Connect with us
Energetska efikasnost

Izrada koncepta reciklaže je strateški cilj REHAU-a

Objavljeno

:

Rehau reciklaža

Kao svetska proizvodna kompanija imaju posebnu odgovornost prema ljudima i životnoj sredini. Odgovorno koriste sirovine, a korišćenje materijala posmatraju u odnosu na ceo životni ciklus nekog proizvoda. 

Do 2020. godine kompanija REHAU investirala je preko 65 miliona evra u kompanijska i eksterna postrojenja za reciklažu, i proizvodnju održivih sistema prozorskih profila, koji doprinose očuvanju resursa.

Rehau

Održivi prozorski profili

REHAU cilj: značajno uvećanje udela reciklata sa današnjih 25 % na i do 50 % u evropskim fabrikama. Upotrebom reciklata u jezgru prozorskih profila slede ideju održive proizvodnje. 

Zato već danas postižu smanjenje CO2 emisije, i do 97.000 tona godišnje! U prevodu, to je 7.8 miliona stabala! REHAU prozorski profil sa proizvodnom oznakom REHAU EcoPuls predstavljaju ovaj pozitivan ekološki pečat. 

Zaokružen ciklus materijala 

Od starih prozora i restlova profila proizvode se novi, inovativni i održivi prozorski sistemi, i to u doslednom kvalitetu kao kod REHAU prozora od nekorišćenog materijala. Materijal se sakuplja, prečišćava, usitnjava, sortira, delimično oplemenjuje i na kraju se kao takav koristi za proizvodnju novih prozorskih profila.  

Nagrađena održivost: VinylPlus Product Label

Za Rehau ekološki svesnu proizvodnju, preduzete mere u oblasti reciklaže i njihov održivi razvoj proizvoda, sertifikovani su VinylPlus proizvodnom etiketom. Nabavka sirovina, prerada ali i reciklaža: duž čitavog lanca stvaranja vrednosti ispunjavaju različite, revidirane kriterijume za sertifikovanje VinylPlus proizvodnom etiketom – prva etiketa koja se dodeljuje za održive PVC-prozore.  

Sada mnogobrojna REHAU sistemska rešenja, SYNEGO, Brillant-Design, Euro-Design 70 itd. nose VinylPlus oznaku za održivost, kao dopunu postojećoj oznaci kvaliteta. Ali sertifikovan je i prozorski profil GENEO od RAU-FIPRO materijala. 

www.rehau.com

REHAU grupa je specijalista za polimere sa godišnjom prodajom od preko 3,5 milijardi evra. Nezavisna i stabilna kompanija u porodičnom vlasništvu. Više od 20.000 zaposlenih širom sveta radi za kompaniju na više od 170 lokacija. Širom Evrope oko 12.000 zaposlenih radi u REHAU-u. Već više od 70 godina, REHAU radi na tome da plastični proizvodi postanu još lakši, udobniji, sigurniji i efikasniji, kao i da isporučuje inovativne proizvode zemljama širom sveta.

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com

Advertisement reklama na grenef portalu

Izdvojeno

Sa portala

Energetska efikasnost objekata Energetska efikasnost objekata
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Energetska efikasnost objekata u kriznom vremenu

Radeći u polju energetske efikasnosti objekata poslednjih 10-ak godina, na mnogobrojnim projektima različitih nivoa energetske efikasnosti i održivosti u najširem...

Ytong zelena gradnja Ytong zelena gradnja
Energetska efikasnost1 mesec ranije

Zelena gradnja i najvažnije odlike

“Zelenim” se nazivaju oni objekti koji su građeni po principima održive gradnje. Najvažnije odlike „zelene gradnje“ su: manja potrošnja energije...

Antenall tim za projektnu podršku na projektima Antenall tim za projektnu podršku na projektima
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Kako naći najbolju podršku za vaš projekat?

Velika tražnja dovela je i do hiper ponude gde nije lako razaznati kome se obratiti od inženjera, arhitekata, projektnih biroa...

Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu Energetska efikasnost je dobitna kombinacija i za kompanije i za klimu
Energetska efikasnost2 meseca ranije

Najbolji način za smanjenje troškova i emisija štetnih gasova

S obzirom na to da se kompanije širom sveta suočavaju s ogromnim pritiskom kada je reč o troškovima energije i...

Divus Apartmani Divčibare Divus Apartmani Divčibare
Arhitektura2 meseca ranije

ENERGY NET predstavlja najnoviji projekat Divus apartmani Divčibare

Vođena svrhom da stvara bolju atmosferu po meri čoveka u skladu sa prirodom, kompanija ENERGY NET već više od 30...

Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču Vegetativni zidovi na fasadnom omotaču
Arhitektura3 meseca ranije

Vegetativni zidovi u arhitekturi

Vegetativni zidovi koji fasadni omotač pretvaraju iz statičnog u dinamičan odnos prema posmatraču, u gustim urbanim sredinama imaju veliki potencijal...

Sadržaj

Popularno