Connect with us
Intervju

RE─î UREDNICE: Pred vama je PRVO, premijerno izdanje ─Źasopisa GRENEF

Po┼ítovani ─Źitaoci,

┼áta je GRENEF? Grenef je skra─çenica od pojmova GRA─ÉEVINARSTVO i ENERGETSKA EFIKASNOST i na┼ía je tendencija da vrlo brzo ovaj pojam usvojite svi vi koji ste na bilo koji na─Źin povezani sa ovom sferom.

Trebala bih, najpre, da naglasim da je na┼í redakcijski tim VEOMA HRABAR i da, u vremenu kada su ljudi skloni da odustaju, mi TO NIKAKO NE ─îINIMO. ┼átavi┼íe, u svoj svojoj smelosti tvrdimo i stojimo iza svojih re─Źi da je ovakav ─Źasopis POTREBA. Gra─Ĺevinaca. Arhitekata. In┼żinjera. Studenata koji tek treba da urade u na┼íoj zemlji velike stvari. Njihova re─Ź treba da se ─Źuje, njihove gra─Ĺevine da se eksponiraju, a njihovi arhitektonski opusi da se prezentuju. To ─çemo raditi mi. Svako u svom aspektu. Bez pristajanja ikakvog na polovi─Źno ili manje kvalitetno nego ┼íto je to mogu─çe. I na to, dragi ─Źitaoci, ba┼í na to sam najponosnija. Na ─Źinjenicu da smo mi zaista spremni na velike stvari. Na detaljnu analizu svih tekstova autora koji su uzeli u─Źe┼í─çe u ovom ─Źasopisu. Na stalan rad i kontrolu samih sebe. I ono ┼íto je najva┼żnije za svakog ko misli da nije najpametniji i da je sposoban sve da zna, na konsultaciju stru─Źnih lica sa kojima sara─Ĺujemo, kompanija koji su nam ukazali poverenje ve─ç u prvom broju, bez da su i videli kako ─çe izdanje izgledati. To ve─ç govori puno o na┼íem pristupu. To govori zaista puno o poverenju ste─Źenom samo i na osnovu rada koji smo spremni da ulo┼żimo.

Grenef-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost, izdanje broj 1, april 2018

Grenef-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost, izdanje broj 1, april 2018

Zato ovo izdanje nije ne┼íto ─Źime se samo jedan ─Źovek mo┼że pohvaliti. Ni ja kao urednica, ni direktor kao inicijator, ni grafi─Źki dizajner kao vizuelni identifikator, pa ni novinari i in┼żinjeri kao autori. Niko od nas pojedina─Źno. A svi zajedno. Ponosni ┼íto je plod na┼íih planova i rada tu ispred vas.

─îasopis mo┼żete ─Źitati klikom na ovaj link

U prvom izdanju, kao i u svakom slede─çem, mo┼żete ─Źitati kako arhitekta, kao reprezent grada u kojem ┼żivi, vidi svoj lokalitet, kako je doprineo njegovom identitetu i kako posmatra mesto za ┼żivot koje je izabrao. Kako ┼żena arhitekta posmatra svoje zaniimanje i hrabro kr─Źi svoj put u ovom svetu. I kako ih je, bez dvoumljenja ikakvog, sve vi┼íe. ─îita─çete i kako stru─Źnjaci iz pojedinih oblasti re┼íavaju nedoumice koje imate i odgovaraju na va┼ía lai─Źka, ali potrebna, pitanja. Predstavi─çemo neke projekte koje ─çe ┼żivot u pojedinim gradovima olak┼íati, modernizovati ih i dati im konotaciju modernog svetskog objekta.

I ne, mi ne─çemo objavljivati kako izgleda nova vila u Sidneju ili stan u Monte Karlu, ve─ç ┼íta je ono ┼íto Srbija gradi, a da pri tome ne zaostaje za svetskim metropolama. Kakve olak┼íi─çe, zakone i anekse nudi. To je ono ┼íto gra─Ĺane na┼íe zemlje zanima. Ne kako da ┼żive u overenju da je tu─Ĺe uvek bolje, ve─ç kako da, jednako kvalitetno ┼żive─çi, ostanu ovde. Kako da svojoj deci sagrade dom da i oni sutra na ovom mestu grade velike stvari.

Grenef-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost

Grenef-Gra─Ĺevinarstvo & Energetska Efikasnost

Dakle, BUDU─ćNOST JE STIGLA. GRENEF, kao takav, stvoren je da je sa vama zajedno, u korak prati.

Hvala na poverenju.

Mirjana Makarin-Plavšić