Connect with us

Budućnost

Zvaničnici Srbije u Turskoj i o finansiranju autoputa Beograd-Sarajevo

Objavljeno

:

Izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo biće jedna od tema razgovora srpskih i turskih zvaničnika tokom posete delegacije Srbije Turskoj predvođene predsednikom Aleksandrom Vučićem, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić koji će biti član srpske delegacije.

Ljajić je autoput Beograd-Sarajevo nazvao “najvećim infrastukturnim projektom“ i naveo da će se 7.maja u Ankari razgovarati, pre svega, o uslovima finansiranja tog projekta.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić

– Ti uslovi još uvek nisu definisani, a mi se borimo za što nižu kamatnu stopu – rekao je Ljajić za Prvu.

Ministar je naveo da će teme razgovora biti i Sporazum o slobodnoj trgovini, restauracija hamama u tvrđavi Golubački grad, Bajrakli džamije i kupatila braće Krsmanović.

Kako je rekao, biće reči i o saradnji u oblasti šumarstva i vodoprivrede, urbanizma, saobraćaja, obrazovanja i energetike.

– To su projekti koji su manje-više donacija turske vlade ili turske Agencije za koordinaciju i saradnju. Nama je jako važno da se što pre počne sa realizacijom tih projekata da bi se razgovaralo o novim kao što je autoput Beograd-Sarajevo – istakao je Ljajić.

Izvor: Tanjug/Blic

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno