Connect with us
Enterijer

Dubinsko pranje nameštaja je pod „obavezno“ u velikom spremanju kuće. Kako pravilno održavati nameštaj?

Dubinsko pranje nameštaja

Generalno pospremanje kuće u periodu u kojem se trenutno nalazimo, kada svoj dom pripremamo za duge zimske mesece koji su pred nama, ili pak u proleće kada u svoj dom unosimo neku novu svežinu kojom dočekujemo leto, može biti i te kako izazovan zadatak. U celom tom procesu, postoje neki segmenti kojima se posvetimo i završimo ih malo brže, postoje neke obaveze koje se prosto moraju završiti, ali sa njima nema nikakvih problema, ali postoje i neke faze generalnog pospremanja kuće koje nam zadaju malo više briga i oduzmu malo više vremena. Upravo takva jedna faza je i dubinsko pranje nameštaja.

Kada smo u procesu generalnog sređivanja kuće dubinsko pranje nameštaja je nešto što nećemo preskočiti.

Mukotrpan posao pranja nameštaja

Koliko god želeli da prilikom generalnog sređivanja kuće ili stana sami temeljno operemo nameštaj koji se sastoji od tekstilnih elemenata – krevete, fotelje, ugaone garniture, jastučiće, stolice, ležajeve, dušeke i slično, ovaj posao za nas može da bude zaista veliki izazov.

Najpre moramo pogoditi koja je hemikalija i koje sredstvo najpogodnije za nameštaj koji peremo, kako ga ne bismo izbledeli, oštetili i slično. No, pravi izbor sredstva za pranje nameštaja nije sve. Treba odrediti i optimalnu količinu vode – ne možemo staviti premalo, jer onda nećemo dobiti željene rezultate, ali ne smemo staviti ni previše kako se voda ne bi previše razlila i kako po ivicama nakon sušenja ne bi ostala fleka. Ukoliko dobro ne isperemo sapunicu, takođe mogu ostati fleke, a ukoliko nameštaj dobro ne osušimo pre vraćanja u prostorije, može se razviti vrlo neprijatan miris koji se nikako neće uklapati u naš tek sređeni dom.

Dubinsko pranje nameštaja – da nameštaj dobije stari sjaj

Kada se sve prethodno navedeno uzme u obzir, dolazimo do jednostavnog zaključka da je za kvalitetno pranje nameštaj najbolje angažovati profesionalnu firmu TipTop. Razvoj savremenih tehnologija omogućio nam je, između svih ostalih prednosti, da ni pranje nameštaja više ne predstavlja nikakav problem i da je sada neuporedivo lakši posao nego što je bio nekada. Sve što je potrebno jeste da pronađete servis sa vrhunskom uslugom koji će sve uraditi umesto vas, i što je najvažnije jako kvalitetno. Dubisko pranje namestaja u specijalizivaniom servisu na vaš nameštaj ima efekat kakav nikada ne biste mogli da postignete samostalnim pranjem, slično kao i kod pranja tepiha.

Dubinsko pranje nameštaja u najbolje opremljenim servisima vrši se specijalizovanim profesionalnim ekstracionim mašinama i alatima, kao i najkvalitetnijim uvoznim ekološkim i antibakterijskim hemikalijama. Posle ovakvog tretmana nameštaja, on ne samo da će ponovo izgledati kao kada ste ga kupili, već će odisati čistoćom i svežinom, pa će vam i boravak na njemu biti značajno prijatniji. Jako je bitno i to što će nameštaj, koji je inače vrlo pogodno tlo za grinje i štetočine koje nisu vidljive golim okom, nakon dubinskog pranja biti u potpunosti očišćen i od ovih štetočina i od svih nečistoća.

Dubinsko pranje nameštaja – koja je najveća prednost?

Kada govorimo o dubinskom pranju nameštaja, pored činjenice da zahvaljujući razvoju savremenih tehnologija čovek nikada neće moći da opere nameštaj podjednako dobro kao mašina, najveća prednost dubinskog pranja nameštaja je i brzina – odnosno, za vrlo kratko vreme dobićete nameštaj koji je temeljno opran i očišćen, kojem je vraćen stari sjaj i koji izgledao kao nov.

Još jedan od razloga zašto dubinsko pranje nameštaja valja poveriti profesionalcima jeste i sušenje nameštaja koje se mora odviti vrlo brzo i na visokoj temperaturi kako na nameštaju ne bi tokom postepenog sušenja ostale bilo kakve fleke. Ukoliko se čišćenje nameštaja obavlja kod mušterije u stanu ili kući, sušenje se vrši specijalnim mašinama. Ako je dobra toplotna izolacija, sušenje traje kraće.