Connect with us
Arhitektura

Proglašena arhitektonska fotografija godine 2017.

Ne tražite dalje! Ovaj snimak dramatično osvijetljenog bazena uhvaćen u jednoj slici, koju je pokrenuo Terrence Zhang, proglašen je arhitektonskom fotografijom godine.

Fotograf iz Šangaja, Zhang, proglašen je pobednikom na ovogodišnjoj nagradi Arcaid Images Architectural Photographi tokom Svetskog arhitektonskog festivala u Berlinu prošle sedmice. Nagrađen je naslovom za gotovo simetričnu sliku, koja pokazuje snop svetlost kroz niz eliptičnih prozora postavljenih u bure-svodni tavan bazena.

Bazen se nalazi u okviru novog kampusa dizajniranog za Tianjin univerzitet od strane kineskog studija Atelier Li Ksinggang. Bazen je bio jedna od tri slike koje je Zhang ušao u uži izbor za ovogodišnje nagrade, uključujući snimak gimnazije unutar iste zgrade.

Foto: www.dezeen.com

Treća slika snimila je pogled iz Muzeja folklorne umetnosti Kengo Kume. Pobednički opus  je najavljen tokom svečane večera održane poslednjeg dana Svetskog arhitektonskog festivala 2017, koji se održao u Berlinu od 15. do 17. novembra 2017. godine.

Prevedeno sa stranice: www.dezeen.com