Connect with us
Novosti

One Click LCA Planetary – Besplatan alat za merenje zarobljenog ugljenika

Umanjenje zarobljenog ugljenika je klju─Źan deo postizanja smanjenja celokupnog ugljenika u izgra─Ĺenoj sredini do 2050. godine. Zarobljeni ugljenik u zgradama trenutno ─Źini oko 11%, od ukupno 39% globalne godi┼ínje emisije ugljen-dioksida. U interesu svetskih klimatskih ciljeva, ograni─Źenje globalnog porasta temperature, Svetski savet zelene gradnje je objavio da bi sve zgrade i infrastrukturni objekti trebalo da postignu najmanje 40% smanjenja zarobljenog ugljenika do 2030. godine.

softver

Globalni softver za zarobljeni ugljenik

Da bi pomogli u re┼íavanju ovog problema u potrebnoj meri, Bionova Ltd, developer One Click LCA, stvorio je One Click LCA Planetary, globalni softver za zarobljeni ugljenik. One Click LCA Planetary je alatka koja poma┼że profesionalcima u gra─Ĺevinskom sektoru da izra─Źunaju i uporede uticaje ugljenika, kao i celokupnu efikasnost projekta iz ugla odabira materijala.

Savet zelene gradnje Srbije sa zadovoljstvom objavljuje da je partnerstvom sa Bionova Ltd postao zvani─Źni promoter besplatnog planetarnog alata One Click LCA. Namera nam je je da prora─Źun ugra─Ĺenog ugljenik postane standardni deo svakog gra─Ĺevinskog projekta i time podr┼íka odr┼żivoj gradnji u Srbiji.

One Click LCA Planatary dostupan je na devet jezika i pokriva deset kategorija najuticajnijih materijala po intenzitetu ugljenika u gra─Ĺevinarstvu. Istovremeno, pru┼ża informacije o specifi─Źnoj efikasnosti materijala kao i podatke o koli─Źini zarobljenog ugljenika. EPD postaje va┼żan ─Źinilac potvrde da se gradi zeleno, stoga je ova altka veoma korisna jer u nekoliko koraka mo┼żete da kreirate, optimizujete i vi┼íestruko upore─Ĺujete dizajn i postignete stvarno smanjenje ugljenika.

Pogledajte prednosti One Click LCA Planetary programa ve─ç danas i pristupite besplatnom alatu. Za sva pitanja imate na raspolaganju i centar za tehni─Źku podr┼íku.

U sklopu partnerstva promovisa─çemo obuke i doga─Ĺaje sa ciljem da ovaj besplatan alat u─Źine jo┼í pristupa─Źnijim.┬á

Budite u toku na dru┼ítvenim mre┼żama SrbGBC i saznajte o predstoje─çim aktivnostima One Click LCA Planetary.

Bulevar Mihajla Pupina 165g
11070 Novi Beograd
TEL/FAX: + 381 11 220 5 809
TEL: +381 63 470570
Info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs