Connect with us
Intervju

REČ UREDNICE: Kraj jedne godine i početak sledeće

PoŔtovani,

BaÅ” kao u svakom aspektu života, kraj jedne godine i početak sledeće daje prostora za retrospektivu i sumiranje rezultata koji će pokazati koliko daleko smo stigli. Sumirajući svoje rezultate, naÅ”a redakcija može sa punim pravom i bez lažne skromnosti proglasiti 2018. godinu uspeÅ”nom.

Krenuli smo u ovaj poduhvat sigurni u sebe i sigurni u to da je uskoprofilisan građevinski časopis zaista potreban naÅ”em tržiÅ”tu. Istraživali smo i na svom putu istrajnosti, onako spontano, prigrlili pomoć i saradnju svakoga ko je prepoznao naÅ”e namere da oplemenimo znanje ljudi čiji se proizvod i rad na bilo koji način oslanja na građevinarstvo. Ispratili smo rad u sektoru energetske efikasnosti, od sasvim novih, modernih, na tradiciju oslonjenih objekata, kao i onih koji su nastali u proÅ”losti, a iziskuju sanaciju kako bi bili energetski efikasniji i prilagodili se potrebama danaÅ”njeg čoveka. Raduje nas činjenica da se o energetskoj efikasnosti viÅ”e priča, na terenu je ova tema prisutna i kroz rad, a arhitekte i investitori sve viÅ”e razumeju važnost ove teme koja će, ovim tempom, i kod nas postati konstanta i obaveza.

Pratili smo rad naÅ”ih klijenata kao i onih koji pretenduju to da budu u bliskoj budućnosti i marketinÅ”ki, profesionalno i temeljno, ispratili njihov rad i zalaganje u ovom sektoru. Bili smo tamo gde se radi, privređuje i napreduje. Bili smo neko ko prenosi naučeno onima za koje je to i omogućeno. Bili smo izvor iz kojeg saznajete Å”ta se u Srbiji radi, dokle smo stigli, koliko napredovali i Å”ta planiramo u budućnosti.

LINK ka novom izdanju časopisa
GRENEF – Građevinarstvo&Energetska efikasnost

Iako mlad časopis, dobio je neverovatno poverenje i pohvale koje, iako sigurni u ono Å”to radimo, nismo očekivali. O tome svedoči činjenica da smo za manje od godinu dana iliti 4 broja uspeli da budemo deo kampanje viÅ”e od 20 kompanija, iz raznih sfera građevinarstva. Danas, u Srbiji u kojoj je svaki početak težak, mi smo sasvim lako zasijali na građevinskom nebu i naÅ”li se na stolu kao prihvatljivo Å”tivo arhitekata, projektnih biroa, inženjera, pravnih lica i klastera za energetsku efikasnost.

Zato vam, dragi naŔi čitaoci, dugujemo zahvalnost. Za poverenje. Za napredak i razvoj. Za svaku pohvalu koju ste nam uputili.

Želimo vam preporod. Nastavak u onome Ŕto je bilo savrŔeno i popravku onih aspekata kojima niste bili do kraja zadovoljni. Želimo vam stabilnost i radost u poslu. Želimo vam ljudski odnos u radu koji zaslužujete.

Budite nam dobro. Srećna nova godina i…znate već, čitamo se i u 2019. godini.
Mirjana Makarin-PlavÅ”ić, urednica izdanja

Mirjana Makarin-PlavÅ”ić potpis