Connect with us
Budućnost

Vojvodini 20 miliona evra za rehabilitaciju puteva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, održali su sednicu Radne grupe za praćenje realizacije velikih infrastrukturnih projekata koji se odvijaju na teritoriji AP Vojvodine.

Žeželjev most će biti otvoren za saobraćaj 2018.

Igor Mirović i Zorana Mihajlović izrazili su zadovoljstvo što je zajednički rad, kroz ovu radnu grupu formiranu u februaru, doveo do značajnih pomaka u realizaciji najkrupnijih projekata u sektorima putnog, železničkog i vodnog saobraćaja, komunalnih delatnosti, vodosnabdevanja i prostornog planiranja, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Mihajlović je rekla je da je vrednost infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Vojvodini gotovo dve milijarde evra, samo u oblasti železnice, a da se u održavanje i rehabilitaciju puteva u Vojvodini ulaže 20 miliona evra.

– U 2018. nas na proleće očekuje puštanje železničkog i drumskog saobraćaja na Žeželjevom mostu, potom i završetak svih pristupnih saobraćajnica – navela je ministarka, javlja Tanjug.

Izgled Žeželjevog mosta, Novi Sad

Ministarka je rekla da na pruzi Beograd–Budimpešta predstoji nastavak radova na dve deonice, na kojima je izvođenje već počelo, i potpisivanje komercijalnog ugovora za treću deonicu, od Novog Sada do Subotice.

– U januaru se raspisuje tender za nastavak radova na Ipsilon kraku kod Subotice, a kroz program „Puteva Srbije“ obezbeđeno je da praktično nema dela Vojvodine u kom neće biti rađena rehabilitacija ili održavanje nekog puta – rekla je Mihajlović u izjavi medijima nakon sednice Radne grupe.

Ministarka je zahvalila predsedniku pokrajinske vlade na dobroj saradnji u 2017. godini i pohvalila rad zajedničkog tela Vlade Srbije i Vlade AP Vojvodine, koje je formirano u februaru ove godine.

Izvor: Radio televizija Srbije (RTS)