Connect with us

Novosti

Vlada Srbije ukida upotrebu pečata za firme

Objavljeno

:

Vlada Srbije usvojila je zaključak o sprovođenju reforme kojom se ukida obavezna upotreba pečata za firme.

Ta odluka je u skladu sa programom vlade za modernizaciju poslovanja što će, kako je saopšteno iz vlade, uticati na dalje unapređenje pozicije Srbije na rang listi Svetske banke o uslovima poslovanja.

Vlada je organima državne uprave naložila da pripreme izmene propisa kojim će biti ukinuta obavezna primena pečata u poslovanju.

„Organima državne uprave, organizacijama sa javnim ovlašćenjima i javnim preduzećima čiji je osnivač Srbija naloženo je da u roku od 30 dana izmene interne akte i obrasce koji propisuju obaveznu primenu pečata u poslovanju“, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

odluka je u skladu sa programom vlade za modernizaciju poslovanja

Odluka je u skladu sa programom vlade za modernizaciju poslovanja

Vlada je usvojila i predlog izmena zakona na osnovu kog će građani Srbije moći da vrše kupoprodaju digitalnih proizvoda u devizama. „Ovim izmenama građani Srbije više neće morati da osnivaju firme u inostranstvu, već će svoj digitalni biznis moći da vode iz Srbije za klijente iz celog sveta i sa jednom deviznom cenom za sve“, navodi se u saopštenju. Izmenama zakona omogućen je i priliv donacija iz inostranstva preko stranih servisa elektronskog novca, poput Pejpala (Paypal).

Autor: Tanjug

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno