Connect with us
Arhitektura

Potpuno novi Larcore A2 aluminijumski panel za fasade

Objavljeno

:

Larson fasadni paneli - Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

TEHNOMARKET
predstavlja projekat – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Larson fr-b, larson a2 i larcore a2 –
Novi paneli različitih kategorija negorivosti u ponudi kompanije tehnomarket

Nova generacija aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, poput LARSON FR-B, LARSON A2 i LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vođstvo na evropskom tržištu, dok arhitektonski biroi i projektanti prelaze na sigurnija rešenja. Pored klasičnih kompozitnih panela, tu je i potpuno novi LARCORE A2 aluminijumski saćasti panel, A2 klase negorivosti, lakši, čvršći i većih dimenzija od klasičnih fasadnih obloga.

Tehnomarket, za sada prisutan na tržištu Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike, realizovao je više referentnih objekata sa LARCORE A2 panelima u regionu. Kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svetske brendove koji se odlikuju beskompromisnim kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

LARCORE A2, LARSON A2 i LARSON FR-B superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Evropi, potvrđen velikim brojem sertifikata, uz najveći lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalifikuju za ugradnju na zahtevnim projektima poput La Vella zgrade u Madridu, aerodroma u Cirihu ili fantastičnog muzeja vina La Cite du Vin u Bordou.

Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namenska rešenja za najrazličitije zahteve projekata, uz potpunu podršku prilikom projektovanja i ugradnje panela u sklopu  VENT ventilsanih fasada.

Predstavljanje projekta
Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Jedna od najposećenjih turističkih destinacija u regionu svakako je i Dubrovnik, što neminovno doprinosi i infrastukturnom razvoju cele regije. Proširenje kapaciteta međunarodnog aerodroma u Čilipima jedan je od zanimljivijih građevinskih projekata u regionu na kome su primenjeni Larson aluminijumski kompozitni paneli.

Pored glavnog putničkog terminala nalazi se i potpuno autonomni VIP terminal za putnike koji u svom sklopu ima kompletnu infrastrukturu neophodnu za funkcionisanje-od pasoške i carinske kontrole, terminala za check-in pa sve do direktnog pristupa na pistu putničkim vozilima. Ovaj prestižni objekat avantgardnog dizajna ima izuzetno zanimljivu 3D double skin fasadu, izrađenu od LARSON FR-B panela namenski bojenih u RAL 7035 nijansu prema zahtevima arhitekte, dok je za realizaciju projekta bila zadužena kompanija Borovac doo iz Metkovića, Tehnomarketov dugogodišnji partner.

Larson fasadni paneli - Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

foto: Tehnomarket doo / Larson fasadni paneli – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Prostorno oblikovani fasadni paneli u ovom slučaju predstavljaju svojevrsne brisoleje, koji svojim oblikom, rasporedom i ritmikom daju dozu moderne dinamičnosti i istovremeno kontrolišu prodor svetlosti i toplote u sam enterijer objekta.

LARSON FR-B paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 3, 4 i 6 mm, premda se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larson paneli u debljini od 3 mm i 4 mm. Proizvode se u maksimalnoj širini do 1,5 m i dužini do 8 m.

Pored Larson-a, sve veći udeo na tržištu imaju i LARCORE A2 paneli sa saćastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, što im omogućava izuzetnu čvrstoću i malu težinu.

Larson fasadni paneli - Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

foto: Tehnomarket doo / Larson fasadni paneli – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Pored izuzetno male težine, saćasti aluminijumski sloj je Larcore-u osigurao cenjeno mesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema evropskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cenjenih sertifikacionih kuća u Evropi i svetu.

VENT sistem podkonstrukcije Fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i saćastih panela, već i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

Kombinacijom sistema, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rešenje za efikasno postavljanje najvećeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost4 sedmice ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno