Connect with us
Arhitektura

Dior koristi fasadu za predstavljanje nove kolekcije

Modna pista ponekad nije dovoljno velika za sve ono ┼íto dizajneri ┼żele da ka┼żu. Zato je francuski brend ÔÇ×Kristijan DiorÔÇť nedavno sve ┼íto ima pokazao na ulici.

Naime, Rut Bel, omiljena manekenka Marije Gracije Kjuri, kreativne direktorke ove ku─çe, nedavno se na njihovoj reviji za jesen/zimu 2018 pojavila u majici sa natpisom ÔÇ×Ne, ne neÔÇť. Ovaj slogan koji je jo┼í ┼íezdesetih krasio ÔÇ×DioroveÔÇť ┼íalove inspirisao je Mariju da njime ukrasi ÔÇ×DiorovuÔÇť radnju na ovoj aveniji. I to sve kao bi najavila dolazak nove kolekcije! Tako se ÔÇ×DiorovaÔÇť radnja na ─Źuvenoj pariskoj aveniji Montanj pretvorila u pravi protestni transparent.

Pored ovog slogana na fasadi zgrade prolaznici mogu pro─Źitati i druge parole: ÔÇ×Osna┼żivanje ┼żenaÔÇť, ÔÇ×Lepota je na ulicamaÔÇť (sa studentskih demonstracija 1968), ÔÇ×┼Żenska prava su ljudska pravaÔÇť. Kriti─Źari se sla┼żu da je novo ruho ove zgrade inspirisano trendovima sa ÔÇ×InstagramaÔÇť, a sve kako bi kreativna direktorka ÔÇ×DioraÔÇť pokazala koliko joj je stalo do prava ┼żena. Ona je tako ┼żelela da d├ó svoj doprinos majskim demonstracijama iz 1968. godine, koje su Francusko dru┼ítvo menjale iz korena. Vrlo je verovatno da ─çe ova nesvakida┼ínja instalacija uskoro osvanuti i na drugim ÔÇ×DiorovimÔÇť radnjama ┼íirom Francuske. Ovaj luksuzni brend prikazao je svoju novu liniju visoke mode 2. jula, a od februara ─çe se predstaviti u londonskom muzeju ÔÇ×Viktorija i AlbertÔÇť.

Izvor: fashionnetwork.com