Connect with us

Građevina

Uskoro spajanje Novog Sada i Veternika

Objavljeno

:

Uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) planira da uskoro počne spajanje Novog naselja i Veternika tako što će produžiti Bulevar Jovana Dučića ka ulici Dragoslava Srejovića, saznaje 021.rs.

Ovaj produžetak Bulevara Jovana Dučića u dužini od oko 300 metara spojiće Novo naselje i Veternik na još jednom mestu, i to preko Veterničke rampe, jer od ranije postoji spoj preko Ulice Mileve Marić i Futoškog puta.

Sa ovim se neće dobiti samo veza između Novog naselja i Veternika već i kontinuirana saobraćajnica, pretežno bulevarskog tipa, koja se proteže od ugla Kisačke ulice i Bulevara kralja Petra I na Salajci do ugla Tome Maksimovića i ulice Kralja Petra I u Veterniku, u dužini 6,6 kilometara. Ovaj saobraćajni pravac bi time postao alternativa futoškom pravcu i trebalo bi da ga rastereti.

Ulica Jovana Dučića

U sklopu priprema za te radove, UGZI je raspisao javnu nabavku za tehničku dokumentaciju za saobraćajnicu i javno osvetljenje. U konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navodi se da će biti građeno oko 330 metara saobraćajnice sa dve kolovozne trake i razdelnim ostrvom od 1,5 metar. Biće izgrađena i biciklistička staza.

Takođe, Bulevar Jovana Dučića će sa ulicom Dragoslava Srejovića i Veterničkom rampom biti spojen kružnom raskrsnicom. Istovremeno, biće građena vodovodna i kanalizaciona mreža za potrebe okolnih stambenih objekata, kao i onih koji će se na ovoj lokaciji graditi narednih godina.

Izvor: Radio 021

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno