Connect with us

Arhitektura

Esports arene – Novi izazovi za arhitekte širom sveta (FOTO)

Objavljeno

:

Kada je direktora kompanije HOK, Rasheda Singabija, kontaktirao bivši klijent sa pitanjem kako da postojeći stadion može naknadno da opremi i organizuje dešavanja za ljubitelje esports igara, odmah je znao da je ovo prilika da se uradi projekat koji nikada ranije nije postojao. Singabi i njegov tim formirali su malu istraživačku grupu za testiranje i razumevanje standarda za svaku vrstu elektronskih sportskih igara i svrstali ih u operativne podstrukture. Budući da svaka igra zahteva svoj tip podešavanja, bilo je važno konceptualizovati ideje dizajna i dati preporuke za način na koji se postojeći prostori mogu modifikovati kako bi se najbolje iskoristili i uključili u esports aktivnosti.

Obzirom da esports industrija ubrzano da raste, pojavljuju se novi turniri, a igrača i publike je sve više iz dana u dan, bio je ovo još veći izazov za kompaniju.

Od ergonomije stolica za igranje, pa sve do razumevanja šta znači organizovanje esports festivala, tim HOK-a brzo je postao vodeći ekspert za temu razvoja ovog „svemira u nastajanju“, koji bi mogao da se odvija paralelno sa njihovim već veoma uspešnim i inovativnim radom. „Znali smo da je ovo novo tržište i nakon što smo pogledali broj obožavalaca, gejmera i prihode u poređenju sa nedostatkom strukture, shvatili smo da je ovo odlična prilika da dizajniramo nešto novo„, rekao je Singabi.

esport je popularan u celom svetu

Dizajn ovih arena takođe predstavlja novu priliku, jer će rast obožavatelja biti ključan za povrat ulaganja vlasnicima koji ulažu u infrastrukturu. Esports arene su u potpunosti prilagođene gejmingu – opremljene brzim internetom, naprednim tehnološkim strukturama, velikim LED ekranima i prostorijama za razmenu iskustava između gejmera i poštovaoca tima.  Fleksibilnost arena da se transformišu iz koncertne dvorane, javnih događaja, sportskih mečeva, a sada i esport turnira je rastući trend koji remeti industriju dizajna arena i stadiona.

esport

Ova mesta treba da budu opremljena brzim internetom, naprednim tehnološkim strukturama, velikim ekranima za gledanje

esports

Esports arene su u potpunosti prilagođene gejmingu

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno