Connect with us
Novosti

RENEXPO® BiH uvodi nove trendove u energetskoj efikasnosti

Najve─çi me─Ĺunarodni sajam obnovljivih izvora energije, za┼ítite okoli┼ía i upravljanja vodama
23. i 24. oktobar 2019.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina

RENEXPO┬« BiH u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, najzna─Źajnije je mjesto susreta klju─Źnih poslovnih ljudi, donositelja odluka i stru─Źnjaka u podru─Źju obnovljivih izvora Energije, Energetske efikasnosti, Hidroenergije, Energija vjetra, Biomasa, PV, Otpad do energije, E-mobilnost, Vodna infrastruktura, Obrada otpada / vode.

S ponosom najavljujemo nove konferencije – 1. Konferencija energetskih menad┼żera u BiH, koje de se fokusirati na teme institucionalizacije sistema upravljanja energijom u Bosni i Hercegovini, kao i otvoriti neka pitanja i dati vi┼íe informacija o sertifikaciji u ovoj oblasti i 1. Konferencija o obnovljivim izvorima energije u centralnom grijanju i hla─Ĺenje – koje de se fokusirati na lokalnu energetiku, njenu perspektivu i investicijama u BiH.

Konferencija energetskih menad┼żera u BiH de ponuditi najnovije informacije o programima edukacije koji se trenutno sporovode, kao i o obavezama prema nedavno usvojenim zakonskim aktima. Tako─Ĺe, godi┼ínji skup je mjesto za razmijenu znanja i informacija, dijaloge i diskusije o poslovnim mogudnostima i dostupnim tehni─Źkim rje┼íenjima za unapre─Ĺenje sistema EM i energetkske efikasnosti u javnom i provatnom sektoru u BiH.

Konferencija o obnovljivim izvorima energije u centralnom grijanju i hla─Ĺenje de predstaviti benefite upotrebe obnovljivih izvora energije sa naglaskom na smanjenje ┼ítetnih emisija i zaga─Ĺenja vazduha, optimizaciji cijene toplotne energije, uspje┼ínim primjenama i dostupnim na─Źinima finanasiranja projekata. Tehni─Źki dostupna rje┼íenja, efikasna kogeneracija mogu pobolj┼íati operacije i poslovanje postrojenja za daljinsko grijanje/ hla─Ĺenje.

Pored osam tematskih konferencija i okruglih stolova RENEXPO┬« ─çe predstaviti preko 80 izlaga─Źa iz 25 zemalja i o─Źekuje se preko 2000 posjetilaca iz sektora odr┼żivog razvoja. Novi trendovi i tehnologije koji ─çe biti predstavljeni na ovogodi┼ínjem RENEXPO┬« su veoma relevantni za kvalitet ┼żivota stanovnika BiH i
direktno uti─Źu na ekonomski razvoj ─Źitavog regiona.

Za više informacija posjetite web stranicu: www.renexpo-bih.com