Connect with us
Arhitektura

Bazeni za dvori┼íte ÔÇô cena prava sitnica

Na pragu smo leta i krajnje je vreme da mislimo kako ─çemo provoditi duge tople dane. Kao dobra opcija ili odli─Źno re┼íenje pokazali su se bazeni za dvori┼íte. Kada su u pitanju bazeni za dvori┼íte cena je ┼íarolika. ┼áto bi se reklo, ┼íta kome treba i odgovara. Ukoliko su i va┼í predmet interesovanja bazeni za dvori┼íte, cena je uslovljena razli─Źitim kriterijumima. Pa da vidimo o ─Źemu se ta─Źno radi.

Okrugli bazeni za dvorište i cena

Jedni od naj─Źe┼í─çe kori┼í─çenih su okrugli bazeni za dvori┼íte. Veoma veliki izbor u smislu dimenzija, zapremine, opremljenosti i monta┼że glavni su razlozi velikog interesovanja za ove bazene. Shodno svemu tome, jasno je da kada su u pitanju ovi bazeni za dvori┼íte cena je razli─Źita, pristupa─Źna razli─Źitim kategorijama kupaca i zadovoljava ┼íire narodne mase. Drugim re─Źima, odli─Źan odnos cene i kvaliteta. Jedna od veoma bitnih karakteristika jeste da je okrugli bazen za dvori┼íte veoma prakti─Źan. Prakti─Źan u smislu da na tr┼żi┼ítu mo┼żete prona─çi ta─Źno onaj model koji vama odgovara. Da li imate malo dvori┼íte, ili vam je potreban bazen za decu, da li su ograni─Źena finansijska sredstva i sl., ne─çe biti problema kada su ovi bazeni za dvori┼íte u pitanju.

Postoje standardni na naduvavanje, gde vam je potrebna pumpa ili dobar kapacitet plu─ça, ukoliko je bazen manjih dimenzija u pitanju, i bazeni sa konstrukcijom. Kod ovih drugih neophodno je postaviti konstrukciju, koja stoji do zavr┼íetka sezone. Njihova prednost je ┼íto se voda ne mora menjati celu sezonu, jer poseduju odgovaraju─çe pumpe, filtere i ure─Ĺaje u kojima se doziraju i plasiranju hemijske supstance za dezinfekciju i propisani kvalitet vode. Oblik, konstrukcija i oprema su jedan od bitnih kriterijuma koji uti─Źu da bazeni za dvori┼íte i cena budu u odgovaraju─çem rasponu.

Dimenzije bazena za dvorište

Kao ┼íto smo naglasili u zavisnosti od potrebe i slobodnog prostora, biramo bazen odgovaraju─çih dimenzija. Danas kada su klimatske prilike takve kakve jesu i kada su nam leta sve toplija bazeni za dvori┼íte su sve ─Źe┼í─ça potreba, a ne luksuz. U skladu sa tim, na tr┼żi┼ítu imamo ┼íiroku ponudu kada su dimenzije bazena u pitanju.

Dimenzije bazena za dvori┼íte, gde mislimo na porodi─Źne bazene za naduvavanje kre─çu se od 244 x 61cm, preko 305 x 76cm, do 366 x 76cm, dok su konstrukcijski bazeni za dvori┼íte od 360 x 76cm, 360 x 90cm, preko 427 x 122cm, do 610 x 122cm, za okrugle, odnosno od 300x201x66 cm, preko 400x211x81 cm, do 975x488x132cm za pravougaone. U zavisnosti od toga na koji model padne va┼í izbor bazena za dvori┼íte cena je druga─Źija. Na osnovu ovih podataka o dimenzijama, ali i zapremini koju pru┼żaju, jasno vam je da se bazeni za dvori┼íte po ceni kre─çu od nekoliko do nekoliko desetina, pa i stotina hiljada dinara.

Bazen u krem boji

Ekskluziva u svetu bazena jesu bazeni u krem boji. Mo┼żete pomisliti boja kÔÇÖo boja. Me─Ĺutim, ako se zapitate da li ste ─Źesto vi─Ĺali krem, zidani bazen za dvori┼íte? Retko zar ne?! To je za o─Źekivati jer su uglavnom zastupljeni bazeni koji su oblepljeni plavim, zelenim plo─Źicama. Me─Ĺutim, danas imamo bazene za dvori┼íte ─Źiji je zavr┼íni sloj mikrocemet. Mikrocement je zavr┼ína, dekorativna podna obloga koja je svoju svrhu na┼íla i kao obloga bazena. Zahvaljuju─çi ovom materijalu, dana┼ínji bazeni su veoma kvalitetni, otporniji na udarce I o┼íte─çenja, monolitni su, nema prekid, te ni uslova za talo┼żenje bakterija i drugih ne─Źisto─ça.

Ono ┼íto je veoma zanimljivo jeste taj vizuelni efekat koji ovi bazeni za dvori┼íte proizvode. Naime, voda u tim tzv. bazenima u krem boji u kontaktu sa sun─Źevom svetlo┼í─çu, dobija veoma svetlu, gotovo azurno plavu boju. Jasno vam je kakav je ose─çaj kada jedan takav bazen imate u svom dvori┼ítu.

Prelep dizajn i futuristi─Źki izgled u─Źini─çe ne samo da imate lepo i moderno dvori┼íte, uprili─Źi─çe ne┼íto mnogo lep┼íe, a to je da se vi ose─çate zadovoljno i opu┼íteno. Ukoliko uzmemo ove inovacije, treba li nagove┼ítavati da su krem bazeni za dvori┼íte po ceni i izgledu izazov za mnoge od nas. Bazeni za dvori┼íte cena prava sitnica u su┼ítini jeste prava tvrdnja. Bez obzira koji bazen da izaberete, slo┼żi─çete se da ─çe vam pru┼żiti maksimalno zadovoljstvo i da su bazeni za dvori┼íte i cena njihova, stvari koji rade u na┼íu korist.