Connect with us
Arhitektura

Automobil kao soba u „pametnoj kući“

Dizajneri osvetljenja kompanije Philips Lighting (Euronekt Amsterdam ticker: LIGHT), svetskog lidera u osvetljenju, sarađivali su sa automobilskom kompanijom Renault za kreiranje konceptnog automobila i pametne kuće predstavljene na Frankfurtu Motor Show 2017. Nalazi se u Frankfurtu na Majni, u Nemačkoj, a dizajnirao ga je arhitektonska firma Marchi arhitekte, sa arhitektama Nicolom i Adelaide Marchi.

Moderan enterijer dnevnse sobe

Foto: www.beautifullife.info

Samostalni električni automobil SIMBIOZ nije samo automobil, već je i produžetak kuće. Digitalna tehnologija vozila čini ga interaktivnim i personalizovanim prostorom koji može povezati svoje putnike sa drugim automobilima, ljudima i tehnologijama u pametnom domu, kao i LED osvetljenje povezano sa Philips-om.

Moderan enterijer kuće

Foto: www.beautifullife.info

Parkiran u pametnom domu, SIMBIOZ takođe funkcioniše kao dodatna modularna: udobna i mobilna soba. Njegov enterijer je inspirisan dizajnom dnevnih soba. Kao elegantan otvoreni ili zatvoreni prostor, automobil se povezuje sa svim vrstama uređaja u kući, što ga čini idealnim mestom za rad ili opuštanje. Njegov operativni sistem kontroliše osvetljenje pametnog doma.

Moderan eksterijer kuće

Foto: www.beautifullife.info

Automobil je parkiran na platformi koja ga prebacuje u dnevnu sobu ili na terasu. Cilindar središnjeg dela kuće koji pokriva platformu osvetljen je 5.368 Philips Color Kinetics iV Flek dinamičkim svetlosnim tačkama koje menjaju nijansu beline da ilustruju stanje povezanosti između automobila i kuće; na primer, kada se auto puni ili je u pasivnom režimu.

Prevedeno sa stranice: www.beautifullife.info