Connect with us
Materijali

Kompaniji ZORKA KERAMIKA uru─Źena Integrisana dozvola (IPPC)

U skladu sa poslovnom politikom liderstva u inovacijama, ZORKA KERAMIKA je uspela da dobije veoma va┼żnu potvrdu ulaganja u najvi┼íe standarde poslovanja i brige za ┼żivotnu sredinu. Integrisana dozvola potvr─Ĺuje opredeljenje kompanije za u┼ítedu prirodnih resursa, minimizaciju i recikla┼żu otpada i smanjenje emisije zaga─Ĺuju─çih materija. Ovo su bitni parametri uskla─Ĺenosti poslovanja kompanije ZORKA KERAMIKA sa propisima Republike Srbije i najvi┼íim standardima Evropske Unije.

ZORKA KERAMIKA nastavlja da podi┼że nivo kvaliteta proizvoda

ZORKA KERAMIKA nastavlja da podi┼że nivo kvaliteta proizvoda

Integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zaga─Ĺenja ┼żivotne sredine (IPPC – integrated pollution prevention and control) koju izdaje Ministarstvo za┼ítite ┼żivotne sredine, dodeljena je kompaniji 25. aprila 2018. godine, u skladu sa Zakon o integrisanom spre─Źavanju i kontroli zaga─Ĺivanja ┼żivotne sredine. Integrisana dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja resursima, deluje na izvoru zaga─Ĺenja i obezbe─Ĺuje uslove za smanjenje emisija u skladu sa definisanim vrednostima Najbolje dostupne tehnologije (BAT ÔÇô Best available technology).

Integrisana dozvola potvr─Ĺuje opredeljenje kompanije za u┼ítedu prirodnih resursa

Integrisana dozvola potvr─Ĺuje opredeljenje kompanije za u┼ítedu prirodnih resursa

ÔÇ×Velika je ─Źast i zadovoljstvo biti tek 12-ta kompanija u Srbiji kojoj je Ministarstvo izdalo integrisanu dozvolu. Puno truda, rada i zalaganja svih zaposlenih u kompaniji je trebalo da obezbedimo sve zahteve Zakona, uredbi i propisa koji defini┼íu dobijanje Integrisane dozvole. Jo┼í jednom smo pokazali da smo lideri u inovacijama i da mislimo, kako o obavezama, tako i odgovornostima koje imamo prema gra─Ĺanima Srbije i zajednici. Tako─Ĺe, ovo je va┼żan korak u razvojnim planovima kompanije za pro┼íirenje proizvodnje i stavljanje novog postrojenja u rad u narednom periodu ─Źime obezbe─Ĺujemo poziciju na me─Ĺunarodnom, ali i doma─çem tr┼żi┼ítu i posle 2020. godine, do kada je rok za dobijanje integrisane dozvole za sve kompanije koje ┼żele da izvoze na tr┼żi┼íte Evropske Unije. ZORKA KERAMIKA nastavlja da podi┼że nivo kvaliteta proizvoda i usluga uz visok stepen dru┼ítvene odgovornosti za ┼żivotnu sredinu.ÔÇť rekao je Petar Miljkovi─ç, direktor Zorka Keramike.

www.zorka-keramika.rs
ZORKA-KERAMIKA d.o.o.
A. Hajduk Veljkova 1, 15000 Šabac, Republika Srbija
T. +381 15 361 000
E. keramika@zorka-keramika.rs
W. www.zorka-keramika.rs