Connect with us

Novosti

REČ UREDNICE: Kraj jedne godine i početak sledeće

Objavljeno

:

Časopis GRENEF-Građevinarstvo & Energetska Efikasnost, broj 4, januar 2019

Poštovani,

Baš kao u svakom aspektu života, kraj jedne godine i početak sledeće daje prostora za retrospektivu i sumiranje rezultata koji će pokazati koliko daleko smo stigli. Sumirajući svoje rezultate, naša redakcija može sa punim pravom i bez lažne skromnosti proglasiti 2018. godinu uspešnom.

Krenuli smo u ovaj poduhvat sigurni u sebe i sigurni u to da je uskoprofilisan građevinski časopis zaista potreban našem tržištu. Istraživali smo i na svom putu istrajnosti, onako spontano, prigrlili pomoć i saradnju svakoga ko je prepoznao naše namere da oplemenimo znanje ljudi čiji se proizvod i rad na bilo koji način oslanja na građevinarstvo. Ispratili smo rad u sektoru energetske efikasnosti, od sasvim novih, modernih, na tradiciju oslonjenih objekata, kao i onih koji su nastali u prošlosti, a iziskuju sanaciju kako bi bili energetski efikasniji i prilagodili se potrebama današnjeg čoveka. Raduje nas činjenica da se o energetskoj efikasnosti više priča, na terenu je ova tema prisutna i kroz rad, a arhitekte i investitori sve više razumeju važnost ove teme koja će, ovim tempom, i kod nas postati konstanta i obaveza.

Pratili smo rad naših klijenata kao i onih koji pretenduju to da budu u bliskoj budućnosti i marketinški, profesionalno i temeljno, ispratili njihov rad i zalaganje u ovom sektoru. Bili smo tamo gde se radi, privređuje i napreduje. Bili smo neko ko prenosi naučeno onima za koje je to i omogućeno. Bili smo izvor iz kojeg saznajete šta se u Srbiji radi, dokle smo stigli, koliko napredovali i šta planiramo u budućnosti.

LINK ka novom izdanju časopisa
GRENEF – Građevinarstvo&Energetska efikasnost

Iako mlad časopis, dobio je neverovatno poverenje i pohvale koje, iako sigurni u ono što radimo, nismo očekivali. O tome svedoči činjenica da smo za manje od godinu dana iliti 4 broja uspeli da budemo deo kampanje više od 20 kompanija, iz raznih sfera građevinarstva. Danas, u Srbiji u kojoj je svaki početak težak, mi smo sasvim lako zasijali na građevinskom nebu i našli se na stolu kao prihvatljivo štivo arhitekata, projektnih biroa, inženjera, pravnih lica i klastera za energetsku efikasnost.

Zato vam, dragi naši čitaoci, dugujemo zahvalnost. Za poverenje. Za napredak i razvoj. Za svaku pohvalu koju ste nam uputili.

Želimo vam preporod. Nastavak u onome što je bilo savršeno i popravku onih aspekata kojima niste bili do kraja zadovoljni. Želimo vam stabilnost i radost u poslu. Želimo vam ljudski odnos u radu koji zaslužujete.

Budite nam dobro. Srećna nova godina i…znate već, čitamo se i u 2019. godini.
Mirjana Makarin-Plavšić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-Plavšić potpis

Advertisement
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Novosti

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu – ALU stolarija

Objavljeno

:

Od

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu - aluminijum prozori i vrata

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke takođe definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata

Usled gužve i prenaseljenosti Menhetna, kao najbrže rastuća četvrt Njujorka, Bruklin lagano preuzima primat u smeštaju turista. Trenutno najsnažnija tačka alternativnog talasa i središte sastajanja hipstera, ispunjen je malim prodavnicama, galerijama, pabovima, barovima i poznatim coffee šopovima.

Deo četvrti Bruklina poznat po zelenilu, mnoštvu starih crkvica, fasadama od opeke, ali i po prihvatanju različitog svakako je Bed-Stuy. Američka agencija Halsted Property prepoznala je ovaj potencijal i tako je nastala The Dekalb Residence, stambena zgrada za turističko rentiranje stanova.

The Dekalb Residences u LINEAL sistemu – Tehnomarket doo

Eksterijer zgrade pored prepoznatljive njujorške opeke takođe definiše i Tehnomarket Lineal sistem prozora i vrata. Za konceptualni plan objekta, ali i podršku istog od samog starta zaslužan je Aguayo tim, koji je takođe savetodavni i konceptualni nosilac 350 različitih objekata na teritoriji Njujorka.

Lineal je domaći energetski efikasan sistem prozora i vrata, dizajniran i proizveden u Tehnomarketu. Podeljen je u dve grupe koje su atestirane u prestižnom IFT Rosenheim institutu u Nemačkoj i zaštićene CE znakom.

Kod LINEAL THERM 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane. Koeficijenti termo-provodljivosti (Uw) od svega 0,96 W/m²K pored termoizolacije nude i izuzetnu zaštitu od buke (40dB), što je od posebnog značaja u urbanim sredinama poput Njujorka.

Alu stolarija presek profila

Kod LINEAL THERM 77 sistema aluminijum se nalazi sa unutrašnje i spoljašnje strane

LINEAL W Therm je dizajniran u kombinaciji aluminijum-drvo, a zbog svojih naročito niskih koeficijenata termo-provodljivosti od izuzetnih 0,79 W/m²K svrstava se u energetski efikasne sisteme pogodne za ugradnju u pasivne kuće. Uz pomoć specijalnih, saćastih poliamidnih traka, integrisanih sunđerastih ispuna i posebnih centralnih dihtunga ovaj sistem nudi još bolju zvučnu izolaciju od neverovatnih 43dB.

Za LINEAL prozore u kombinaciji aluminijum-drvo, unutrašnje drvene obloge dostupne su u velikom broju boja i finiša, dok se po posebnom zahtevu mogu ugraditi različite vrste drveta prema želji kupca (hrast, bukva, jasen…).

Kao i drugi aluminijumski prozori iz serije LINEAL, W-THERM 104 prozorprojektovan je za korišćenje dvoslojnih i troslojnih paketa stakla do 68mm širine.

Lineal sistem pored osnovna dva, takođe, pokriva jos četiri grupe sistema iz iste serije kako bi se zadovoljile različite potrebe. Ovi sistemi predstavljaju sam vrh ponude kompanije Tehnomarket i čine idealnu kombinaciju postojanog i čvrstog aluminijuma i unutrašnje obloge od punog, prirodnog drveta.

Tehnomarket lagano svojom serijom Lineal i mogućnošću tima da odgovori na posebne zahteve klijenata učvršćuje poziciju na njujorškom tržištu.

Prvi projekat koji je izveden u Sjedinjenim Amerčkim Državama bila je Sinagoga u Bruklinu, upravo u Lineal sistemu. Tim napominje da je ovo za njih veliki uspeh, s obzirom da Tehnomarket ne uvozi strane sisteme, već sa domaćim arhitektama u Srbiji razvija sopstvene, dajući tako šansu da mlad tim pokaže svoju kompetitivnost na svetskom tržištu.

Tehnomarket logo

Tehnomarket d.o.o
Skadarska 73, 26101 Pančevo, Srbija
+381 13 307 700
+381 13 307 799
profil@tehnomarket.com
www.tehnomarket.com

Nastavi sa čitanjem

Novosti

Novi putevi u srcu Srbije

Objavljeno

:

Putevi Srbije

Kako Tanjug javlja, 18. avgusta će biti pušten u saobraćaj auto-put od Obrenovca do Čačka, a na jesen možemo da očekujemo i završetak istočnog kraka Koridora 10. Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović saopštava: „Ukupno 103 kilometra biće od 18. avgusta u saobraćaju, od Obrenovca do Čačka. Koridor 11 je jako značajan zbog naših građana, jer ćemo konačno zaobići Ibarsku magistralu i imaćemo mnogo bezbedniji put“.

Pored navedenog, u decembru će biti završen i auto-put od Surčina do Obrenovca i ukupno 120km na Koridoru 11: „Pripremamo ugovor i za deonicu Novi Beograd – Surčin, koja će biti povezana na Koridor 11 i za dve godine moći ćemo da se vozimo auto-putem od Novog Beograda do Čačka“, kaže Mihajlovićeva i dodaje da će na jesen biti pušten kompletan auto-put ka Bugarskoj, čime će biti završena izgradnja celog Koridora 10 kroz Srbiju“ – potvrđuju iz Ministarstva.

Sve ovo nam je veoma značajno jer će ulaganje u infrastrukturu rezultirati time da se zemlja razvija, te da smo već sada u mogućnosti da za narednu godinu planiramo gradnju 5 novih auto-puteva. „Već smo počeli radove na deonici Preljina-Požega, koja je važna za povezivanje i ka Crnoj Gori i ka Bosni i Hercegovini. Za auto-put Sremska Rača – Kuzmin već je podignut kamp izvođača i očekujemo da vrlo brzo počnu radovi, a za Moravski koridor, koji je posebno važan za povezivanje Srbije iznutra, usvojen je poseban zakon i očekuje se da Vladina komisija donese kriterijume za izbor izvođača“, rekla je Mihajlovićeva.

Za ovu godinu planirano je da se započne i sa izgradnjom auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, a sledeće godine će biti završene i prve deonice auto-puta Niš-Merdare, dok je u prethodne četiri godine izgrađeno čak više od 300km auto-puteva.

Zbog gužve i gotovo redovnog dugog čekanja na granicama, ovo će veoma biti značajno za sve one koji učestalo putuje jer se kreće u novi projekat koji podrazumeva da se naprave zajedničke kontrole na granicama sa Rumunijom, Bugarskom, Hrvatkom i Mađarskom na jednom punktu, umesto postojećih dvostrukih kontrola. Ministarska sumira: „Mnogo veći izazov je uklanjanje nefizičkih barijera sa članicama EU nego sa zemljama regiona koje nisu članice EU, kao što su Bosna i Hercegovina i Crna Gora, sa kojima ćemo imati zajedničke granične prelaze“.

Sve u svemu, putovanje do mora biće ubrzano, saobraćaj će se normalizovati, a vreme provedeno u vožnji biće udobnije i kvalitetnije.

Naredne godine mi definitivno do mora „obilazimo“ nove puteve, a Vi?

Izvor: Tanjug

Nastavi sa čitanjem
Advertisement

Fasade

Prijavite se na newsletter

Izdvajamo

Popularno