Connect with us
Novosti

Zavirite u novi AXOR kutak u salonu Akvabutik

AXOR je deo Hansgrohe grupe i napredni je brend, za koji su vezani kultni proizvodi za luksuzna kupatila i kuhinje. Brend je razvijen u saradnji sa svetskim dizajnerima, kao ┼íto su: Filip Stark, Antonio ─ćiterio, ┼Żan Mari Maso i mnogi drugi. Sve AXOR slavine, tu┼íevi i pribor proizvedeni su po najvi┼íim standardima kvaliteta. Sa stru─Źno┼íc╠üu koja se prote┼że daleko od samih proizvoda, AXOR inspiri┼íe i omoguc╠üava arhitekte, dizajnere enterijera i publiku koja je upuc╠üena u dizajn.

Copyright: AXOR / Hansgrohe SE

AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kova─Ź

Ove godine brend puni 30 godina svog postojanja. Od 1993.godine AXOR uspe┼íno opslu┼żuje bogate i dizajnerski orijentisane gra─Ĺevinare u potrazi za jedinstveno┼íc╠üu kupatila i kuhinje.

Prethodne sedmice smo zavirili u novi AXOR kutak u salonu Akvabutik, koji je renoviran u prethodnom periodu. Salon Akvabutik se nalazi na adresi Bulevar Oslobo─Ĺenja 41, preko puta kultnog restorana Fran┼ía i nema sumnje da ─çe ovaj salon postati mesto okupljanja arhitektata i dizajnera i ljubitelja brenda AXOR.

Copyright: AXOR / Hansgrohe SE

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kova─Ź

Salon je renoviran po konceptu, koji preporu─Źuje sam AXOR tako da je salon Akvabutik postao prvi salon u regionu, koji je ispratio sve smernice originalnog koncepta. Brendirani partner koncept je sistem, koji osigurava pravo iskustvo brenda AXOR. To je modularni sistem, koji sadr┼żi definisane displejeve.

Na jednom mestu mo┼żete se upoznati tako sa kompletnim brendom od 1993. godine pa sve do ovogodi┼ínjih noviteta. Svaka AXOR kolekcija je dobila svoje mesto a posebno je zanimljiv displej gde su sve opcije AXOR zavr┼ínih povr┼íina, koji se zove AXOR FinishPlus. Na njemu su prikazane sve standarne AXOR boje, kao i par onih koji se izra─Ĺuju samo u koli─Źini 30 i vi┼íe.

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik

Novi AXOR kutak u salonu Akvabutik / foto: Rade Kova─Ź

Za prikaz AXOR zavr┼ínih boja u salonu Akvabutik je izabran AXOR Starck Organic kolekcija. AXOR Starck Organic je vi┼íe skulptura ili umetni─Źki predmet nego svakodnevni proizvod. Ovu kolekciju dizajnirao Filip Starck a u portfoilju brenda se pojavila jo┼í 2012. godine. Eksluzivan izgled karakteri┼íe celu kolekciju, ─Źija je inspriacija bila priroda.

Pored standarnih svojih boja, ove godine AXOR je predstavio i pro┼íirenje u vidu lakirana bele boje (eng. Matt White). Ova obrada je u ovom trenutku dostupna samo za odre─Ĺene programe , kao ┼íto su: kolekcija AXOR One, program tu┼í kanalica AXOR Drain, AXOR Suite & Basin i AXOR Accessories.

Kolekciju AXOR One je dizajnirao londonski studio Barber Osgerbi. AXOR One karakteri┼íe tanke siluete, ravne povr┼íine, meke ivice i uravnote┼żene proporcije. Kombinovanje AXOR One sa mat belom bojom je bio logi─Źan sledec╠üi korak za AXOR da istakne svoj minimalisti─Źki i funkcionalan dizajn. AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk, gde mo┼żete videti i gore spomenuti novitet, AXOR One u lakiranoj beloj boji.

AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk

AXOR One kolekcija je dobila poseban istaknut prostor u salonu Akvabuitk / foto: Rade Kova─Ź

Od ostalih noviteta tu su još i AXOR Drain, tuš kanalice kao i umivaonici, koje je dizajnirao ko drugi nego Filip Stark.

Novi AXOR Suite umivaonici kombinuje metal i SolidSurface ÔÇö visokotehnolo┼íki materijal koji simbolizuje ve─Źnost i eleganciju. AXOR Suite umivaonici imaju oblik raznovrsnih kru┼żnih ili pravougaonih ─Źinija za pranje koje se mogu postaviti na bilo koji odgovarajuc╠üi kupatilski name┼ítaj ili povr┼íinu. Kru┼żni umivaonici dolaze u dve veli─Źine, sa pre─Źnikom od 300 mm i 400 mm. Pravougaoni umivaonici sudostupni u tri veli─Źine: 285 x285 mm, 400 x 400 mm i 600 x 400 mm.

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik / foto: Rade Kova─Ź

Otvaranje AXOR brend koncepta u salonu Akvabutik bio je i povod prezentacije, koja je organizovana istog dana. Fotografija prezentacija mo┼żete pogledati ispod, a na┼í savet vama je da pratite zvani─Źnu AXOR stranicu ili da se jednostanvo prijavite za sve novosti na newsletter.