Connect with us
Novosti

GRA─ÉEVINSKI NEDELJNIK: Najava projekata, Strategija za Beograd i izve┼ítaj o firmama u ste─Źaju

I ova sedmica je ni┼íta drugo do najava gra─Ĺevinske sezone koja nam dolazi i najava resornog ministarstva o planovima i nastavku zapo─Źetih projekata.

Ministarka gra─Ĺevinarstva, saobra─çaja i infrastrukture Zorana Mihajlovi─ç najavila je protekle sedmice da ─çe izgradnja brze deonice puta od ┼áabca do Loznice po─Źeti krajem leta u okviru velikog infrastrukturnog projekta izgradnje autoputa Ruma -┼áabac. „Dogovoren je na─Źin finansiranja. Radi─çe se zajedno sa Azerbejd┼żanom. Vlada Srbije ─çe dati garanciju za kredit sa Vladom Azerbejd┼żana“, navela je resorna ministarka. Ona je tako─Ĺe, najavila, posle sastanka u Ljuboviji sa na─Źelnikom Ma─Źvanskog upravnog okruga i predsednicima op┼ítina i grada Loznice, da ─çe u letnjim mesecima biti otvoren most Bratunac-Ljubovija. „─îekamo bosansku stranu da zavr┼íi svoj deo posla da bismo mogli na leto da pustimo most i da pospe┼íimo promet robe i ljudi u ovom delu“, rekla je ona.

Ministarstvo gra─Ĺevine svoje aktivnosti u ovoj godini najavila je i u Bajinoj Ba┼íti. Ta─Źnije, ministarka gra─Ĺevinartsva, saobra─çaja i infrastrukture Zorana Mihajlovi─ç rekla je da o─ŹđÁkujđÁ da ovđÁ godinđÁ budđÁ zavr┼íđÁna projđÁktna dokumđÁntacija za izgradnju tunđÁla Kadinja─Źa, na kojđÁm bi radovi mogli da po─Źnu 2020. godinđÁ. ÔÇťU cđÁlom Zlatiborskom okrugu samo u rđÁdovno odr┼żavanjđÁ putđÁva ulo┼żđÁno jđÁ u prđÁthodnđÁ ─ŹđÁtiri godinđÁ oko 3,6 milijardi dinara, a sa drugim rđÁhabilitacijama kojđÁ su ra─ĹđÁnđÁ, ulo┼żđÁno jđÁ oko 5,5 milijardi dinaraÔÇŁ, rđÁkla jđÁ Mihajlovi─çđÁva novinarima, gdđÁ jđÁ zajđÁdno sa ministrom omladinđÁ i sporta Vanjom Udovi─Źi─çđÁm razgovarala sa na─ŹđÁlnikom Zlatiborskog okruga Bobanom PđÁri┼íi─çđÁm i ─ŹđÁlnicima lokalnih samouprava iz Zlatiborskog okruga i imala odvojđÁni sastanak sa rukovodstvom op┼ítinđÁ Bajina Ba┼íta. Ona jđÁ istakla da kroz Zlatiborski okrug prolazđÁ i novi auto-putđÁvi koji sđÁ gradđÁ.

I ove sedmice, s obzirom da se jo┼í uvek sumiraju utisci od pro┼íle godine, bilo je re─Źi o rezultatima iz raznih aspekata poslovanja. Ono ┼íto je iznenadilo javnost je ─Źinjenica koju je saop┼ítila Naradna banka Srbije, a podatak koji smo dobili je da je u Srbiji trenutno blokirano 6.000. Ta─Źnije, trenutno su blokirana 39.083 pravna lica, pokazuju najnoviji podaci ove institucije.

