Connect with us
Enterijer

Beogradski sajam name┼ítaja svoje 55. izdanje po─Źinje 7. novembra

Najzna─Źajniji doga─Ĺaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije name┼ítaja, drvne industrije i prate─çih grana u Jugoisto─Źnoj Evropi Beogradski sajam name┼ítaja u njegovom 55. izdanju obele┼żi─çe brojne premijere, vrhunski dizajn i inovacije, poseta uglednih dizajnera iz cele Evrope, ali i veliki broj poslovnih ljudi, kupaca i distributera iz svih krajeva sveta.

Sve─Źano otvaranje manifestacije: utorak 7. novembar

U fokusu sajma bi─çe kompanije posve─çene dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti name┼ítaja, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tr┼żi┼ínog identita Srbije i regiona ostaje osnovna misija. Doga─Ĺaj na celokupnom izlaga─Źkom prostoru Beogradskog sajma okuplja ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta i razvijaju─çi biznis orijentaciju ostaje u funkciji doma─çe i regionalne privrede. O─Źekuje se da ─çe tokom ┼íest dana doga─Ĺaj posetiti oko 90.000 posetilaca ┼íto Beograd ─Źini neprikosnovenim sajamskim centrom.

Najbolji vodi─Ź za nove trendove u svetu dizajna

Beogradski sajam name┼ítaja je ultimativno mesto za plasman noviteta u formi, materijala i idejnih re┼íenja za kompletno opremanje enterijera i uklju─Źuje sve faze u proizvodnji name┼ítaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.

Uz nastojanje da uspostavi standard kvaliteta i podigne svest o zna─Źaju dizajna kao umetni─Źke discipline, Sajam name┼ítaja pribli┼żava ┼íiroj publici nove estetske i kulturolo┼íke vrednosti, koje podi┼żu kvalitet ┼żivota i oplemenjuju ┼żivotne i radne prostore.

Pored reprezentativnih doma─çih predstavnika i brendova, zapa┼żen broj izlaga─Źa dolazi iz Nema─Źke, Italije, Turske, Slovenije, RumunijeÔÇŽ

Pored reprezentativnih doma─çih predstavnika i brendova, zapa┼żen broj izlaga─Źa dolazi iz Nema─Źke, Italije, Turske, Slovenije, RumunijeÔÇŽ

Pro┼íiren izlaga─Źki prostor ÔÇô sajam i u halama 7, 8 i 9

Zbog pove─çanog interesovanja izlaga─Źa i u─Źesnika i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine sa ponosom isti─Źemo da se izlaga─Źki prostor pro┼íirio na nove tri hale – 7, 8 i 9.┬áNa komletno raspolo┼żivom izlo┼żbenom prostoru od preko 60.000 m2 u─Źestvova─çe 45 zemalja, odnosno vi┼íe od 520 izlaga─Źa.
Na sajmu ─çe se okupiti 13.000 profesionalaca iz ove privredne grane. Promocija industrije name┼ítaja i drvne industrije Srbije Beogradski sajam name┼ítaja utemeljen je kao vode─çi generator doma─çeg izvoza i mesto promocije najboljih ideja i modela sa ovih prostora. Sajam potencira ulaganja i me─Ĺusobnu saradnju u─Źesnika i sublimira iskustva investitora, doma─çih privrednika i me─Ĺunarodnih institucija na razli─Źitim projektima u ovoj industriji.

Drvna industrija Srbije grana je sa nizom komparativnih prednosti: izuzetan kvalitet sirovinske baze, o─Źuvani prirodni resursi, veliki broj visoko kvalifikovanih radnika kao i geografska pozicija koja omogu─çava brzu isporuku proizvoda. Za strane investitore Srbija je jedan od najatraktivnijih sektora za ulaganje. U ekspanziji je proizvodnja name┼ítaja od punog drveta, koji je visokog kvaliteta i velikim delom se izvozi. Kompanije konstantno modernizuju svoju opremu i prilago─Ĺavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tr┼żi┼íta, a saradnja dizajnera name┼ítaja i enterijera sa doma─çim proizvo─Ĺa─Źima name┼ítaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Najzna─Źajniji doga─Ĺaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije name┼ítaja, drvne industrije i prate─çih grana

Brojne premijere, povratak velikih svetskih kompanija i sve kvalitetniji dizajn

Na spisku renomiranih kompanija koje ─çe po prvi put nastupiti na Beogradskom sajmu i ─Źije se premijere s nestrpljenjem o─Źekuju nalaze se ┼ívajcarska ÔÇťVitraÔÇŁ ─Źije je prisustvo svojevrsna potvrda kvaliteta na svakom doga─Ĺaju ┼íirom kontinenta, italijanski ÔÇťMattiazziÔÇŁ koji ─çe prikazati svoje ─Źuvene drvene stolice izuzetnog kvaliteta, ÔÇťLaCividinaÔÇŁ ─Źiji vrhunski dizajn name┼ítaja pleni na svim najpresti┼żnijim sajmovima na svetu, dok ─çe francuski ÔÇťForestierÔÇŁ o┼żiveti prepoznatljivi pariski duh uz pomo─ç svoje autenti─Źne rasvete.

Mnogo se o─Źekuje i od premijera koje pripremaju ┼ípanski ÔÇťMobles 114ÔÇŁ sa kolekcijama koje osvajaju svedenim i elegantnim dizajnom, litvanski ÔÇťEmkoÔÇŁ koji ─çe odu┼íeviti ljubitelje name┼ítaja od punog drveta, ali i od francuskog ÔÇťPetite FritureÔÇŁ koji insistira na inovativnim i nesvakida┼ínjim komadima name┼ítaja, prvenstveno mladih dizajnera. Bogatu izlo┼żbenu ponudu koja o─Źekuje sve posetioce upotpuni─çe i povratnici na sajam, me─Ĺu kojima su i srpski ÔÇťGirÔÇŁ, ┼ívajcarski ÔÇťWhite OakÔÇŁ i bosanski ÔÇťMS&WoodÔÇŁ sa kolekcijma name┼ítaja od visokokvalitetnog i punog drveta. Nove proizvode premijerno ─çe predstaviti i hrvatska ÔÇťProstoriaÔÇŁ koja je pokupila simpatije i tokom pro┼ílogodi┼ínjeg nastupa.

O─Źekuje se da ─çe tokom ┼íest dana doga─Ĺaj posetiti oko 90.000 posetilaca

DIZAJN SPECIJALITETI:

ÔÇťYoung Designers ExhibitionÔÇŁ – presek stanja u savremenom dizajnu

Uz kolekcije brojnih izlaga─Źa iz zemlje i sveta, posetioci ─çe tokom sajamskih dana mo─çi da u┼żivaju u posebnim doga─Ĺajima posve─çenim dizajnu koji su se ve─ç ustalili u sajamskoj agendi tokom prethodnih godina. Izlo┼żba mladih dizajnera pod nazivom ÔÇťYoung Designers ExhibitionÔÇŁ okuplja mlade i perspektivne autore koji su dosada┼ínjim radom zaslu┼żili ┼íansu da predstave svoje nove, kreativne ideje i proizvode. Izlo┼żba je, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, prilika za afirmaciju dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvo─Ĺa─Źima i predstavnicima privrede.

ÔÇťDesign TalksÔÇŁ – nagove┼ítaji o de┼íavanjima na dizajn sceni u budu─çnosti

ÔÇťDesign TalksÔÇŁ, odnosno razgovori sa dizajneri┬Čma i arhitektama, od pro┼íle godine uspostavljeni na sajmu, pokazali su se kao pun pogodak. I ove godine bi─çe organizovani u istom formatu, a me─Ĺu u─Źesnicima bi─çe Nevio Mattiazzi (Mattiazzi), Inga Markovska (Emko), Nuria Tovar (Mobles 114), Tomislav Knezovi─ç (Prostoria), Bojan Radovi─ç (Gir), kao i svi ─Źlanovi ┼żirija za nagradu ÔÇťZlatni klju─ŹÔÇŁ. Ovaj program je jedinstvena prilika da zainteresovana publika ─Źuje profesionalna iskustva aktera koji intenzivno u─Źestvuju u kreiranju industrije name┼ítaja. U─Źesnici ─çe govoriti o projektima na kojima trenutno rade, o stanju u industriji name┼ítaja, sistemima po kojima industrija funkcioni┼íe, o trendovima i tr┼żi┼ítu.

Radno vreme Sajma nameštaja:
UTO – SRE, 7- 8. novembar: 10:00 – 19:00
─îET – NED, 9 – 12. novembar: 10:00 – 20:00