Connect with us

Građevina

Sutra počinju radovi koje su Beograđani čekali više od decenije

Objavljeno

:

Radovi na izgradnji aneksa nove Autobuske stanice na Novom Beogradu su počeli, izjavio je gradski menadžer Gornan Vesić.  Vesić je rekao da radovi na novoj Autobuskoj stanici u bloku 42 dva počinju sutra a da je izgradnja Aneksa, koji gradi sam Grad počela rano jutros.

Precizirao je da je vrednost Aneksa 140 miliona dinara i da će imati 1.200 kvadratnih metara, i rok za završetak radova je pet meseci. Dok se ne završi autobuska stanica on će služiti kao privremena autobuska stanica, a posle kao veza između nove stanice i železničke stanice na Novom Beogradu. „Na ovaj način održavamo obećanje i ispunjavamo višedecenijski san i nameru da se autobuska stanica premesti iz centra grada na Novi Beograd čime će se smanjiti broj autobusa u centru grada i rastertiti saobraćajnice“, rekao je Vesić za Pink.

Kako je naglasio, završava se i projektovanje pristupnih saobraćajnica, najavio da će u narednih nekoliko nedelja biti i tender za obavljanje tog posla a vrednosti oko 200 miliona dinara.

„Tako da će se uraditi kompletne saobraćajnice koje okružuju novu Autobusku stanicu“, dodaje Vesić. Gradski menadžer je rekao i da je ovo deo rešavanja saobraćajnih problema u gradu. Izmeštanje železničke stanice, koja postaje Muzej istorije Srbije i gde će biti spomenik Stefanu Nemanjiću koji se podiže na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i izmeštanje autobuske stanice, deo su rešenja a metro koji će biti izgrađen biće uklopljen u kompletan saobraćaj koji se radi. Na taj način imaćemo integrisani sistem saobraćaja u Beogradu, poručio je Vesić.

„To ovi stručnjaci što kritikuju metro ne znaju, nikada se nisu ni bavili time na stručan način – najugroženija tačka je bulevar Vojvode Mišića i izmeštanjem Autobuske nećemo više imati autobuse koji tu prolaze a izgradnjom metroa, prve stanice na Makiškom polju, gde će biti i depo, više od 2.000 putnika po satu koji dolaze iz Lazarevca, Obrenovca, Barajeva, Železnika…tu će presedati na metro i na taj način će se za 30 – 40 odsto biti smanjen broj autobusa koji prolaze kroz bulevar Vojvode Mišića“, zaključio je Vesić.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno