Connect with us

Budućnost

Zašto još nije završen deo Koridora 11?

Objavljeno

:

Koridori Srbije

Autoput Obrenovac-Ub na Koridoru 11 jeste kompletno završen, postavljena je saobraćajna signalizacija i čeka se završetak 2,4 kilometra na „Mrkonjićevoj“ deonici od Uba do Lajkovca, dok će potpisivanje ugovora sa kineskom kompanijom CRBC za deo Novi Beograd–Surčin biti sledeće nedelje , izjavila je za Politiku potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović.

Prema njenim rečima Mrkonjićevu deonicu, poslednjih 20 dana, ometa kiša, pa se nada skorijem završetku. Na pitanje gde će se u Beogradu uključivati taj autoput, Mihajlović kaže da se pregovora da to bude iz Vojvođanske ulice. – Ugovor za deo Novi Beograd–Surčin potpisujemo sledeće nedelje s kineskom kompanijom CRBC. Procenjena vrednost je oko 70 mil EUR, a to je novac iz postojećeg kredita kojim radimo Surčin–Obrenovac. Radovi mogu da počnu u martu sledeće godine i da za period od godinu dana budu završeni.

Završetak radova na Koridoru 10 odlagan je, prema rečima Mihajlović zbog dva klizišta, a kako je istakla, kada bi odlučili mogli bi i sada, da puste ceo istočni krak Koridora 10 i dodala da na dve tačke, od 500 i 800 metara, mogla bi da se koristi po jedna traka.

– Koridori Srbije čak razmišljaju da pustimo takav autoput s te dve trake, ali ja sam protiv toga. Smatram da kada nešto završimo to treba da bude završeno kako treba i da ima dve trake, pa onda malo jednu traku. Za jedno klizište kažu da je drugo po veličini u Srbiji, posle Umke i drugo takođe teško klizište, na kojem se radi – rekla je Mihajlović.

Izvor: blic

Advertisement reklama na grenef portalu
Advertisement

Izdvajamo

Popularno