Connect with us
Građevina

Jubilarni Baumit Life Challenge

Life Challenge u organizaciji kompanije Baumit predstavlja prestižno takmičenje koje slavi lepotu i inovativnost fasada Ŕirom Evrope. Ove godine slavimo jubilarnih 10 godina njegovog postojanja!

Nakon velikog uspeha prve dodele nagrade 2014. godine u Beču, Baumit svake druge godine veliča najbolje fasade okupljajući renomirane arhitekte, investitore i partnere iz čak 25 zemalja Evrope.

Life Challenge je postao simbol arhitektonske izvrsnosti, pružajući platformu za prepoznavanje i nagrađivanje izuzetnih projekata. Takmičenje ne samo da ističe kreativnost i kvalitet u dizajnu fasada, već i podstiče razmenu znanja i iskustava među profesionalcima iz različitih zemalja.

Baumit Life Challenge takmičenje okuplja najimpresivnije objekte iz cele Evrope: od porodičnih domova koji odiÅ”u toplinom, preko stambenih zdanja koja definiÅ”u panoramu modernih gradova, do istorijskih obnova koje Å”apuću priče minulih vekova ā€“ svaka od ukupno 6 kategorija nudi svoju jedinstvenu priču.
Na takmičenju 2022. godine projekat iz kategorije ā€™ā€™Istorijska obnovaā€™ā€™, Cukrarna, osvojio je glavnu nagradu i doneo događaj u prelepi Ljubljanu. Od ovogodiÅ”njih prijavljenijh 300, najboljih 36 objekata prema izboru internacionalnog žirija, biće prezentovano pred preko 500 zvanica 23. maja na svečanom događaju.

broj deset sa statuom u okviru nule, kao oznaka za nagradu

Baumit Life Challenge / Foto: Baumit

Kako se biraju pobednici

Žiri od 13 nezavisnih renomiranih arhitekata ocenjuje preko 300 projekata koji obuhvataju sve zemlje u kojima Baumit posluje. Među njima, 6 najboljih fasada u svakoj kategoriji biće odabrane kao „nominovane“ za veliku ceremoniju dodele nagrada. Neposredno pre događaja, stručni žiri će izglasati krajnje pobednike u svakoj kategoriji, uključujući i prestižnu nagradu Life Challenge generalnog pobednika, rezervisanu za vrhunac dizajna fasade.

moderna vila bele bojem sa velikim staklenim prozorima i vratima

Villa KEA, autor projekta: Arde Line d.o.o./ Foto: Mladen Jovanović

Domaći projekti u 3 kategorije

Ove godine 10 domaćih projekata iz cele Srbije naÅ”lo se u 3 kategorije. Projekti novogradnje u kategorijama ā€™ā€™Stambene zgradeā€™ā€™ i ā€™ā€™Porodične kućeā€™ā€™ takmiče se sa izuzetnom konkurencijom iz cele Evrope.

panoramski pogled na zgradu sa okolnim pejzažom i objektima

ATRIA Residence, autor projekta: Centar za arhitekturu Beograd / Foto: MiloÅ” Martinović

U posebnoj kategoriji ā€™ā€™Termalna obnovaā€™ā€™ sa fokusom na projekte starogradnje koji su u protekle 2 godine renovirani, iz Beograda dolazi jedan takmičarski projekat.

objekat krem fasade sa velikim borom ispred objekta

Vladete Kovačevića, autor projekta rekonstrukcije: Autorski atelje Spajić / Foto: MiloÅ” Martinović

Pored ocena stručnog žirija, u okviru Baumit LifeChallenge određeni projekti poneće titulu ā€™ā€™Miljenika publikeā€™ā€™. Pozivamo sve da učestvuju u procesu javnog glasanja i nagradite vama najdraže projekte svoji glasom na web straniciĀ  gde možete pronaći sve projekte iz Srbije.

www.baumit.com

BAUMIT d.o.o.
Smederevski put 25k
11130 Beograd, Srbija
T: +381 11 347 50 79
F: +381 11 347 47 95
office@baumit.rs
www.baumit.rs