Connect with us
Enterijer

Dubinsko pranje name┼ítaja je pod ÔÇ×obaveznoÔÇť u velikom spremanju ku─çe. Kako pravilno odr┼żavati name┼ítaj?

Generalno pospremanje ku─çe u periodu u kojem se trenutno nalazimo, kada svoj dom pripremamo za duge zimske mesece koji su pred nama, ili pak u prole─çe kada u svoj dom unosimo neku novu sve┼żinu kojom do─Źekujemo leto, mo┼że biti i te kako izazovan zadatak. U celom tom procesu, postoje neki segmenti kojima se posvetimo i zavr┼íimo ih malo br┼że, postoje neke obaveze koje se prosto moraju zavr┼íiti, ali sa njima nema nikakvih problema, ali postoje i neke faze generalnog pospremanja ku─çe koje nam zadaju malo vi┼íe briga i oduzmu malo vi┼íe vremena. Upravo takva jedna faza je i dubinsko pranje name┼ítaja.

Kada smo u procesu generalnog sre─Ĺivanja ku─çe dubinsko pranje name┼ítaja je ne┼íto ┼íto ne─çemo presko─Źiti.

Mukotrpan posao pranja nameštaja

Koliko god ┼żeleli da prilikom generalnog sre─Ĺivanja ku─çe ili stana sami temeljno operemo name┼ítaj koji se sastoji od tekstilnih elemenata ÔÇô krevete, fotelje, ugaone garniture, jastu─Źi─çe, stolice, le┼żajeve, du┼íeke i sli─Źno, ovaj posao za nas mo┼że da bude zaista veliki izazov.

Najpre moramo pogoditi koja je hemikalija i koje sredstvo najpogodnije za name┼ítaj koji peremo, kako ga ne bismo izbledeli, o┼ítetili i sli─Źno. No, pravi izbor sredstva za pranje name┼ítaja nije sve. Treba odrediti i optimalnu koli─Źinu vode ÔÇô ne mo┼żemo staviti premalo, jer onda ne─çemo dobiti ┼żeljene rezultate, ali ne smemo staviti ni previ┼íe kako se voda ne bi previ┼íe razlila i kako po ivicama nakon su┼íenja ne bi ostala fleka. Ukoliko dobro ne isperemo sapunicu, tako─Ĺe mogu ostati fleke, a ukoliko name┼ítaj dobro ne osu┼íimo pre vra─çanja u prostorije, mo┼że se razviti vrlo neprijatan miris koji se nikako ne─çe uklapati u na┼í tek sre─Ĺeni dom.

Dubinsko pranje name┼ítaja ÔÇô da name┼ítaj dobije stari sjaj

Kada se sve prethodno navedeno uzme u obzir, dolazimo do jednostavnog zaklju─Źka da je za kvalitetno pranje name┼ítaj najbolje anga┼żovati profesionalnu firmu TipTop. Razvoj savremenih tehnologija omogu─çio nam je, izme─Ĺu svih ostalih prednosti, da ni pranje name┼ítaja vi┼íe ne predstavlja nikakav problem i da je sada neuporedivo lak┼íi posao nego ┼íto je bio nekada. Sve ┼íto je potrebno jeste da prona─Ĺete servis sa vrhunskom uslugom koji ─çe sve uraditi umesto vas, i ┼íto je najva┼żnije jako kvalitetno. Dubisko pranje namestaja u specijalizivaniom servisu na va┼í name┼ítaj ima efekat kakav nikada ne biste mogli da postignete samostalnim pranjem, sli─Źno kao i kod pranja tepiha.

Dubinsko pranje name┼ítaja u najbolje opremljenim servisima vr┼íi se specijalizovanim profesionalnim ekstracionim ma┼íinama i alatima, kao i najkvalitetnijim uvoznim ekolo┼íkim i antibakterijskim hemikalijama. Posle ovakvog tretmana name┼ítaja, on ne samo da ─çe ponovo izgledati kao kada ste ga kupili, ve─ç ─çe odisati ─Źisto─çom i sve┼żinom, pa ─çe vam i boravak na njemu biti zna─Źajno prijatniji. Jako je bitno i to ┼íto ─çe name┼ítaj, koji je ina─Źe vrlo pogodno tlo za grinje i ┼íteto─Źine koje nisu vidljive golim okom, nakon dubinskog pranja biti u potpunosti o─Źi┼í─çen i od ovih ┼íteto─Źina i od svih ne─Źisto─ça.

Dubinsko pranje name┼ítaja ÔÇô koja je najve─ça prednost?

Kada govorimo o dubinskom pranju name┼ítaja, pored ─Źinjenice da zahvaljuju─çi razvoju savremenih tehnologija ─Źovek nikada ne─çe mo─çi da opere name┼ítaj podjednako dobro kao ma┼íina, najve─ça prednost dubinskog pranja name┼ítaja je i brzina ÔÇô odnosno, za vrlo kratko vreme dobi─çete name┼ítaj koji je temeljno opran i o─Źi┼í─çen, kojem je vra─çen stari sjaj i koji izgledao kao nov.

Jo┼í jedan od razloga za┼íto dubinsko pranje name┼ítaja valja poveriti profesionalcima jeste i su┼íenje name┼ítaja koje se mora odviti vrlo brzo i na visokoj temperaturi kako na name┼ítaju ne bi tokom postepenog su┼íenja ostale bilo kakve fleke. Ukoliko se ─Źi┼í─çenje name┼ítaja obavlja kod mu┼íterije u stanu ili ku─çi, su┼íenje se vr┼íi specijalnim ma┼íinama. Ako je dobra toplotna izolacija, su┼íenje traje kra─çe.