Connect with us
Energetska efikasnost

Izrada koncepta reciklaže je strateški cilj REHAU-a

Rehau reciklaža

Kao svetska proizvodna kompanija imaju posebnu odgovornost prema ljudima i životnoj sredini. Odgovorno koriste sirovine, a korišćenje materijala posmatraju u odnosu na ceo životni ciklus nekog proizvoda. 

Do 2020. godine kompanija REHAU investirala je preko 65 miliona evra u kompanijska i eksterna postrojenja za reciklažu, i proizvodnju održivih sistema prozorskih profila, koji doprinose očuvanju resursa.

Rehau

Održivi prozorski profili

REHAU cilj: značajno uvećanje udela reciklata sa današnjih 25 % na i do 50 % u evropskim fabrikama. Upotrebom reciklata u jezgru prozorskih profila slede ideju održive proizvodnje. 

Zato već danas postižu smanjenje CO2 emisije, i do 97.000 tona godišnje! U prevodu, to je 7.8 miliona stabala! REHAU prozorski profil sa proizvodnom oznakom REHAU EcoPuls predstavljaju ovaj pozitivan ekološki pečat. 

Zaokružen ciklus materijala 

Od starih prozora i restlova profila proizvode se novi, inovativni i održivi prozorski sistemi, i to u doslednom kvalitetu kao kod REHAU prozora od nekorišćenog materijala. Materijal se sakuplja, prečišćava, usitnjava, sortira, delimično oplemenjuje i na kraju se kao takav koristi za proizvodnju novih prozorskih profila.  

Nagrađena održivost: VinylPlus Product Label

Za Rehau ekološki svesnu proizvodnju, preduzete mere u oblasti reciklaže i njihov održivi razvoj proizvoda, sertifikovani su VinylPlus proizvodnom etiketom. Nabavka sirovina, prerada ali i reciklaža: duž čitavog lanca stvaranja vrednosti ispunjavaju različite, revidirane kriterijume za sertifikovanje VinylPlus proizvodnom etiketom – prva etiketa koja se dodeljuje za održive PVC-prozore.  

Sada mnogobrojna REHAU sistemska rešenja, SYNEGO, Brillant-Design, Euro-Design 70 itd. nose VinylPlus oznaku za održivost, kao dopunu postojećoj oznaci kvaliteta. Ali sertifikovan je i prozorski profil GENEO od RAU-FIPRO materijala. 

www.rehau.com

REHAU grupa je specijalista za polimere sa godišnjom prodajom od preko 3,5 milijardi evra. Nezavisna i stabilna kompanija u porodičnom vlasništvu. Više od 20.000 zaposlenih širom sveta radi za kompaniju na više od 170 lokacija. Širom Evrope oko 12.000 zaposlenih radi u REHAU-u. Već više od 70 godina, REHAU radi na tome da plastični proizvodi postanu još lakši, udobniji, sigurniji i efikasniji, kao i da isporučuje inovativne proizvode zemljama širom sveta.

REHAU d.o.o.
Stražilovska 7, 11272 Dobanovci
T. +381 11 3770 301
F. +381 11 3770 319
E. beograd@rehau.com
W. www.rehau.rs
W. www.rehau.com