Connect with us
Promo

Štampana fasada i Fluorlack na Larson panelu

Aluminijumski kompozitni i sa─çasti paneli Larson i Larcore dobro su poznati na regionalnom tr┼żi┼ítu, ali ove godine Alucoil kompanija oti┼íla je korak dalje za sve smele i hrabre arhitekte sa i┼ítampanim panelima #hashtag colour chart i Fluorlack dodatnom za┼ítitom panela za Va┼íu fasadu.

Radi se o aplikaciji ┼ítampe na Larson┬« ili Larcore┬« panel pa se na Va┼íoj fasadi ili projektu mogu prona─çi ┼íare drveta, cigle, metala, kamena ili ogledala na kompozitnom panelu. Pored ovog kreativnog estetskog momenta, ovi paneli su tako─Ĺe odli─Źnih tehni─Źkih svojstava. Jo┼í jedan od benefita ovakve fasade je i lako─ça odr┼żavanja. Iako nam je iskustvo do sada pokazalo da arhitekte najvi┼íe cene prirodne materijale i njihovu neposrednu aplikaciju na projekat, Larson┬« #hashtag colour chart paneli imaju svoje prednosti naro─Źito za urbane gradske sredine.

Pogledajmo recimo brisanje grafita sa cigle – mu─Źno ili gotovo nemogu─çe, ali brisanje grafita sa bilo kog Larson┬« panela je posao od sat vremena.Za one najkreativnije kojima ─Źak i ovi fini┼íi nisu dovoljni postoji opcija ┼ítampanja po Va┼íem dizajnu i ┼żelji.Kao ukrasni element fasade ili kao cela obloga Larson┬« se montira na VENT by Tehnomarket nose─çu podkonstrukciju, gde je ka─Źenje mogu─çe kroz pet sistema. VENT by Tehnomarket je sistem aluminijumskih podkonstrukcija koji ─çe nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih sa─çastih panela ve─ç i drugih obloga iz sveta ventiliraju─çih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP obuhvataju i panelnu i kasetnu grupu fasadnih panela, sa skrivenim i vidnim fiksiranjem obloga.

Panelni sistemi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Rock pogodni za slede─çe obloge: aluminijumske kompozitne panele Larcore┬«, HPL laminirane plo─Źe, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne plo─Źe, limove, aqua-panele, polikarbonatne plo─Źe i drugo.

Kasetni sistemi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit ÔÇô pogodni za kompozitne panele Larson┬« i pune limove.

Ištampana fasada na objektima

Ištampana fasada na objektima / foto: Tehnomarket d.o.o.

Samo podsetnik zašto su mnogi odabrali Alucoil

Larson┬« aluminijumski kompozitni panel Alucoil kompanije je rado prihva─çen proizvod od strane arhitekata, dizajnera i investitora, ali i izvo─Ĺa─Źa fasada zbog svoje atraktivnosti, jednostavnosti obrade i ugradnje. Sastoji se od nekoliko slojeva od kojih je prvi aluminijumski, ali mo┼że biti i od ner─Ĺaju─çeg ─Źelika, bakra, mesinga ili cinka, ─Źije je lice za┼íti─çeno folijom. Srednji sloj ─Źini posebna Larson┬« PE ispuna od primarnog polietilena ili Larson┬« FR ispuna, ─Źija je ispuna mineralnog porekla i zadovoljava klasu negorivosti B-s1. Za┼ítitom tretirani metalni lim, ─Źini poslednji sloj, kojim bi se spre─Źila pojava korozije usled neadekvatne eksploatacije panela.

Larcore┬« paneli koriste sve ve─ç istaknute prednosti Larson┬«-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn, laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 5,5 mm do 40 mm, mada se za potrebe oblaganja fasada naj─Źe┼í─çe koriste Larcore┬« paneli u debljini od 8 mm do 14 mm. Proizvode se u maksimalnoj ┼íirini do 2 m i du┼żini do 9 m. Sa svojom sa─çastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, Larcore┬« paneli se odlikuju izuzetnom kruto┼í─çu i lako─çom i kao takvi, pored primene u gra─Ĺevinarstvu, nalaze primenu i u brodskoj, avio i ┼żelezni─Źkoj industriji gde se proizvode u du┼żinama ─Źak i do 14 m.

Uzorci ištampane fasade

Uzorci ištampane fasade / foto: Tehnomarket d.o.o.

Tehnomarket je generalni distributer Larson┬« i Larcore┬« panela kompanije Alucoil na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Evropi, za┼íti─çenih velikim brojem sertifikata, uz najve─çi lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i ┼íirok spektar boja i dezena osnovne su karakteristike da bi proizvod bio ugra─Ĺen na zahtevnim projektima poput Alban Towera u Tirani, DC Towera u Be─Źu ili VIP Terminala na Aerodromu u Splitu.

Larson® i Larcore® od sada sa Fluorlackom za dodatnu zaštitu panela od habanja, vatre i hemijskih oštećenja

Fluorlac┬« marke LUMIFLONÔäó FEVE dodatno ┼ítiti Va┼í panel jo┼í jednim za┼ítitnim slojem, ┼íto pove─çava njegovu otpornost na habanje, spoljne i hemijske uticaje kao i UV zrake. ─îi┼í─çenje panela od grafita i drugih spoljnih uticaja znatno je olak┼íano. Naro─Źito se preporu─Źuje za oblaganje projekata koji se nalaze u priobalnoj regiji. Fluorlac┬« fini┼í dostupan je u opsegu Larson┬« panela od 75 m2, u bilo kojoj boji, u mat, satenskoj i visokoj sjajnoj zavr┼ínici.

Tehnomarket logo

 

TEHNOMARKET d.o.o.
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo
T. +381 13 307 700
panel@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com