Connect with us
Novosti

Zavirite u novi AXOR kutak u salonu Akvabutik

AXOR je deo Hansgrohe grupe i napredni je brend, za koji su vezani kultni proizvodi za luksuzna kupatila i kuhinje. Brend je razvijen u saradnji sa svetskim dizajnerima, kao što su: Filip Stark, Antonio Ćiterio, Žan Mari Maso i mnogi drugi. Sve AXOR slavine, tuševi i pribor proizvedeni su po najvišim standardima kvaliteta. Sa stručnošću koja se proteže daleko od samih proizvoda, AXOR inspiriše i omogućava arhitekte, dizajnere enterijera i publiku koja je upućena u dizajn.

Copyright: AXOR / Hansgrohe SE

AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kovač

Ove godine brend puni 30 godina svog postojanja. Od 1993.godine AXOR uspešno opslužuje bogate i dizajnerski orijentisane građevinare u potrazi za jedinstvenošću kupatila i kuhinje.

Prethodne sedmice smo zavirili u novi AXOR kutak u salonu Akvabutik, koji je renoviran u prethodnom periodu. Salon Akvabutik se nalazi na adresi Bulevar Oslobođenja 41, preko puta kultnog restorana Franša i nema sumnje da će ovaj salon postati mesto okupljanja arhitektata i dizajnera i ljubitelja brenda AXOR.

Copyright: AXOR / Hansgrohe SE

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kovač

Salon je renoviran po konceptu, koji preporučuje sam AXOR tako da je salon Akvabutik postao prvi salon u regionu, koji je ispratio sve smernice originalnog koncepta. Brendirani partner koncept je sistem, koji osigurava pravo iskustvo brenda AXOR. To je modularni sistem, koji sadrži definisane displejeve.

Na jednom mestu možete se upoznati tako sa kompletnim brendom od 1993. godine pa sve do ovogodišnjih noviteta. Svaka AXOR kolekcija je dobila svoje mesto a posebno je zanimljiv displej gde su sve opcije AXOR završnih površina, koji se zove AXOR FinishPlus. Na njemu su prikazane sve standarne AXOR boje, kao i par onih koji se izrađuju samo u količini 30 i više.

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kovač

Za prikaz AXOR završnih boja u salonu Akvabutik je izabran AXOR Starck Organic kolekcija. AXOR Starck Organic je više skulptura ili umetnički predmet nego svakodnevni proizvod. Ovu kolekciju dizajnirao Filip Starck a u portfoilju brenda se pojavila još 2012. godine. Eksluzivan izgled karakteriše celu kolekciju, čija je inspriacija bila priroda.

Pored standarnih svojih boja, ove godine AXOR je predstavio i proširenje u vidu lakirana bele boje (eng. Matt White). Ova obrada je u ovom trenutku dostupna samo za određene programe , kao što su: kolekcija AXOR One, program tuš kanalica AXOR Drain, AXOR Suite & Basin i AXOR Accessories.

Kolekciju AXOR One je dizajnirao londonski studio Barber Osgerbi. AXOR One karakteriše tanke siluete, ravne površine, meke ivice i uravnotežene proporcije. Kombinovanje AXOR One sa mat belom bojom je bio logičan sledeći korak za AXOR da istakne svoj minimalistički i funkcionalan dizajn. AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk, gde možete videti i gore spomenuti novitet, AXOR One u lakiranoj beloj boji.

AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk

AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk / foto: Rade Kovač

Od ostalih noviteta tu su još i AXOR Drain, tuš kanalice kao i umivaonici, koje je dizajnirao ko drugi nego Filip Stark.

Novi AXOR Suite umivaonici kombinuje metal i SolidSurface — visokotehnološki materijal koji simbolizuje večnost i eleganciju. AXOR Suite umivaonici imaju oblik raznovrsnih kružnih ili pravougaonih činija za pranje koje se mogu postaviti na bilo koji odgovarajući kupatilski nameštaj ili površinu. Kružni umivaonici dolaze u dve veličine, sa prečnikom od 300 mm i 400 mm. Pravougaoni umivaonici sudostupni u tri veličine: 285 x285 mm, 400 x 400 mm i 600 x 400 mm.

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik / foto: Rade Kovač

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik bio je i povod prezentacije, koja je organizovana istog dana. Fotografija prezentacija možete pogledati ispod, a naš savet vama je da pratite zvaničnu AXOR stranicu ili da se jednostanvo prijavite za sve novosti na newsletter.