Connect with us
Novosti

14. Sajam voda i forum voda od 7. do 9. decembra 2023. na Beogradskom sajmu

Ovogodi┼ínji Sajam opreme i tehnologije za vodoprivredu i Me─Ĺunarodni nau─Źno stru─Źni skup o vodi odr┼ża─çe se u prvoj dekadi decembra i to po prvi put na novoj lokaciji, na Beogradskom sajmu u Hali 3.

Ovaj jedinstveni doga─Ĺaj u jugoisto─Źnoj Evropi okupi─çe proizvo─Ĺa─Źe i distributere opreme, ure─Ĺaja, hemikalija, kao i pravne u─Źesnike iz sveta vodoprivrede, predstavnike lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduze─ça, ministarstava, ali i finansijskih subjekata koji donacijama ili odgovaraju─çim zajmovima ula┼żu sredstva u vodoprivredu.

Koliko je voda va┼żan deo planete zemlje u─Źe nas od malih nogu, me─Ĺutim koliko to ─Źesto zaboravljamo i nedoma─çinski se pona┼íamo prema ovom rezervoaru ┼żivota, va┼żno je i nu┼żno svakodnevno se na to podse─çati. Ovaj sajam/ forum je komunikacionog karaktera na kome se upravo ukazuju sve prednosti, ali i problemi i izazovi, sa kojima se svet sre─çe kada su vodni resursi u pitanju. Sa druge strane, na ovom va┼żnom skupu plasiraju se pouzdane informacije i vode otvorene diskusije o aktuelnim i va┼żnim temama.

Na ovogodi┼ínjem Sajmu/forumu voda otvori─çe se neka va┼żna pitanja na koje treba na─çi odgovore. Pitanja koja se ti─Źu:

  • Kako aktuelne krizne situacije uti─Źu na bezbednost, ali i odr┼żivost vodnih sistema i njegovu izdr┼żljivost?
  • Kako uticati na privredne subjekte i njihove pritiske kada je urbanizacija u pitanju, a iz ugla potrebe za┼ítite vodnih resursa i njihovih izvori┼íta? Kako ┼íto efektnije, stalno i iznova isticati koliko je voda va┼żna i neophodna za ┼żivot?
  • Kako se odupreti stalnim zaga─Ĺiva─Źima i sa─Źuvati vode zdravim i ─Źistim?
  • Kako su i kako, jo┼í uvek, velike ekonomske krize, kao i odsustvo stru─Źnih ljudi, uti─Źu na razvoj preduze─ça iz oblasti vodovoda i kanalizacije?

Sama pitanja ukazuju i potvr─Ĺuju da je situacija goru─ça i da je va┼żno ┼íto pre i ┼íto br┼że doneti odgovore. O─Źuvanje kapaciteta i ispravnosti vodnih resursa, ali i brzo i aktivno re┼íavanje problema otpadnih voda, klju─Źne su stavke kojima se mora baviti struka. Upravo Sajam/forum voda se bavi ovim stvarima i verovanja smo da ─çe se na─çi re┼íenje. Pogotovo kada se na tome radi, na na─Źin kako to radi struka okupljena na ovom doga─Ĺaju.

Ukoliko odlu─Źite da posetite Sajam voda, budite sigurni da ─çete dobiti sve informacije kada su novi proizvodi, usluge, ali i tehnologije u pitanju. Ovde se pre svega misli na nove na─Źine ja─Źanja kapaciteta snabdevanja vode, kao i na─Źinima pre─Źi┼í─çavanja i odvo─Ĺenja otpadnih voda. Posebno zanimljiv deo je upoznavanje sa digitalnim tehnologijama i uticaju i zna─Źaju ve┼íta─Źke inteligencije na budu─çnost vode. Tako─Ĺe, bi─çete u prilici da od visoko stru─Źnih lica saznate ┼íta je sve to ┼íta je novo u vodoprivredi, kakva su njihova iskustva, koji su novi, a koji zavr┼íeni projekti, koje su zakonske regulative i kako ih ispratiti.
Sajam je idealno mesto gde se mo┼żete sresti sa predstavnicima finansijskih institucija i iz prve ruke saznati kako se ula┼że u vodoprivredu Jugoisto─Źne Evrope.

Voda je budu─çnost. Do─Ĺite na sajam koji vam daje dobar pogled u budu─çnost.

Radno vreme sajma

─îetvrtak 7. decembar 10:00-18:00 h

Petak 8. decembar 10:00-18:00 h

Subota 9. decembar 10:00-14:00 h

Beogradski Sajam
Bulevar vojvode Mišića 14
11000 Beograd, Srbija

www.sajamvoda.rs