Connect with us
Promo

Crna (rasveta) je u trendu

Objavljeno

:

rna RABALUX rasveta u dnevnoj sobi

Trendovi se mogu menjati, međutim, postoji jedna boja koja se često primenjuje u enterijeru i dolazi do izražaja. Pogađate, to je crna! Neutralna boja koja dodaje određenu eleganciju i sofisticiranost svakom prostoru!

Rasveta u crnoj boji sasvim sigurno pobeđuje i u 2022. Fleksibilna je, prilagodljiva i nadopunjava se sa mnogim stilovima u dizajnu enterijera!

„Rasveta u crnoj boji evidentno je dostigla svoj vrhunac sa sve većom popularizacijom skandinavskog i industrijskog stila u enterijeru. Smatram da je dobro dizajnirana rasveta nezaobilazni detalj svakog kvalitetnog enterijera, naročito kada je u pitanju crna boja. Svedeni i dobro projektovani enterijeri sa detaljima u vidu crne rasvete ne iziskuju da se prostor dodatno opterećuje drugim detaljima koji bi mu naglasili autentičnost“, rekla je za naš časopis arhitektica Aleksandra Pavlović.

Rabalux je sinonim i za pouzdanost i optimalni odnos cena/kvalitet u smislu tradicionalnih i energetski efikasnih svetiljki. Portfolio proizvoda koji se svake godine obnavlja je u skladu sa najnovijim trendovima unutrašnjeg uređenja. Rabalux osvetljava Vaš život!

„Crna rasveta se već duže vreme dosta koristi i vrlo često se primenjuje u svedenim, jednostavnijim enterijerima jer tada ona dolazi do izražaja. U modernim, luksuznim enterijerima uglavnom deluje prefinjeno i lepo se ističe. Odlično se kombinuje i u „industrijskim“ enterijerima kojih je isto puno poslednjih par godina. Izbor crne rasvete je sve veći na tržištu i mi je takođe rado koristimo u našim projektima. Sigurna sam da će još dugo biti „u trendu“ jer je zahvalna za različite stilove oblikovanja enterijera, na neki način je kao kameleon – u industrijskom stilu deluje rustično, u svedenom i elegantnom prostoru deluje moderno i elegantno…. Primena joj je široka“, rekla nam je arhitektica Jelena Mitov iz Modelart Arhitekti.

Rasveta kao jedan od glavnih elemenata enterijera zahteva posebnu pažnju i analizu prostora, stoga je izuzetno bitno unapred promisliti o krajnjem cilju koji želimo da postignemo u istom.

„Prilikom odabira rasvete važno je uzeti u obzir namenu prostora, karakteristike istog, ispratiti željeni stil, trend i atmosferu koja treba da preovlada. Ono što crnu rasvetu karakteriše jeste njena fleksibilnost, prilagodljivost i nadopunjavanje sa većinom stilova. Takođe, trebalo bi obratiti pažnju na završnu obradu rasvete koja može biti sjajna, mat i peskirana. Savršeno funkcioniše u savremenim enterijerima gde prevladavaju jednostavnost i neutralne boje bez mnogo detalja i ukrasa, te time ostavljaju mogućnost osvetljenju da ostane zapaženo, bilo da se radi o ambijentalnom (kao što su visilice, lusteri), akcentualnom (u vidu lampi) ili funkcionalnom“, rekli su nam iz Synthesis Quatro studia.

U želji da podrži i olakša rad arhitektama i dizajnerima enterijera, Rabalux pruža mogućnost da kroz 3D modele dostupne na sajtu rabalux.rs/3d-modeli-za-preuzimanje detaljnije upoznate i istražite sve proizvode.

Rabalux SRB d.o.o.
Autoput za Zagreb br.20 (Belmax centar)
11080 Beograd-Zemun
T +381 11 2013 986
infosrb@rabalux.com
www.rabalux.rs

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno