Connect with us
Novosti

Konferencija SEE ENERGY – Connect & Supply II 2020 – Zelena energija u poljoprivredi i gra─Ĺevinarstvu

Investiciona konferencija, 1-2 oktobar, 2020. Novi Sad

BIOENERGIJA – SOLARNA ENERGIJA – ENERGETSKA EFIKASNOST

Konferencija SEE ENERGY – Connect & Supply II 2020 po drugi put odr┼ża─çe se u hotelu ÔÇťSheratonÔÇŁ, Novi Sad, 1. i 2. oktobra ove godine, u organizaciji Nacionalne asocijacijacije za biomasu ÔÇťSERBIOÔÇŁ.

S obzirom na preventivne mere nacionalnog Kriznog ┼ítaba ali i grada Novog Sada, konferencija ─çe se odr┼żati u 4 sesije sa maksimalnim brojem u─Źesnika od po 30 osoba u svakoj sesiji, po┼ítuju─çi sve preventivne mere protiv COVID-19 virusa ( maske, rastojanje, dezinfekcija prostora).

Organizator, Nacionalna asocijacija za biomasu ÔÇťSERBIOÔÇŁ omogu─çio je i ONLINE PRISUSTVO na konferenciji kao i direktno uklju─Źenje, za sve one koje ┼żele da budu u toku sa najnovijim informacijama na temu investicija uklju─Źenih u sektor obnovljivih izvora energije. Na sajtu organizatora postavljene su registracione forme, forma za li─Źno prisustvo i forma za online prisustvo konferenciji.

Svoja mesta mo┼żete rezervisati popunjavanjem forme i slanjem na see-energy@serbio.rs

Partneri konferencije GIZ DKTI i Ambero Consulting u sklopu panel diskusije pod nazivom ÔÇťEnergija prinosaÔÇŁ predstavi─çe aktuelne teme i okupiti predstavnike 3 ministarstva (Ministarstvo poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo ┼żivotne sredine) kao i predstavnike Zadru┼żnog saveza Vojvodine.

Dvodnevna konferencija je namenjena svim poljoprivrednicima, zemljoposednicima, prehrambrenim i drvnim industrijama, predstavnicima bolnica, vlasnicima hladnja─Źa, izvo─Ĺa─Źima gra─Ĺevinskih objekata, konsultanskim ku─çama, snabdeva─Źima energijom, bankama i osiguravaju─çim dru┼ítvima..

Ulaz na konferenciju je besplatan uz obaveznu registraciju i poštovanje svih preventivnih mera bezbednosti protiv COVID-19 virusa koje je obezbedio organizator.

Cilj konferencije je upoznavanje sa aktuelnim poslovnim i zakonskim okru┼żenjem i umre┼żavanjem doma─çih i me─Ĺunarodnih kompanija uklju─Źenih u sektor obnovljivih izvora energije, kao i analiza i predstavljanje dostupnih podsticaja, kreditnih linija i institucionalne pomo─çi za realizaciju investicionih projekata u energetici sa akcentom na analizu resursa i ograni─Źavaju─çih faktora.

Konferencijski program obuhvata teme bioenergije, solarne i energetske efikasnosti u gra─Ĺevinarstvu.

Ministarstvo poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede kao i Ministarstvo rudarstva i energetike predstavi─çe insitucionalnu podr┼íku prisutnima i predloge re┼íenja naj─Źe┼í─çih problema sa kojima se investitori suo─Źavaju, ali i da identifikuju postoje─çe prilike za nove projekte i investicije. Instituionalnu i investicionu podr┼íku predstavi─çe i Razvojni i Garancijski fond AP Vojvodine.

Erste banka predstavi─çe kreditne linije i projektno finansiranje i time omogu─çiti direktne informacije i kontakt sa prisutnima.

U sklopu konferencije odr┼ża─çe se B2B poslovni sastanci, gde ─çe prisutni imati priliku da steknu potencijalne klijente, investitore i proizvo─Ĺa─Źe tehnologije. Kompanije poput INNIO JENBACHERGmbH&Co OG, NAHTEC GmbH, GILLES Energie und Umwelttechnik GmbH I Biogest Energie – undWassertechnik GmbH predstavi─çe svoje tehnologije i prisutnima ponuditi saradnju.

RPS Ostrava a.s. , RCCT s.r.o., EKOL, dru┼ít. d.o.o., kompanije iz Republike ─îe┼íke u sklopu B2B sastanaka predstavi─çe svoju opremu i tehnologiju kotlova na drvnu se─Źku koji proizvode struju i toplotu sa visokim energetskim u─Źinkom, kao i tehnolo┼íke koncepte bio-razgradivog koncepta i elektrane na biomasu. URBAS Energietechnik iz Austrije u sklopu B2B sastanaka ponudi─çe svoju saradnju u oblasti realizacija toplana i postrojenja za proizvodnju elektri─Źne energije kao iponudu proizvodnje ─Źeli─Źne konstrukcije za zgrade, industrijska postrojenja, mostove..

ÔÇťSOLARNA ENERGIJA za svaki krovÔÇŁ, jedna je aktuelnih tema drugog dana konferencije. Ministarstvo rudarstva i energetike predstavi─çe zakonodavne okvire, Fakultet tehni─Źkih nauka, Departman zaenergetiku, elektroniku i telekomunikacije ÔÇô investicioni potencijal, dok ─çe CEEFOR doo Beograd predstaviti samu tehnologiju i proizvod.

Finansijsku i investicionu podr┼íku investicionim projektima revitalizacije Sistema daljinskog grejanja predstavi─çe Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, dok ─çe Poslovno udru┼żenje toplane Srbije prisutni mo─çi upoznati kroz temu energetske efikasnost u toplanama Srbije.

ÔÇťENERGY NETÔÇŁ doo Novi Sad predstavi─çe primenu naprednih tehnologija kroz implementaciju gasnih ure─Ĺaja visokih perfomansi i opreme za vodovod i grejanje, klimatizaciju i ventilaciju uz optimalno kori┼í─çenje resursa.

Generalni sponzor dvodnevnog doga─Ĺaja, dru┼ítveno odgovorna kompanija ÔÇťEnergotehnika Ju┼żna Ba─ŹkaÔÇŁ predstavi─çe svoje postoje─çe i budu─çe projekte iz oblasti biomase, kogeneracije i solarne energije.

Prisustvo na konferenciji je bez kotizacije uz obaveznu registraciju putem e-mail pošte na see-energy@serbio.rs uz poštovanje preventivnih mera bezbednosti protiv virusa COVID-19 koje je obezbedio organizator.

Program konferencije I njene u─Źesnike mo┼żete pogledati na sajtu organizatora www.serbio.rs. Jezik konferencije je engleski i srpski. Za inostrane u─Źesnike obezbe─Ĺeni su prevodioci.

Detaljnu agendu pogledajte klikom ovde a registracioni formular mo┼żete preuzeti klikom ovde.

Serbio logo

Nacionalna asocijacija za biomasu SERBIO
Bulevar Mihajla Pupina 6/6, 21 000 Novi Sad
+381 21 382 35 33
office@serbio.rs
www.serbio.rs