Connect with us

Arhitektura

Dior koristi fasadu za predstavljanje nove kolekcije

Objavljeno

:

dior fasada, najava kolekcije

Modna pista ponekad nije dovoljno velika za sve ono što dizajneri žele da kažu. Zato je francuski brend „Kristijan Dior“ nedavno sve što ima pokazao na ulici.

Naime, Rut Bel, omiljena manekenka Marije Gracije Kjuri, kreativne direktorke ove kuće, nedavno se na njihovoj reviji za jesen/zimu 2018 pojavila u majici sa natpisom „Ne, ne ne“. Ovaj slogan koji je još šezdesetih krasio „Diorove“ šalove inspirisao je Mariju da njime ukrasi „Diorovu“ radnju na ovoj aveniji. I to sve kao bi najavila dolazak nove kolekcije! Tako se „Diorova“ radnja na čuvenoj pariskoj aveniji Montanj pretvorila u pravi protestni transparent.

Pored ovog slogana na fasadi zgrade prolaznici mogu pročitati i druge parole: „Osnaživanje žena“, „Lepota je na ulicama“ (sa studentskih demonstracija 1968), „Ženska prava su ljudska prava“. Kritičari se slažu da je novo ruho ove zgrade inspirisano trendovima sa „Instagrama“, a sve kako bi kreativna direktorka „Diora“ pokazala koliko joj je stalo do prava žena. Ona je tako želela da dâ svoj doprinos majskim demonstracijama iz 1968. godine, koje su Francusko društvo menjale iz korena. Vrlo je verovatno da će ova nesvakidašnja instalacija uskoro osvanuti i na drugim „Diorovim“ radnjama širom Francuske. Ovaj luksuzni brend prikazao je svoju novu liniju visoke mode 2. jula, a od februara će se predstaviti u londonskom muzeju „Viktorija i Albert“.

Izvor: fashionnetwork.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno