Connect with us
Arhitektura

Potpuno novi Larcore A2 aluminijumski panel za fasade

TEHNOMARKET
predstavlja projekat ÔÇô Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Larson fr-b, larson a2 i larcore a2 ÔÇô
Novi paneli razli─Źitih kategorija negorivosti u ponudi kompanije tehnomarket

Nova generacija aluminijumskih kompozitnih i sa─çastih panela, poput LARSON FR-B, LARSON A2 i LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vo─Ĺstvo na evropskom tr┼żi┼ítu, dok arhitektonski biroi i projektanti prelaze na sigurnija re┼íenja. Pored klasi─Źnih kompozitnih panela, tu je i potpuno novi LARCORE A2 aluminijumski sa─çasti panel, A2 klase negorivosti, lak┼íi, ─Źvr┼í─çi i ve─çih dimenzija od klasi─Źnih fasadnih obloga.

Tehnomarket, za sada prisutan na tr┼żi┼ítu Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike, realizovao je vi┼íe referentnih objekata sa LARCORE A2 panelima u regionu. Kompanija koja vi┼íe od 14 godina nudi vode─çe svetske brendove koji se odlikuju beskompromisnim kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

LARCORE A2, LARSON A2 i LARSON FR-B superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, ─Źiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvalitet panela proizvedenih u Evropi, potvr─Ĺen velikim brojem sertifikata, uz najve─çi lager u regionu koji znatno smanjuje vreme dostave i ┼íirok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalifikuju za ugradnju na zahtevnim projektima poput La Vella zgrade u Madridu, aerodroma u Cirihu ili fantasti─Źnog muzeja vina La Cite du Vin u Bordou.

Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predlo┼żiti i namenska re┼íenja za najrazli─Źitije zahteve projekata, uz potpunu podr┼íku prilikom projektovanja i ugradnje panela u sklopu┬á VENT ventilsanih fasada.

Predstavljanje projekta
Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Jedna od najpose─çenjih turisti─Źkih destinacija u regionu svakako je i Dubrovnik, ┼íto neminovno doprinosi i infrastukturnom razvoju cele regije. Pro┼íirenje kapaciteta me─Ĺunarodnog aerodroma u ─îilipima jedan je od zanimljivijih gra─Ĺevinskih projekata u regionu na kome su primenjeni Larson aluminijumski kompozitni paneli.

Pored glavnog putni─Źkog terminala nalazi se i potpuno autonomni VIP terminal za putnike koji u svom sklopu ima kompletnu infrastrukturu neophodnu za funkcionisanje-od paso┼íke i carinske kontrole, terminala za check-in pa sve do direktnog pristupa na pistu putni─Źkim vozilima. Ovaj presti┼żni objekat avantgardnog dizajna ima izuzetno zanimljivu 3D double skin fasadu, izra─Ĺenu od LARSON FR-B panela namenski bojenih u RAL 7035 nijansu prema zahtevima arhitekte, dok je za realizaciju projekta bila zadu┼żena kompanija Borovac doo iz Metkovi─ça, Tehnomarketov dugogodi┼ínji partner.

Larson fasadni paneli - Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

foto: Tehnomarket doo / Larson fasadni paneli – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Prostorno oblikovani fasadni paneli u ovom slu─Źaju predstavljaju svojevrsne brisoleje, koji svojim oblikom, rasporedom i ritmikom daju dozu moderne dinami─Źnosti i istovremeno kontroli┼íu prodor svetlosti i toplote u sam enterijer objekta.

LARSON FR-B paneli koriste sve ve─ç istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 3, 4 i 6 mm, premda se za potrebe oblaganja fasada naj─Źe┼í─çe koriste Larson paneli u debljini od 3 mm i 4 mm. Proizvode se u maksimalnoj ┼íirini do 1,5 m i du┼żini do 8 m.

Pored Larson-a, sve ve─çi udeo na tr┼żi┼ítu imaju i LARCORE A2 paneli sa sa─çastom ispunom od primarnog aluminijuma i 2 sloja aluminijumskog lima, ┼íto im omogu─çava izuzetnu ─Źvrsto─çu i malu te┼żinu.

Larson fasadni paneli - Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

foto: Tehnomarket doo / Larson fasadni paneli – Aerodrom Dubrovnik, VIP terminal, Hrvatska

Pored izuzetno male te┼żine, sa─çasti aluminijumski sloj je Larcore-u osigurao cenjeno mesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema evropskom standardu EN13501, ┼íto je potvr─Ĺeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cenjenih sertifikacionih ku─ça u Evropi i svetu.

VENT sistem podkonstrukcije Fasadno rešenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio potpunu uslugu, Tehnomarket je razvio sisteme aluminijumskih podkonstrukcija koji ─çe nositi ne samo obloge od aluminijumskih kompozitnih i sa─çastih panela, ve─ç i drugih obloga iz sveta ventilisanih fasada. Sistemi iz grupacija VENT i TMTP dele se na panelne i kasetne, prema na─Źinu obrade fasadnih panela.

Kombinacijom sistema, njihovih tehni─Źkih mogu─çnosti i pojedinim specifi─Źnim elementima Tehnomarket-ove podkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je re┼íenje za efikasno postavljanje najve─çeg broja fasadnih obloga koje pripadaju modernom dobu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pan─Źevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com