Connect with us

Arhitektura

Štampana 3D kuća kao model budućnosti

Objavljeno

:

3D štampanje nam je ponudilo dosta uzbuđenja u prethodnih nekoliko godina, razvijanjem ramova za motore, delova za automobile i raznih drugih proizvoda koji sun as ostavljali bez daha. Samo nebo je granica sa 3D štampanjem, čemu u prilog govori činjenica da sada možemo ištampati i kuće! Curve Appeal je prva 3D štampana kuća slobodne forme, koja deluje kao da potiče iz naučno fantastičnog filma.

Dizajnirana od strane kompanije WATG Urban, ova futuristička kuća biće konstruisana ove godine i biće prva svoje vrste. Ona sadrži kompleksnu mešavinu zaobljenih linija i uglova kao što njeno ime samo govori, a svojim vlasnicima će ponuditi snažnu povezanost sa prirodom, kroz svoje prostore otvorenog plana i velikom količinom prirodne svetlosti.

3D štampana kuća, Foto: dezeen.com

Ova kuća inspirisana je Case Study kućama koje su osmišljene između 1945. i 1966.godine, a pošto se radi o modernom dizajnu, ona će iskoristiti minimalnu količinu građevinskih materijala. 3D specijalisti iz kompanije Branch Technology takođe su dobili priliku da učestvuju u ovom projektu, i pobrinuli se da ova prefinjena struktura dobije svoj novi život.

Curve Appeal je verovatno sledeći evolucioni korak u svetu modernog rezidencijalnog dizajna. Ako stavimo na stranu estetsko zadovoljstvo koje nam pruža, ova jedinstvena kuća ima strukturalnu rigidnost. Još uvek ne znamo ništa od ceni ove kuće, ali znamo da su mnogi ljudi već sada zainteresovani da postanu njeni vlasnici.

Izvor: luxlife.rs /dezeen.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno