Connect with us
Novosti

Proglašena arhitektonska fotografija godine 2017.

Ne tra┼żite dalje! Ovaj snimak dramati─Źno osvijetljenog bazena uhva─çen u jednoj slici, koju je pokrenuo Terrence Zhang, progla┼íen je arhitektonskom fotografijom godine.

Fotograf iz ┼áangaja, Zhang, progla┼íen je pobednikom na ovogodi┼ínjoj nagradi Arcaid Images Architectural Photographi tokom Svetskog arhitektonskog festivala u Berlinu pro┼íle sedmice. Nagra─Ĺen je naslovom za gotovo simetri─Źnu sliku, koja pokazuje snop svetlost kroz niz elipti─Źnih prozora postavljenih u bure-svodni tavan bazena.

Bazen se nalazi u okviru novog kampusa dizajniranog za Tianjin univerzitet od strane kineskog studija Atelier Li Ksinggang. Bazen je bio jedna od tri slike koje je Zhang u┼íao u u┼żi izbor za ovogodi┼ínje nagrade, uklju─Źujuc╠üi snimak gimnazije unutar iste zgrade.

Trec╠üa slika snimila je pogled iz Muzeja folklorne umetnosti Kengo Kume. Pobedni─Źki opus┬á je najavljen tokom sve─Źane ve─Źera odr┼żane poslednjeg dana Svetskog arhitektonskog festivala 2017, koji se odr┼żao u Berlinu od 15. do 17. novembra 2017. godine.

Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com