Connect with us
Energetska efikasnost

Tehnomarket Solar – Savremeni trendovi u proizvodnji energije

Savremeni trendovi u proizvodnji energije polako, ali sigurno sve ve─çu va┼żnost daju obnovljivim, ekolo┼íkim izvorima energije u odnosu na tradicionalne, poput fosilnih goriva. U korak sa time javlja se i trend decentralizacije gde su masivne elektrane zamenjene ve─çim brojem manjih koje se lak┼íe uklapaju u okru┼żenje i svakako ostavljaju daleko manji trajni trag u prirodi koja nas okru┼żuje.

Me─Ĺu svim obnovljivim izvorima energije savremeni trendovi ukazuju na to da je solarna energija najjednostavnija je za iskori┼í─çenje ÔÇô kako za elektrane i industriju, tako i za pojedina─Źna doma─çinstva i u ovom trenutku je u najve─çoj ekspanziji. Ovo je propra─çeno i odgovaraju─çim inicijativama i subvencijama koje dodatno poma┼żu ┼íto ┼íirem usvajanju ove tehnologije i smanjenju emisije CO2 na regionalnom i globalnom nivou.

Tehnomarket SOLAR sistem podkonstrukcije za solarne panele nudi kompletno, zaokru┼żeno i sistemsko re┼íenje za instalaciju solarnih panela koje je potpuno modularno i pogodno za sve kapacitete od ku─çnih instalacija do solarnih elektrana velike snage.

Sistem SOLAR namenjen je monta┼żi na svim tipovima podloga-ravnim i kosim krovovima, vertikalnim zidovima i fasadama, kao i na tlu. Optimalne dimenzije profila omogu─çuju monta┼żu pojedina─Źnih panela velikih dimenzija, uz maksimalno optere─çenje od 150 kg/m2. Podr┼żane su debljine panela od 30 do 40 mm, bez ograni─Źenja broja panela ili veli─Źine kompletne instalacije. Profili konstrukcije su sirovi, dok povr┼íinska obrada vidnih povr┼íina profila mo┼że biti plastifikacija po RAL ton karti ili eloksa┼ża.

Kompanija Tehnomarket maksimalno je prihvatila i implementirala solarnu energiju u svom poslovanju, sa dve solarne elektrane kapaciteta 140 i 450 kW koje u potpunosti zadovoljavaju standardnu operativnu potro┼ínju i omogu─çuju neometan rad uz snabdevanje elektri─Źnom energijom u potpunosti generisanom putem solarnih panela instaliranih na postoje─çim proizvodnim objektima.

Od po─Źetka plasmana sistema SOLAR instalirano je gotovo 20 MW snage na vi┼íe projekata, ┼íto je sjajan uspeh i jo┼í va┼żnije jak signal da se i na doma─çem tr┼żi┼ítu situacija brzo menja na bolje i po svim parametrima uskla─Ĺuje sa daleko razvijenijim zemljama po ovom pitanju.

Tehnomarket logo

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com