Connect with us
Arhitektura

Zlatibor spreman za letnju sezonu

Zlatibor

Od 1. juna svi hoteli na Zlatiboru počeće da rade, a buking je već uveliko počeo, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Rezervacije su uglavnom za jul i avgust, a svi hoteli daju popuste od 20 do 30 odsto za boravak u junu. Biće produžen i boravak gostiju, koji je do sada iznosio u proseku 4 dana, pa ukoliko se i sezona produži na septembar i oktobar očekujemo ublažavanje ekonomskih posledica epidemije“, rekao je Živanović.

U saopštenju se ističe da će cene biti na prošlogodišnjem nivou i da nema najave povećanja zbog dodatnih higijenskih mera koje će morati svi da preduzimaju. Inače, za vreme vanrednog stanja na Zlatiboru su započeti radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga, jezera i kompletnog centra. „Radi se promenada u samom centru, kompletna rekonstrukcija trga i jezera, tako da će centar Zlatibora dobiti potpuno novi izgled. Radovi su obimni, ali će biti gotovi do 1. jula“, najavio je Živanović i dodao da će ovog leta gostima biti na raspolaganju i novi turistički lokaliteti, poput novootvorenog kaubojskog grada El paso. Do kraja letnje sezone moguće je da proradi i panoramska gondola od Zlatibora do Tornika.