Poslednjeg dana u januaru ove godine njihovi ra─Źuni bili su blokirani za ukupno 294,7 milijardi dinara i to bez kamate. Ta─Źno godinu dana ranije u blokadi je bilo 32.960 pravnih lica sa ukupnom blokadom od 286,1 milijardu dinara. Kako su za „Blic“ potvrdili u Narodnoj banci, broj blokiranih pravnih lica za 12 meseci pove─çan je za ta─Źno 6.123, a iznos blokade za vi┼íe od 21 milijardu dinara. Naj─Źe┼í─çi razlozi blokade su, prema podacima NBS, poreske obaveze ili obaveze prema poslovnim partnerima – ocenili su u centralnoj banci odgovaraju─çi na pitanje o razlozima blokada. Me─Ĺu njima je najvi┼íe preduzetnika i malih preduze─ça.

Beograd kao glavni grad ujedno je i glavni gra─Ĺevinski centar, odnosno mesto koje ima najvi┼íe projekata i na ─Źijem se boljem ┼żivotu njegovih stanovnika najvi┼íe i radi. Naime,ove sedmice predtavljena je nova strategija razvoja grada. Ona podrazumeva tri glavne odrednice:

Izmeštanje industrije iz centra grada, spuštanje grada na reke i promena hijerarhija, tako da će kroz ovu strategiju pešaci, biciklisti i javni prevoz imati prirotiet, izjavio je donedavni gradski arhitetkta Milutin Folić.

Na ─Źetvrtoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina i infrastrukture „Razvoj budu─çnosti“ u Beogradu, Foli─ç je rekao da izme┼ítanje industrije iz centra grada predstavlja veliki posao s obzirom da 40 odsto perifernih naselja nema kanalizaciju, a 20 posto njih nema put. Bilo je re─Źi i o javnom prevozu. Kako Foli─ç ka┼że treba iz centra grada do perifernih mesta uvesti i adekvatan javni pevoz. Druga odrednica u Strategiji razvoja grada je spu┼ítanje Beograda na dve reke, koje su, prema Foli─çevim re─Źima atraktivne, ali nedovoljno iskori┼í─çene.

„Tre─ça odrednica je promena hijerarhije u saobra─çaju. Pe┼íaci, biciklisti i gradski saobra─çaj moraju da dobiju prioritet. U svetu je ovo praksa koja je po─Źela da se primenjuje jo┼í sedamdesetih godina, u Kopenhagenu na primer ┼íesedesetih, mi malo kasnimo, ali i to ka┼ínjenje donosi benefite da vidimo gde su drugi pogre┼íili i da ne napravimo iste gre┼íke“, rekao je Foli─ç na panelu „Pregled komercijalnog i rezidencijalnog tr┼żi┼íta nekretnina“.

Naravno, Foli─ç se dotakao i teme metroa i dodao da je ovo svakako jedan od najve─çih projekata u gradu koji je u duhu Strategije.

„Beograd je poslednji grad u Evropi koji ima vi┼íe od milion i po gra─Ĺana, a koji nema metro. Trenutno je fizibiliti studija u zavr┼ínoj fazi koju radimo s francuskom kopmanijom. Trebalo je da bude zavr┼íena do kraja februara, ali je rok pomeren iz opravdanih razloga. Kada na prole─çe bude zavr┼íena fizibiliti studija, mo─çi ─çemo o tome da razgovaramo sa potencijalnim partnerima“, istakao je Foli─ç.

Pored standardnih saobra─çajnih planova, izgradnje metroa, funkcionalnijeg javnog prevoza, ideja je, ka┼że Foli─ç, da se napravi i vodni saobra─çaj, poput onog u Budimpe┼íti. „Sada kada smo po─Źeli da spu┼ítamo grad na reke, izme┼ítamo industriju iz centra grada, sklanjamo prugu, sada kona─Źno ima smisla da se uspostavi taj vodni saobra─çaj. Mi smo zavr┼íili s pripremom postavljanja pontona, nadam se da ─çemo za vodni saobra─çaj na─çi partnera“, rekao je Foli─ç. Upitan da li ─çe se na rekama zadr┼żati koncept splavova, Foli─ç odgovara da je Beograd po tome prepoznatljiv i da je namera da splavovi ostanu na rekama, ali pod odre─Ĺenim uslovima.