Connect with us
Energetska efikasnost

Dobre promene su u vazduhu sa klima ure─Ĺajima Clivet!

Iako bi rado potra┼żili hlad u senci drvec╠üa dok povetarac ne┼żno duva, ipak je sigurnije i bolje za na┼íe celokupno zdravlje tokom letnjih meseci ako se nalazimo u podru─Źju sa optimalnom temperaturom. Dobar klima ure─Ĺaj, osim udobnosti, nudi vi┼íe prednosti. Ovo je naro─Źito va┼żno ako u svom domac╠üinstvu imate starije osobe, bebu ili ─Źetvorono┼żnog ─Źlana. Izme─Ĺu ostalog, mo┼że da nam pru┼żi sigurnost i bolji kvalitet ┼żivota u sopstvenom domu. Evo liste najva┼żnijih razloga za┼íto bi trebalo da razmislite o dobrom sistemu za klimatizaciju u svom domu!

Smanjite visoku vla┼żnost i oslobodite se insekata

Najva┼żnija prednost klimatizacije je smanjenje vla┼żnosti u va┼íem domu. Visoka vla┼żnost vazduha je povezana sa grinjama, bu─Ĺi, toplotnim udarom i dehidratacijom. Tako─Ĺe, dobra klimatizacija ┼ítiti vas i va┼íe ljubimce od ┼íteto─Źina koje ulaze kroz prozor, a kuc╠üu odr┼żava ─Źistom.

Klima ure─Ĺaj za va┼í dom

MONOSplit sa Hiwall unutrašnjom jedinicom Stelvio / foto: Clivet

Sigurniji dom

Dok klima radi, obi─Źno zatvaramo prozore i vrata. To stvara dodatnu sigurnost jer je mnogo te┼że provaliti u dom sa zatvorenim ili zaklju─Źanim vratima i prozorima, nego kada je sve ┼íirom otvoreno. Pored provala, tu je i toplotni udar. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti navode da je klima za┼ítitni faktor broj jedan od bolesti i nesrec╠üa uzrokovanih toplotom. Dobar sistem hla─Ĺenja c╠üe tako─Ĺe da spre─Źi pregrevanje elektronike!

Bolji kvalitet vazduha sa klima ure─Ĺajima Clivet

Bilo da je u pitanju isparavanje, prljav vazduh, hemikalije za ─Źi┼íc╠üenje ili samo mleko sa isteklim rokom trajanja, dobar sistem za klimatizaciju poma┼że u uklanjanju svih tih mirisa. Od pra┼íine do bakterija, vazduh u zatvorenom prostoru mo┼że postati opasan po zdravlje zbog nepravilne ventilacije i pregrevanja. CLIVET sistemi za klimatizaciju su sinonim za udobnost, efikasnost i eleganciju. Da bi se njihov potencijal iskoristio na najbolji moguc╠üi na─Źin, va┼żno je izabrati kapacitet klima ure─Ĺaja prema prostoriji u kojoj c╠üe biti ugra─Ĺen. Preterano veliki sistem ne garantuje ujedna─Źenu temperaturu niti dobro odvla┼żavanje, a zbog ─Źestog uklju─Źivanja i isklju─Źivanja radi neefikasno i nepotrebno brzo se tro┼íi. Sistem koji je premali ne mo┼że da ispuni zahteve udobnosti, ima slabu efikasnost i uvek radi na 100%.

Sistemi za klimatizaciju Clivet garantuju smanjenu potrošnju energije

Sistemi za klimatizaciju Clivet garantuju smanjenu potrošnju energije

Ušteda energije, udobnost i zdravlje

Pored optimalne temperature u domu, sistemi za klimatizaciju Clivet garantuju smanjenu potro┼ínju energije tokom cele godine, a pored toga nude i mnoge dodatne funkcije kao ┼íto su prac╠üenje i prilago─Ĺavanje temperature unutra┼ínjoj temperaturi, vi┼íesmerni protok vazduha ili spre─Źavanje ┼íirenja hladnog vazduha kada je ure─Ĺaj pode┼íen na grejanje. S druge strane, filter visoke gustine omoguc╠üava uklanjanje do 80% pra┼íine i polena, ┼íto ga ─Źini mnogo efikasnijim od tradicionalnih filtera za pra┼íinu. Dodatna prednost je funkcija samo─Źi┼íc╠üenja koja omoguc╠üava su┼íenje i ─Źi┼íc╠üenje izmenjiva─Źa unutra┼ínje jedinice, spre─Źavajuc╠üi stvaranje bu─Ĺi ili ┼íirenje neprijatnih mirisa u okolinu.

Pored toga, dodatna zdravstvena sigurnost je zagarantovana kroz automatski sistem za┼ítite kompresora koji detektuje moguc╠üe curenje rashladnog sredstva i automatski isklju─Źuje sistem u slu─Źaju nepravilnosti. Za dodatni nivo udobnosti, postoji jednostavna kontrola uz pomoc╠ü sistema Alexa i Google Assistant ili putem aplikacije na pametnim telefonima.

Klima ure─Ĺaj za va┼í dom

Split sa Hiwall unutrašnjom jedinicom Cristallo / foto: Clivet

Sa─Źuvajte svoj mir i u┼żivajte u letu

U┼żivajte u letnjem miru i zdravijem domu uz Clivet, italijansku kompaniju koja vi┼íe od 30 godina nudi re┼íenja za odr┼żivi komfor, dobrobit ljudi i ┼żivotne sredine. Njihovi sistemi za grejanje, hla─Ĺenje i klimatizaciju garantuju nisku potro┼ínju energije, rade tiho i odr┼żavaju temperaturu, vla┼żnost i kvalitet vazduha na optimalnom nivou. Sa pouzdanim i tehnolo┼íki naprednim proizvodima, omoguc╠üavaju nam da bolje za┼ítitimo na┼íu planetu i smanjimo tro┼íkove. Jedan od poslednih najboljih dokaza za to je Clivetov ELFOFresh EVO sistem, koji je progla┼íen za proizvod godine za ventilaciju u domac╠üinstvu na dodeli nagrada Energy Saving Awards 2022.

Istra┼żite Clivet ponudu inovativnih ure─Ĺaja i pametnih re┼íenja za ─Źist i zdrav dom! Za vi┼íe informacija posetite Clivetovu zvani─Źnu web stranicu ili kontaktirajte Clivet partnera u Srbiji, DOMING d.o.o., koji c╠üe vam sa zadovoljstvom pru┼żiti sve potrebne informacije.

Clivet logo

info.see@clivet.com
www.clivet.rs