Connect with us
Materijali

Konferencija “Sfera 2019: Tehnologija betona“ okupila najve─çi broj u─Źesnika do sada

VII Me─Ĺunarodna nau─Źno stru─Źna konferencija “Sfera 2019:Tehnologija betona“ uspje┼íno je zavr┼íena u Sarajevu. Okupila je najve─çi broj u─Źesnika do sada koji su stigli s podru─Źja cijele regije. Na jednom mjestu je struka i nauka komunicirala, iznosila stavove, mi┼íljenja, te je time otvorena mogu─çnost za upostavljanje doma─çe i me─Ĺunarodne saradnje.

Cilj organizatora je bio osigurati u─Źesnicima kvalitetan ambijent za odr┼żavanje poslovnih sastanaka i prezentacija, a sve u cilju unapre─Ĺenja poslovanja. Nau─Źno stru─Źne konferencije iz oblasti gra─Ĺevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan doga─Ĺaj koji spaja struku i nauku.

Sfera – tehnologija betona

Sponzori i partneri konferencije su tr┼żi┼íni lideri u oblasti tehnologije betona, te su putem prezentacija javnosti ukazali na nove tehnologije gra─Ĺenja, te sisteme koji doprinose razvoju sektora gra─Ĺevinarstva. Na izlo┼żbenim ┼ítandovima odr┼żani su B2B sastanci, kao i prakti─Źni primjeri, sa eksponatima detalja izvo─Ĺenja pojedinih dijelova objekata.

Sponzori ovogodišnje konferencije su kompanije: Sika BH d.o.o., Tvornica Cementa Kakanj d.d., Pinky-S d.o.o., te kompanija Penetron.
Partneri i izlaga─Źi konferencije su: TKK d.o.o., Fabika cementa Lukavac d.d., Put In┼żenjering d.o.o., Brend Xypex, MC Bauchemie d.o.o., Nexe beton d.o.o, Tehna d.o.o., Transportbeton d.o.o., BT3BH d.o.o., Beton Lu─Źko d.o.o., Xella d.o.o., Hering d.d., Martini Gradnja d.o.o., Kelteks d.o.o., Guma-M d.o.o., Inter d.o.o., Duly d.o.o., te kompanija Beton Ing d.o.o.

Konferencija Sfera

Sfera – Tehnologija betona

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora i partnera, stru─Źnjaka i profesora, drugog dana je odr┼żana i panel diskusija o temi konferencije u kojoj su u─Źestvovali svi, te se razvila zanimljiva i korisna interakcija.┬á Ina─Źe, konferenciju je organizovala kompanija Sfera d.o.o. Mostar u saradnji sa Gra─Ĺevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH, IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle. Zaklju─Źci koji su doneseni na konferenciji bit ─çe poslati vladinim institucijama na razmatranje, te ─çe isti biti za─Źetak zajedni─Źke saradnje Univerziteta i privredng sektora u cilju pobolj┼íanja edukacije kadra i struke.

Sfera logo

Sfera d.o.o. Mostar
─îevrina 9a, Mostar 88000
+387 36 578 259
marketing@sfera.ba