Connect with us
Promo

Crna (rasveta) je u trendu

Trendovi se mogu menjati, me─Ĺutim, postoji jedna boja koja se ─Źesto primenjuje u enterijeru i dolazi do izra┼żaja. Poga─Ĺate, to je crna! Neutralna boja koja dodaje odre─Ĺenu eleganciju i sofisticiranost svakom prostoru!

Rasveta u crnoj boji sasvim sigurno pobe─Ĺuje i u 2022. Fleksibilna je, prilagodljiva i nadopunjava se sa mnogim stilovima u dizajnu enterijera!

ÔÇ×Rasveta u crnoj boji evidentno je dostigla svoj vrhunac sa sve ve─çom popularizacijom skandinavskog i industrijskog stila u enterijeru. Smatram da je dobro dizajnirana rasveta nezaobilazni detalj svakog kvalitetnog enterijera, naro─Źito kada je u pitanju crna boja. Svedeni i dobro projektovani enterijeri sa detaljima u vidu crne rasvete ne iziskuju da se prostor dodatno optere─çuje drugim detaljima koji bi mu naglasili autenti─ŹnostÔÇť, rekla je za na┼í ─Źasopis arhitektica Aleksandra Pavlovi─ç.

Rabalux je sinonim i za pouzdanost i optimalni odnos cena/kvalitet u smislu tradicionalnih i energetski efikasnih svetiljki. Portfolio proizvoda koji se svake godine obnavlja je u skladu sa najnovijim trendovima unutra┼ínjeg ure─Ĺenja. Rabalux osvetljava Va┼í ┼żivot!

ÔÇ×Crna rasveta se ve─ç du┼że vreme dosta koristi i vrlo ─Źesto se primenjuje u svedenim, jednostavnijim enterijerima jer tada ona dolazi do izra┼żaja. U modernim, luksuznim enterijerima uglavnom deluje prefinjeno i lepo se isti─Źe. Odli─Źno se kombinuje i u ÔÇ×industrijskimÔÇť enterijerima kojih je isto puno poslednjih par godina. Izbor crne rasvete je sve ve─çi na tr┼żi┼ítu i mi je tako─Ĺe rado koristimo u na┼íim projektima. Sigurna sam da ─çe jo┼í dugo biti ÔÇ×u trenduÔÇť jer je zahvalna za razli─Źite stilove oblikovanja enterijera, na neki na─Źin je kao kameleon – u industrijskom stilu deluje rusti─Źno, u svedenom i elegantnom prostoru deluje moderno i elegantnoÔÇŽ. Primena joj je ┼íirokaÔÇť, rekla nam je arhitektica Jelena Mitov iz Modelart Arhitekti.

Rasveta kao jedan od glavnih elemenata enterijera zahteva posebnu pa┼żnju i analizu prostora, stoga je izuzetno bitno unapred promisliti o krajnjem cilju koji ┼żelimo da postignemo u istom.

ÔÇ×Prilikom odabira rasvete va┼żno je uzeti u obzir namenu prostora, karakteristike istog, ispratiti ┼żeljeni stil, trend i atmosferu koja treba da preovlada. Ono ┼íto crnu rasvetu karakteri┼íe jeste njena fleksibilnost, prilagodljivost i nadopunjavanje sa ve─çinom stilova. Tako─Ĺe, trebalo bi obratiti pa┼żnju na zavr┼ínu obradu rasvete koja mo┼że biti sjajna, mat i peskirana. Savr┼íeno funkcioni┼íe u savremenim enterijerima gde prevladavaju jednostavnost i neutralne boje bez mnogo detalja i ukrasa, te time ostavljaju mogu─çnost osvetljenju da ostane zapa┼żeno, bilo da se radi o ambijentalnom (kao ┼íto su visilice, lusteri), akcentualnom (u vidu lampi) ili funkcionalnomÔÇť, rekli su nam iz Synthesis Quatro studia.

U ┼żelji da podr┼żi i olak┼ía rad arhitektama i dizajnerima enterijera, Rabalux pru┼ża mogu─çnost da kroz 3D modele dostupne na sajtu rabalux.rs/3d-modeli-za-preuzimanje detaljnije upoznate i istra┼żite sve proizvode.

Rabalux SRB d.o.o.
Autoput za Zagreb br.20 (Belmax centar)
11080 Beograd-Zemun
T +381 11 2013 986
infosrb@rabalux.com
www.rabalux.rs