Connect with us
Enterijer

Kako da opremite enterijer na jednom mestu

Ima li šta lepše nego kada vam se spoje kockice da možete da izvršite potpuno opremanje enterijera? Ima. Kada sve ono što vam treba, a to znači od poda do plafona nađete na jednom mestu. Zamislite samo koliko vam vremena treba da istražite i nađete sve šta vam je potrebno, a zatim treba sve to ponovo da obiđete ili prosurfujete ne bi li doneli odluku o kupovini. Dovoljno je naporno i da zamislite, a kamoli da uradite, je l’ da? Zato nemojte ništa da zamišljate. Postoji jedinstveno rešenje. Zvuči nestvarno, ali je moguće. Da, zaista. Mega Concept, od draperija, preko zavesa, garnišni, nameštaja do tepiha i podova.

Pre nego što krenete u kreiranje mega koncepta, evo kratkog pregleda na šta da se fokusirate.

Zavese za opremanje enterijera

Zavese su važan dekorativni i funkcionalni detalj u enterijeru, koje doprinose da prostor u kome se nalaze bude lep i ugodan za korišćenje. U zavisnosti od želje i potrebe, danas na tržištu postoji širok izbor modernih zavesa. Među njima, poslednjih godina veliko interesovanje vlada za:

  • Rolo zavese – praktično, efikasno i estetski odlično rešenje za zaštitu od sunca i toplote. Obilje dezena i boja čine ih atraktivnim za sve prostore;
  • Zebra ili „dan i noć“ zavese – atraktivna, moderna dekoracija koja se sastoji od dvoslojne tkanine, gde se smenjuju providni i neprovidne deo i mehanizma koji ih pokreće. Lako i jednostavno se montiraju i koriste, a svojim izgledom nikoga neće ostaviti ravnodušnim;
  • Draperije – rolo, pokretne ili ekskluzivne, elegantne i masivne draperije su tu da vam pruže lepotu prostora i obezbede komfor i intimu;

Garnišne su važne

Kada birate tekstilne zavese jasno je da morate izabrati i odgovarajuće garnišne. U zavisnosti od potrebe, danas postoje različiti modeli dekorativnih garnišni koje ne samo da su dekorativne, funkcionalne su i mogu držati sve lake i teške zavese. Međusobno se razlikuju po obliku, boji (inox, bronzana, zlatna, srebrna, bela, crna), po mestu montaže (plafon ili zid), čime pokrivaju najrazličitije zahteve i enterijere.

Tapete za nove enterijere

Kada niste sigurni kako da obojite zidove ili vam isti baš nisu najidealnije ravni, tu su stare dobre tapete. Zidne obloge koje su uvek u trendu. Njihova prednost je što možete u svoj dom doneti šarm Azurne obale, glamur Njujorka, jednobojnu jednostavnost, geometrijsku ili cvetnu unikatnost. Tapete, bez obzira da li su u pitanju fototapete, lagerske, dečije ili luksuzne PT tapete, jedno je sigurno, one će vam pružiti osveženje prostora, drastičnu ili suptilnu promenu.

Od nameštaja sve kreće

Složićete se da kada krenete u razmišljanje o uređenju prostora, neko nepisano pravilo je da se krene od nameštaja. To su te neke najkrupnije stvari koje najčešće vidno koristimo i od kojih odmah dobijamo korist. Da li je neki trosed odgovarajućih dimenzija, fotelja udobna, sto dovoljno velik, samo su neki prvi utisci koje dobijamo i koji utiču na doživljaj kompletnog prostora. Da li će Vaš izbor biti u modernom minimalizmu ili tradicionalnoj dominaciji zavisi od vaše potrebe i želje. Važno je da izbor bude u skladu sa ostatkom prostora i vašim potrebama.

Bez poda ništa

Za svaki uspeh važno je da postoji dobra osnova. Takvu ulogu u enterijeru imaju podovi. Oni su ti koji daju uslove za normalno i nesmetano kretanje. Oni su ti koji daju sigurnost, stabilnost, prostranost i teren na kome se odvija život. U zavisnosti od potrebe, želje i krajnjeg izgleda, podovi mogu biti drveni, liveni, kameni, … Kada već završite priču o podu, tu ste da odlučite da li i koji tepih vam je potreban. Ukoliko se odlučite za tepih, jer sa njim je uvek toplije i ugodnije, budite sigurni da na tržištu postoji širok izbor modela, dimenzija, materijala, dizajna. Jednostavno rečeno, izbor postoji. Na Vama je šta ćete odabrati.

I na kraju

Vratimo se na početak. Da li postoji mesto gde se sve ovo može završiti ? Postoji. Rekli smo Vam – Mega concept, mesto gde možete koncipirati vaš kompletan enterijer. Zar život nije lep? Recite nam.