Connect with us
Arhitektura

Kontrola kvaliteta gradnje ispred svega

U BAUMITU VERUJEMO DA JE TEHNI─îKI NAJBOLJE RE┼áENJE JEDINI KRITERIJUM PRI ODABIRU MATERIJALA! ZATO, OGROMNU ENERGIJU ULA┼ŻEMO U ISTRA┼ŻIVANJE I RAZVOJ PROIZVODA. KONTROLA KVALITETA GRADNJE I PRENO┼áENJE STRU─îNOG ZNANJA SVIMA U PROCESU STVARANJA OBJEKTA ISPRED SVEGA.

Ukoliko ┼żelimo da objekat ima visok stepen kvaliteta, koji se kasnije odra┼żava na njegovu ukupnu komercijalnu vrednost, na samom po─Źetku je potrebno jasno definisati projektni zadatak.

Kroz proces projektovanja, potrebno je ispo┼ítovati sve elemente projektnog zadatka uz precizno definisanje svake pozicije izgradnje. U praksi, neretko se de┼íava da su pozicije u predmeru prepisane iz prethodnih projekata ili su opisi univerzalni. Me─Ĺutim, poslednjih godina se arhitektura pomerila iz standardnih okvira, ┼íto je naravno pozitivno, ali zahteva da svaki objekat ima individualni pristup i svoju specifi─Źnu tehnologiju gradnje.

Baumit Life Challenge / Vila

Baumit Life Challenge / Vila

Upravo iz tog razloga potrebna je stalna interakcija kolega projektanata i tehni─Źke podr┼íke svih proizvo─Ĺa─Źa ─Źiji se proizvodi ugra─Ĺuju u objekat.

Govorimo o re┼íenjima klju─Źnih pozicija na objektu: krovova, fasada, liftova, izolacija gara┼ża, hodnika.

Ko i kada definiše izbor materijala?

Pre po─Źetka realizacije projekta, veoma je va┼żno jasno definisati sve materijale i proizvo─Ĺa─Źe materijala u projektnoj dokumentaciji. U hodu se mogu dodavati ili re┼íavati pojedini manji izazovi na koje nailazi izvo─Ĺa─Ź radova, ali naravno uvek uz saglasnost projektanta.

Interesi razli─Źitih u─Źesnika u procesu izgradnje (projektanata, investitora, izvo─Ĺa─Źa radova ili proizvo─Ĺa─Źa materijala) su razli─Źiti. Arhitekte i investitori moraju imati cilj da njihovi objekti i nakon vi┼íe od decenije eksploatacije i dalje imaju isti sjaj i formu kao prvog dana. To se posti┼że primenom inovativnih proizvoda premium kvaliteta sa dugogodi┼ínjom garancijom proizvo─Ĺa─Źa.

Trenutna situacija na ve─çini gradili┼íta u Srbiji je da izvo─Ĺa─Źi imaju prvu i poslednju re─Ź u izboru materijala, pri ─Źemu se naj─Źe┼í─çe odlu─Źuju za re┼íenje sa kojim su ranije radili.

Kako bi se interesi arhitekata i investitora stavili u prvi plan, primena premium materijala mora biti definasana projektom.

Veliki broj projektanata i investitora veruje u isto ┼íto i mi. Odabirom Baumit materijala vrhunskog kvaliteta postigli su gore navedeni cilj, ┼íto je dodatno doprinelo njihovom pozicioniranju na tr┼żi┼ítu.

Ponosni smo, što se ovi objekti nalaze u celoj Srbiji i što je već prepoznatljivo da su Baumit proizvodi reper za kvalitet.

Koje su prednosti Baumita na tr┼żi┼ítu?

  • U Baumitu, prilikom kreiranja proizvoda polazimo od kvaliteta sirovina koje koristimo. Izbor sirovina, tehnologija proizvodnje i svakodnevna istra┼żivanja direktni su pokazatelj kvaliteta na┼íih proizvoda.
  • Jasno brinemo o odnosu cene i kvaliteta.
  • Tehni─Źka podr┼íka koju pru┼żamo projektantima u biroima, in┼żenjerima na gradili┼ítima ili investitorima u bilo kom procesu formiranja investicije je neprocenjiva.
  • Sektor logistike prati rast Baumita na tr┼żi┼ítu i svakoj isporuci pristupa sa velikom ozbiljno┼í─çu.
  • Servis na┼íe opreme, koja je na celoj teritoriji Srbije, re┼íava se u kratkom vremenskom intervalu jer smo svesni da radovi ne smeju stati.

Kontrola kvaliteta gradnje

Tokom realizacije projekta, va┼żna je kontrola kvaliteta gradnje. Poslednjih godina, mo┼żda i vi┼íe od jedne decenije, na gradili┼ítima retko vi─Ĺamo arhitektu kao odgovornog izvo─Ĺa─Źa radova, ve─ç gra─Ĺevinski in┼żenjer rukovodi zavr┼ínim radovima.

Ranija praksa je bila da konstrukciju kontroli┼íe gra─Ĺevinski in┼żenjer dok su zavr┼íni radovi u domenu in┼żenjera arhitekture. Ovaj poredak je neophodno uspostaviti ponovo.

U trenutku kada se uradi prijem konstrukcije, a to je precizno definisana ta─Źka u gradnji, potrebno je da palica za vo─Ĺenje projektom pre─Ĺe u ruke in┼żenjera arhitekture.

Tu smo, da zajedni─Źkim snagama sa projektantima, usmerimo pitanje izbora materijala na pravu stranu, damo podr┼íku u odlu─Źivanju i garancijom nagradimo svaki projekat.

Baumit tehni─Źka podr┼íka je spremna za nove izazove. Rado ─çemo odgovoriti na sva va┼ía pitanja i pru┼żiti stru─Źnu pomo─ç kako bi objekti dugoro─Źno zadr┼żali projektovani kvalitet i izgled.

www.baumit.com
BAUMIT Serbia d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs