumski sistemi, rekonstrukcija Hotel Moskva u Beogradu

Neometan panoramski pogled bio je osnova arhitektonskog pristupa i vitalni element zgrade. Minimalistički dizajn koji zadržava tradicionalni stil dominira u dizajnu prozora koji okružuju zgradu. Zemljane boje omogućavaju besprekornu integraciju u okolno područje, uz zadržavanje svog karaktera.

Stepenice na fasadi prekrivene crvenim tepihom koje vode do ulaza u hotel otkrivaju raskošan karakter same unutrašnjosti. Kada padne noć, svetla prvog sprata i krova orijentisana su ka zvezdanom nebu, stvarajući veličanstven prizor koji pojačava glamur zgrade.

Hotel Moskva u Beogradu

 

www.alumil.rs

ALUMIL Projektni biro – izložbeni salon
Milutina Milankovića 11b, GTC Square, 11070 Novi Beograd
T. +381 11 614 92 10, +381 11 614 92 11
projektbiro@alumil.com
marketing.srbija@alumil.com
www.alumil.com