Connect with us
Budu─çnost

Inovacije i uspesi: Godina izazova i trijumfa u Zorka Opeci

Zorka Opeka ve─ç generacijama proizvodi termo blokove i fasadnu opeku koji prkose vremenu, pru┼żaju izuzetan estetski ugo─Ĺaj, uspe┼íno ┼ítite od vru─çine, hladno─çe, vlage, te poseduju potpuna protivpo┼żarna svojstva.

Tradicionalna gradnja predstavlja osnovu dugoro─Źnosti objekta zato i danas mo┼żete videti veliki broj istorijskih gra─Ĺevina od opeke koje odolevaju vremenu. Svi proizvodi kompanije Zorka Opeka su proizvedeni u skladu sa najvi┼íim standardima kvaliteta Evropske Unije i u skladu sa energetskom efikasno┼í─çu – savremenom potrebom tr┼żi┼íta i propisa.

Razgovarali smo sa Bojanom Dabi─çem, direktorom prodaje kompanije Zorka Opeka. Za sigurnu gradnju, potrebno je imati proverenog partnera i odli─Źan proizvod!

bele i braona fasadne opeke model ugaonog zida

Fasadna opeka / Foto: Zorka Opeka

Kako biste opisali trenutno stanje vaše kompanije u proizvodnji termo blokova, fasadnih cigli i opekarskih proizvoda?

Opisao bih ga kao izuzetno stabilno. Godine koje su pro┼íle bile su izazovne; nosile su i nizale razne probleme, poku┼íavale da nam nametnu svoje umesto na┼íih ciljeva. Dobrom organizacijom, zajedni─Źkim radom i dobrim timom, ovde smo gde jesmo i ono smo ┼íto smo ÔÇô lideri na tr┼żi┼ítu.

Mo┼żete li ista─çi klju─Źne uspehe i izazove koje ste do┼żiveli u 2023. godini?

Prethodne ─Źetiri godine nismo do┼íli u situaciju da uop┼íte razmi┼íljamo na temu proizvodnje fasadne opeke. 2023. godina je bila ne┼íto poput eksperimenta u jako kontrolisanim uslovima, gde smo uspeli da proizvedemo fasadnu opeku u ograni─Źenoj koli─Źini. Godinama je nisu videli ni stari radnici, a podmla─Ĺeni sektor proizvodnje, pokazao se kao da deceniju radi u na┼íoj fabrici. Izbacili su na tr┼żi┼íte proizvod zavidnog kvaliteta, po kojem smo najvi┼íe prepoznatljivi.

blokovi i opeke na izlo┼żbenoj polici Zorka Opeka

Proizvodni program / Foto: Zorka Opeka

Kako ste prilagodili poslovanje kompanije u svetlu trenutnih tr┼żi┼ínih uslova?

Tr┼żi┼íte jeste nemilosrdno, ali kroz godine i poslovanje vi nau─Źite da se adaptirate odre─Ĺenim promenama, ali ono bitno jeste da ste i sami kao kompanija, neko ko ÔÇ×menjaÔÇť okru┼żenje i poslovni svet, tako da smo firma i koja se prilago─Ĺava, ali i kojoj se svakako treba prilagoditi.

Kako ste unapredili proizvodne procese kako biste zadovoljili rastu─çu potra┼żnju?

Potra┼żnja je takva kakva je. Mo┼że biti drasti─Źno manja, mo┼że biti drasti─Źno ve─ça, ali na┼í kapacitet je ograni─Źen. Godinama se ne menja, godinama je rasprodat, a za sve ovo vreme od trenutka prve agresivnije potra┼żnje na tr┼żi┼ítu, nismo do┼íli u situaciju da neko gradili┼íte ÔÇ×staneÔÇŁ, odnosno da ne mo┼żemo ili nemamo da isporu─Źimo robu na unapred dogovoren objekat.

Mo┼żete li izdvojiti zaklju─Źke ili pouke iz poslovanja u 2023. godini?

Potrebni su sloboda u radu, dobar tim, zdravo okru┼żenje, dobar plan i pridr┼żavanje istog.

Koje ciljeve ste postavili za narednu godinu i kako planirate ostvariti te ciljeve? Da li postoje planovi za pro┼íirenje asortimana proizvoda ili ulazak na nova tr┼żi┼íta?

Za 2024. godinu, u planu je novi proizvod. U pitanju je bru┼íeni blok koji se zida lepkom umesto malterom; trebalo bi zna─Źajno da ubrza rad, a mi radimo sve kako bi proizvod bio spreman za narednu gra─Ĺevinsku sezonu. Ograni─Źenog kapaciteta, nemamo luksuz da razmi┼íljamo na temu novih tr┼żi┼íta.

reklama za klima block zorka opeka

Klimabloc / Foto: Zorka Opeka

Kako bi opisali klju─Źne ─Źlanove svog tima i njihov doprinos uspehu kompanije?

Svako treba da radi svoj posao i da ne sumnja u kolegu niti da preispituje njegove ili njene odluke. Postoji razlog za┼íto je neko tu gde jeste i verujte mi, svako je podjednako va┼żan. Ne postoji klju─Źni ─Źlan, postoje ljudi koji ┼żive i rade jedni s drugima.

Na koji na─Źin Va┼í tim prati nove trendove i tehnologije u industriji?

Mogu sa ponosom da ka┼żem da Zorka opeka predstavlja kompaniju koja je jedan od lidera na tr┼żi┼ítu gra─Ĺevine, a samim tim smo neko ko postavlja trendove. Nakon predstavljanja novog proizvoda, konkurencija poku┼íava da napravi ono ┼íto smo mi upravo tr┼żi┼ítu predstavili. Nemamo nameru da se pomeramo sa svoje pozicije ┼íto bi zna─Źilo da su u planu svakako inovacije i novi proizvodi.

Kako Vaš tim stoji na raspolaganju klijentima i zainteresovanim stranama za sva pitanja i podršku?

Koristimo sve kanale komunikacije, dru┼ítvene mre┼że, stojimo na raspolaganju zainteresovanim stranama za konsultacije. Odgovaramo uvek i na svako pitanje. Trudimo se da budemo odgovorni, precizni, jasni.

www.zorka-opeka.rs

ZORKA OPEKA
Obrenova─Źki put bb, 15000 ┼áabac
+381 15 000 0000
kontakt@zorka-opeka.rs
www.zorka-opeka.rs