Connect with us

Građevina

Uduplao se broj aktivnih gradilišta u Srbiji

Objavljeno

:

Gradilište PROMENADA, Novi Sad

Aktivna gradilišta su svi objekti za koje postoji prijava radova, s tim da je broj objekata na kojima se izvode radovi i veći, jer u ovaj broj nisu uračunati objekti završeni u konstruktivnom smislu, za koje još nije izdata upotrebna dozvola. Pored stambenih zgrada, na ovom spisku su i gradilišta velikih tržnih centara po gradovima u Srbiji, a jedna od većih je i Promenada, tržni centar koji bi trebao da bude završen do početka 2018. godine. Koliko će Promenada zaposliti ljudi i koliku će površinu zauzimati pročitajte u tekstu: Gradnja novog tržnog centra u Novom Sadu

Narodni paviljon izgrađen u Holandiji

Foto: www.inhabitat.com

U Srbiji je trenutno aktivno 13.647 gradilišta, što je dva puta više u odnosu na početak godine, pokazala je analiza podataka iz sistema za elektronsko podnošenje zahteva za građevinsku dozvolu (CEOP).

Na kraju januara 2017. godine, u Srbiji je bilo ukupno 6.819 aktivnih gradišta. Šest meseci kasnije, do kraja jula, broj gradilišta u odnosu na povećan za blizu 5.000 i iznosio je 11.603. Trend rasta nastavljen je i tokom poslednja dva meseca, i do 9. oktobra uvećan je za oko 20 odsto, na 13.647 gradilišta.

Gradilište PROMENADA, Novi Sad

Broj gradilišta u ovoj godinu povećan za blizu 5.000

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno