Connect with us
Enterijer

Beogradski sajam nameštaja svoje 55. izdanje počinje 7. novembra

Objavljeno

:

Najznačajniji događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi Beogradski sajam nameštaja u njegovom 55. izdanju obeležiće brojne premijere, vrhunski dizajn i inovacije, poseta uglednih dizajnera iz cele Evrope, ali i veliki broj poslovnih ljudi, kupaca i distributera iz svih krajeva sveta.

Svečano otvaranje manifestacije: utorak 7. novembar

U fokusu sajma biće kompanije posvećene dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, a izgradnja prepoznatljivog vizuelnog i tržišnog identita Srbije i regiona ostaje osnovna misija. Događaj na celokupnom izlagačkom prostoru Beogradskog sajma okuplja ugledne kompanije iz ovog dela Evrope i sveta i razvijajući biznis orijentaciju ostaje u funkciji domaće i regionalne privrede. Očekuje se da će tokom šest dana događaj posetiti oko 90.000 posetilaca što Beograd čini neprikosnovenim sajamskim centrom.

Najbolji vodič za nove trendove u svetu dizajna

Beogradski sajam nameštaja je ultimativno mesto za plasman noviteta u formi, materijala i idejnih rešenja za kompletno opremanje enterijera i uključuje sve faze u proizvodnji nameštaja, od primarne prerade drveta do finalnog proizvoda i funkcionalno – estetske dorade modela.

Uz nastojanje da uspostavi standard kvaliteta i podigne svest o značaju dizajna kao umetničke discipline, Sajam nameštaja približava široj publici nove estetske i kulturološke vrednosti, koje podižu kvalitet života i oplemenjuju životne i radne prostore.

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova, zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke, Italije, Turske, Slovenije, Rumunije…

Pored reprezentativnih domaćih predstavnika i brendova, zapažen broj izlagača dolazi iz Nemačke, Italije, Turske, Slovenije, Rumunije…

Proširen izlagački prostor – sajam i u halama 7, 8 i 9

Zbog povećanog interesovanja izlagača i učesnika i rasta manifestacije u svim parametrima, ove godine sa ponosom ističemo da se izlagački prostor proširio na nove tri hale – 7, 8 i 9. Na komletno raspoloživom izložbenom prostoru od preko 60.000 m2 učestvovaće 45 zemalja, odnosno više od 520 izlagača.
Na sajmu će se okupiti 13.000 profesionalaca iz ove privredne grane. Promocija industrije nameštaja i drvne industrije Srbije Beogradski sajam nameštaja utemeljen je kao vodeći generator domaćeg izvoza i mesto promocije najboljih ideja i modela sa ovih prostora. Sajam potencira ulaganja i međusobnu saradnju učesnika i sublimira iskustva investitora, domaćih privrednika i međunarodnih institucija na različitim projektima u ovoj industriji.

Drvna industrija Srbije grana je sa nizom komparativnih prednosti: izuzetan kvalitet sirovinske baze, očuvani prirodni resursi, veliki broj visoko kvalifikovanih radnika kao i geografska pozicija koja omogućava brzu isporuku proizvoda. Za strane investitore Srbija je jedan od najatraktivnijih sektora za ulaganje. U ekspanziji je proizvodnja nameštaja od punog drveta, koji je visokog kvaliteta i velikim delom se izvozi. Kompanije konstantno modernizuju svoju opremu i prilagođavaju se zahtevnim trendovima i potrebama tržišta, a saradnja dizajnera nameštaja i enterijera sa domaćim proizvođačima nameštaja rezultira visokokvalitetnim proizvodima koji su izvozno orijentisani.

Najznačajniji događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana

Brojne premijere, povratak velikih svetskih kompanija i sve kvalitetniji dizajn

Na spisku renomiranih kompanija koje će po prvi put nastupiti na Beogradskom sajmu i čije se premijere s nestrpljenjem očekuju nalaze se švajcarska “Vitra” čije je prisustvo svojevrsna potvrda kvaliteta na svakom događaju širom kontinenta, italijanski “Mattiazzi” koji će prikazati svoje čuvene drvene stolice izuzetnog kvaliteta, “LaCividina” čiji vrhunski dizajn nameštaja pleni na svim najprestižnijim sajmovima na svetu, dok će francuski “Forestier” oživeti prepoznatljivi pariski duh uz pomoć svoje autentične rasvete.

Mnogo se očekuje i od premijera koje pripremaju španski “Mobles 114” sa kolekcijama koje osvajaju svedenim i elegantnim dizajnom, litvanski “Emko” koji će oduševiti ljubitelje nameštaja od punog drveta, ali i od francuskog “Petite Friture” koji insistira na inovativnim i nesvakidašnjim komadima nameštaja, prvenstveno mladih dizajnera. Bogatu izložbenu ponudu koja očekuje sve posetioce upotpuniće i povratnici na sajam, među kojima su i srpski “Gir”, švajcarski “White Oak” i bosanski “MS&Wood” sa kolekcijma nameštaja od visokokvalitetnog i punog drveta. Nove proizvode premijerno će predstaviti i hrvatska “Prostoria” koja je pokupila simpatije i tokom prošlogodišnjeg nastupa.

Očekuje se da će tokom šest dana događaj posetiti oko 90.000 posetilaca

DIZAJN SPECIJALITETI:

“Young Designers Exhibition” – presek stanja u savremenom dizajnu

Uz kolekcije brojnih izlagača iz zemlje i sveta, posetioci će tokom sajamskih dana moći da uživaju u posebnim događajima posvećenim dizajnu koji su se već ustalili u sajamskoj agendi tokom prethodnih godina. Izložba mladih dizajnera pod nazivom “Young Designers Exhibition” okuplja mlade i perspektivne autore koji su dosadašnjim radom zaslužili šansu da predstave svoje nove, kreativne ideje i proizvode. Izložba je, kao svojevrstan presek stanja u savremenom dizajnu, prilika za afirmaciju dizajnera i njihovih proizvoda, ali i referenca za kontakt i saradnju sa proizvođačima i predstavnicima privrede.

“Design Talks” – nagoveštaji o dešavanjima na dizajn sceni u budućnosti

“Design Talks”, odnosno razgovori sa dizajneri¬ma i arhitektama, od prošle godine uspostavljeni na sajmu, pokazali su se kao pun pogodak. I ove godine biće organizovani u istom formatu, a među učesnicima biće Nevio Mattiazzi (Mattiazzi), Inga Markovska (Emko), Nuria Tovar (Mobles 114), Tomislav Knezović (Prostoria), Bojan Radović (Gir), kao i svi članovi žirija za nagradu “Zlatni ključ”. Ovaj program je jedinstvena prilika da zainteresovana publika čuje profesionalna iskustva aktera koji intenzivno učestvuju u kreiranju industrije nameštaja. Učesnici će govoriti o projektima na kojima trenutno rade, o stanju u industriji nameštaja, sistemima po kojima industrija funkcioniše, o trendovima i tržištu.

Radno vreme Sajma nameštaja:
UTO – SRE, 7- 8. novembar: 10:00 – 19:00
ČET – NED, 9 – 12. novembar: 10:00 – 20:00

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno