Connect with us
Novosti

14. Sajam voda i forum voda od 7. do 9. decembra 2023. na Beogradskom sajmu

Ovogodišnji Sajam opreme i tehnologije za vodoprivredu i Međunarodni naučno stručni skup o vodi održaće se u prvoj dekadi decembra i to po prvi put na novoj lokaciji, na Beogradskom sajmu u Hali 3.

Ovaj jedinstveni događaj u jugoistočnoj Evropi okupiće proizvođače i distributere opreme, uređaja, hemikalija, kao i pravne učesnike iz sveta vodoprivrede, predstavnike lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava, ali i finansijskih subjekata koji donacijama ili odgovarajućim zajmovima ulažu sredstva u vodoprivredu.

Koliko je voda važan deo planete zemlje uče nas od malih nogu, međutim koliko to često zaboravljamo i nedomaćinski se ponašamo prema ovom rezervoaru života, važno je i nužno svakodnevno se na to podsećati. Ovaj sajam/ forum je komunikacionog karaktera na kome se upravo ukazuju sve prednosti, ali i problemi i izazovi, sa kojima se svet sreće kada su vodni resursi u pitanju. Sa druge strane, na ovom važnom skupu plasiraju se pouzdane informacije i vode otvorene diskusije o aktuelnim i važnim temama.

Na ovogodišnjem Sajmu/forumu voda otvoriće se neka važna pitanja na koje treba naći odgovore. Pitanja koja se tiču:

  • Kako aktuelne krizne situacije utiču na bezbednost, ali i održivost vodnih sistema i njegovu izdržljivost?
  • Kako uticati na privredne subjekte i njihove pritiske kada je urbanizacija u pitanju, a iz ugla potrebe zaštite vodnih resursa i njihovih izvorišta? Kako što efektnije, stalno i iznova isticati koliko je voda važna i neophodna za život?
  • Kako se odupreti stalnim zagađivačima i sačuvati vode zdravim i čistim?
  • Kako su i kako, još uvek, velike ekonomske krize, kao i odsustvo stručnih ljudi, utiču na razvoj preduzeća iz oblasti vodovoda i kanalizacije?

Sama pitanja ukazuju i potvrđuju da je situacija goruća i da je važno što pre i što brže doneti odgovore. Očuvanje kapaciteta i ispravnosti vodnih resursa, ali i brzo i aktivno rešavanje problema otpadnih voda, ključne su stavke kojima se mora baviti struka. Upravo Sajam/forum voda se bavi ovim stvarima i verovanja smo da će se naći rešenje. Pogotovo kada se na tome radi, na način kako to radi struka okupljena na ovom događaju.

Ukoliko odlučite da posetite Sajam voda, budite sigurni da ćete dobiti sve informacije kada su novi proizvodi, usluge, ali i tehnologije u pitanju. Ovde se pre svega misli na nove načine jačanja kapaciteta snabdevanja vode, kao i načinima prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda. Posebno zanimljiv deo je upoznavanje sa digitalnim tehnologijama i uticaju i značaju veštačke inteligencije na budućnost vode. Takođe, bićete u prilici da od visoko stručnih lica saznate šta je sve to šta je novo u vodoprivredi, kakva su njihova iskustva, koji su novi, a koji završeni projekti, koje su zakonske regulative i kako ih ispratiti.
Sajam je idealno mesto gde se možete sresti sa predstavnicima finansijskih institucija i iz prve ruke saznati kako se ulaže u vodoprivredu Jugoistočne Evrope.

Voda je budućnost. Dođite na sajam koji vam daje dobar pogled u budućnost.

Radno vreme sajma

Četvrtak 7. decembar 10:00-18:00 h

Petak 8. decembar 10:00-18:00 h

Subota 9. decembar 10:00-14:00 h

Beogradski Sajam
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija

www.sajamvoda.rs