Connect with us
Novosti

FORMAT PRAKTI─îNE EDUKACIJE o cirkularnoj ekonomiji u gra─Ĺevinskom sektoru

─îetvrtak 8. Oktobar 2020. godine, 13:00 ÔÇô 18:00 ─Źasova

Ko organizje: Me─Ĺunarodni projekat CE Beacons u kome PKS, Cirekon i Savet zelene gradnje Srbije zajedno realizuju Radni paket u sektoru gra─Ĺevinarstva.

┼áta je u pitanju: Edukativni i prakti─Źni program ÔÇô imlpementacija cirkularne ekonomije u gra─Ĺevinarstvu

Jedinstvena prilika za unapre─Ĺenje Va┼íeg znanja i ┼íansa da se umre┼żite sa liderima i cirkularne, odr┼żive i zelene gradnje; sprema mlade u struci da budu Lideri u cirkularnim promenama u izgra─Ĺenoj sredini.

nau─Źite i primenite

+

konkurs

+

nagrada

pobedni─Źki tim osvaja 1200 Eur, a svaki ─Źlan tima i godi┼ínju ─Źlanarinu u SrbGBC

+

Jedinstvena prilika za unapre─Ĺenje Va┼íeg znanja i ┼íansa da se umre┼żite sa liderima i cirkularne, odr┼żive i zelene gradnje

Kome je namenjen: mladim in┼żenjererima i master studentima, arhitekture, gra─Ĺevine, ma┼íinstva, elektrotehnike, urbaniste, pejza┼żne arhitekte, in┼żenjere organizacionih nauka, ali i menad┼żere gradnje i upravljanja objektima

Gde i kada: Po─Źinje sa online Radionicom, u ─Źetvrtak 8. oktobra 13 ─Źasova sa Modulom 1 na kome ─çe se dobiti detaljne informacije o Izazovu. Poziv mladim da se PRIJAVE

Zašto je CIRCL (Amserdam) reper za CIRKULARNU gradnju?

Za┼íto Akcioni plan cirkularne ekonomije Evropske Unije, kao i mnoge nacionalne Strategije, prepoznaju gra─Ĺevinski sektor kao jedan od najuticajnijih, kao nosioca naprednih koraka u pravcu odr┼żivosti gradova?

Za┼íto je gra─Ĺevinski sektor, kao jedna od najbr┼że rastu─çih privreda, istovremeno i jedna od nejve─çih proizvo─Ĺa─Źa otpada (godi┼ínje 1.3 milijardi tona otpada je samo od njega; oko 217 piramida u Gizi)?

FORMAT PRAKTI─îNE EDUKACIJE ima za cilj prenos znanja i uputstava za prakti─Źnu implentaciju cirkularnosti u gra─Ĺevinarstvu i retrofitinga i deo je projekta ÔÇťWestern Balkan Circular and Climate Innovation BeaconsÔÇŁ, podr┼żanog od EIT Climate-Kic organizacije, glavne inicijative Evropske Unije u sferi inovacija za prilago─Ĺavanje klimatskim promenama.

CirEkon (Centar za Cirkularnu ekonomiju) partner Climate-Kic, u ulozi nosioca projekta i SrbGBC (Savet zelene gradnje Srbije), nacionalni ─Źlan WorldGBC, ─çe Vam preneti svoja znanja i uputiti Vas kako da ih prakti─Źno implementirate na konkretnom izazovu retrofitinga.

FORMAT PRAKTI─îNE EDUKACIJE o cirkularnoj ekonomiji u gra─Ĺevinskom sektoru

Budu─çnost zahteva multidisciplinarnost, zato je program namenjen ┼íirokom opusu zanimanja i podrazumeva u─Źe┼í─çe predstavnika nekoliko obrazovnih sfera. ÔÇťNa mladima svet ostajeÔÇŁ zato pozivamo mlade in┼żenjere i master studente, arhitekture, gra─Ĺevine, ma┼íinstva, elektrotehnike, urbaniste, pejza┼żne arhitekte, in┼żenjere organizacionih nauka, ali i menad┼żere gradnje i upravljanja objektima da se prijave i pridru┼że onima koji su spremni da sti─Źu nova znanja i ve┼ítine za budu─çnost. Program po─Źinjemo online Radionicom u ─Źetvrtak 8. oktobra u 13 ─Źasova sa Modulom 1 na kome ─çete dobiti detaljne informacije o preostalim modulima i dalja uputstva.

Otvorenost za ┼íirenjem znanja pokazujemo i time ┼íto poziv upu─çujemo i studentima pomenutih struka da nam se pridru┼że na prvom modulu edukacije 08. oktobra, kako bi stekli osnovna znanja o cirkularnosti.

FORMAT PRAKTI─îNE EDUKACIJE ─çe u─Źesnicima omogu─çiti:

ÔÇô da pro┼íire znanja iz oblasti implementacije cirkularnih modela gradnje i projektovanja, kroz prakti─Źan rad

ÔÇô da podeljeni u timove, osmisle i u praksi primene principe cirkularne gradnje na zadatom objektu, na parceli koja se nalazi u Beogradu

ÔÇô da se konsultuju i rade sa doma─çim i internacionalnim stru─Źnjacima iz ove oblasti

─îitav proces prakti─Źne edukacije bi─çe realizovan do 15. decembra 2020. godine, a rezultira─çe odabirom najboljeg projektnog re┼íenja. Pobedni─Źkom timu bi─çe dodeljena nagrada kao i mogu─çnost da u─Źestvuju u studiji izvodljivosti i postanu deo procesa planiranja i uspostavljanja centara (Beacons) koji ─çe delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitete za implementaciju modela cirkularne ekonomije.

Za prijavu je porebno popuniti registracioni formular na linku najkasnije do 30. septembra do pono─çi.

Potvrdu da ste u─Źesnik FORMAT PRAKTI─îNE EDUKACIJE dobi─çete najkasnije do 4. oktobra do pono─çi.

Projekat ÔÇťWestern Balkan Circular and Climate Innovation BeaconsÔÇŁ (srp. Cirkularni svetionici) nastao je kao rezultat zajedni─Źke saradnje Centra za cirkularnu ekonomiju ÔÇťCirEkonÔÇŁ (Srbija), Privredne komore Srbije, Instituta za klimatske promene, ┼żivotnu sredinu i energiju ÔÇťWuppertalÔÇŁ (Nema─Źka), ÔÇťCleantechÔÇŁ-a (Bugarska), Privredne i industrijske komore iz Temi┼ívara (Rumunija), kao i Centra za istra┼żivanje i inovaciju ÔÇťATINAÔÇŁ (Gr─Źka). Plan realizacije predvi─Ĺa uklju─Źivanje lokalnih aktera iz gra─Ĺevinskog sektora, u po─Źetku u Srbiji i Rumuniji, a dugoro─Źno u regionu Balkana u proces planiranja i uspostavljanja centara (Beacons) koji c╠üe pokrenuti implementaciju cirkularnih inovacija u poslovanju i politici i delovati kao otvoreni inovacijski prostori koji neguju i grade kapacitet u lokalnim inovacijskim eko sistemima. Ovi svetionici obuhvatac╠üe prostor za prikazivanje inovacija, testiranje i poja─Źanu primenu (komercijalizaciju), uklju─Źujuc╠üi pokretanje novih usluga cirkularne ekonomije za mala, srednja preduze─ça i startup-e.

Bulevar Mihajla Pupina 165g
11070 Novi Beograd
TEL/FAX: + 381 11 220 5 809
TEL: +381 63 470570
Info@serbiagbc.rs
www.serbiagbc.rs