Connect with us
Budu─çnost

200 miliona za ponovnu izgradnju mosta u ─Éenovi

Ponovna izgradnja sru┼íenog vijadukta u ─Éenovi ko┼íta─çe 150 do 200 miliona evra, objavile su lokalne vlasti. Radove ─çe izvoditi dr┼żavna kompanija „Fin─çantijeri“, u saradnji s „Autostrade per Italia“, rekao je guverner pokrajine Ligurije ─Éovani Toti. „Rekonstrukcija ─çe ko┼ítati izme─Ĺu 150 i 200 miliona evra, a za samo uklanjanje starog mosta potrebno je 10-12 miliona, te za od┼ítete za unesre─çene“, rekao je Toti.

Regionalni guverner imenovan je za koordinatora u pru┼żanju pomo─çi nakon ru┼íenja mosta ┼íto mu je dalo sna┼żan glas u inicijativi za rekonstrukciju. Italijanska vladaju─ça koalicija koja obuhvata stranku desnog centra Ligu i antiestabli┼ímentski pokret Pet zvezda optu┼żila je „Autostradu“ za ozbiljne previde u odr┼żavanju mosta i najavili su mogu─çnost da joj se opozove koncesija za auto-put.

Ministar saobra─çaja Danilo Tonineli, koji je ─Źlan Pet zvezda, rekao je da „Autostrade“ mora da plati za poslove ponovne izgradnje, ali ne sme biti uklju─Źena ni na koji drugi na─Źin. ─îini se da Toti odbija takvo stajali┼íte. „Fin─çantijeri ─çe imati vo─Ĺstvo u ponovnoj izgradnji, zajedno sa grupom firmi koja ─çe tako─Ĺe uklju─Źiti Autostradu“, rekao je. U ru┼íenju mosta pro┼ílog meseca poginulo je 43 ljudi.

Autor: Hina