Connect with us
Enterijer

Trendovi u uređenju enterijera

Ukoliko razmišljate o kupovini novog stana ili renoviranju starog, ne zaboravite da se informišete o novim trendovima uređenja enterijera. Otkrivamo vam neke od njih.

Wabi Sabi

Wabi Sabi je japanski estetski koncept otkrivanja lepote u nesavršenosti, koji je svoje mesto našao i u unutrašnjem uređenju. Prema njemu dom ne mora izgledati kao slika iz kataloga. Naprotiv, on bi trebalo da bude uređen tako da se u njemu osećate dobro i prijatno.

Iako koncept potiče još iz 16. veka, jedan je od najvećih trendova u uređenju enterijera za 2018. godinu.

Wabi Sabi stil

Težite tome da se soba stopi s prirodom koristeći se pri uređenju materijalima i oblicima koji se mogu naći u prirodi, poput punog drveta, gline, kamena, tepiha od čiste vune, a izbegavajte laminat, sintetiku ili plastiku jer takvi materijali blokiraju povezivanje s prirodom. Posvećujte pažnju malom broju stvari koje su vam važne. Vodite se prema principu manje je više. Svaki detalj treba imati svrhu, ne samo praktičnu i korisnu, već i takvu da može potaknuti određeno emotivno stanje.

U vašem domu bi trebalo da se ogledaju vaše misli, interakcija i aktivnost. Raščišćavanje nereda koji se nagomilao može biti bolan i izazovan proces, ali kada u tome uspete, oslobodili ste proces da istinski cenite posebne predmete koje ste sačuvali i da uživate u njima. A kada kupujete nešto novo za svoj dom, budite sigurni da ste mudro izabrali, budite strpljivi i pričekajte pravu stvar.

Šarenilo

Jarke boje bile su jedno od glavnih obežja mode osamdesetih, a ove godine dominiraće i uređenjem enterijera. Opreznom upotrebom jarkih boja možete naglasiti pojedine delove doma čak i ako inače niste ljubitelj šarenila.

Jarke boje su definitivno primarne u enterijeru 2018.

Jarkocrvena boja odličan je izbor za bojenje jednog zida u prostoriji, tepih ili kauč. Poslužiti se možete i jarkozelenom, žutom, narandžastom ili ljubičastom nijansom. Jarkim bojama naglasite jedan zid ili iskoristite ukrase u takvim nijansama.

Krugovi

Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti

Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti

Lampe, ogledala, dekoracije za zidove i nameštaj kružnog oblika biće veliki hit ove godine. Krug je simbol beskonačnosti, energije i društvenosti, pa korištenjem predmeta i ukrasa tog oblika u dom unosite novu dimenziju udobnosti. Ujedno, na ovaj način vaš dom postaje primamljivije mesto za druženja s porodicom i prijateljima.

Izvor: nezavisne.rs