Connect with us
Arhitektura

Automobil kao soba u „pametnoj ku─çi“

Dizajneri osvetljenja kompanije Philips Lighting (Euronekt Amsterdam ticker: LIGHT), svetskog lidera u osvetljenju, sara─Ĺivali su sa automobilskom kompanijom Renault za kreiranje konceptnog automobila i pametne kuc╠üe predstavljene na Frankfurtu Motor Show 2017. Nalazi se u Frankfurtu na Majni, u Nema─Źkoj, a dizajnirao ga je arhitektonska firma Marchi arhitekte, sa arhitektama Nicolom i Adelaide Marchi.

Moderan enterijer dnevnse sobe

Foto: www.beautifullife.info

Samostalni elektri─Źni automobil SIMBIOZ nije samo automobil, vec╠ü je i produ┼żetak kuc╠üe. Digitalna tehnologija vozila ─Źini ga interaktivnim i personalizovanim prostorom koji mo┼że povezati svoje putnike sa drugim automobilima, ljudima i tehnologijama u pametnom domu, kao i LED osvetljenje povezano sa Philips-om.

Moderan enterijer ku─çe

Foto: www.beautifullife.info

Parkiran u pametnom domu, SIMBIOZ tako─Ĺe funkcioni┼íe kao dodatna modularna: udobna i mobilna soba. Njegov enterijer je inspirisan dizajnom dnevnih soba. Kao elegantan otvoreni ili zatvoreni prostor, automobil se povezuje sa svim vrstama ure─Ĺaja u kuc╠üi, ┼íto ga ─Źini idealnim mestom za rad ili opu┼ítanje. Njegov operativni sistem kontroli┼íe osvetljenje pametnog doma.

Moderan eksterijer ku─çe

Foto: www.beautifullife.info

Automobil je parkiran na platformi koja ga prebacuje u dnevnu sobu ili na terasu. Cilindar sredi┼ínjeg dela kuc╠üe koji pokriva platformu osvetljen je 5.368 Philips Color Kinetics iV Flek dinami─Źkim svetlosnim ta─Źkama koje menjaju nijansu beline da ilustruju stanje povezanosti izme─Ĺu automobila i kuc╠üe; na primer, kada se auto puni ili je u pasivnom re┼żimu.

Prevedeno sa stranice: www.beautifullife.info