Connect with us

Materijali

Staklo kao dekorativni elemenat

Objavljeno

:

Holandska arhitektonska firma OMA ažurirala je robnu kuću Saks Fifth Avenue na Manhattanu staklenim eskalatorom koji se pojavljuje u više različitih boja.

Stepenice OMA spajaju prizemni, prvi i niži nivo Pete avenije Saks i stvaraju atrijum u obliku dijamanta, pri čemu je prvi sprat vidljiv sa nivoa tla. Staklene ploče koje čine ogradu pokretnih stepenica i ogradu stepenica obložene su prelivnim dichroic filmom. To znači da staklo menja boju kada se gleda iz različitih uglova u glavnom obodu, koji se nalazi na 611 5th Avenue u Midtovn Manhattanu.

Eskalator je deo šireg remonta Saks Fifth Avenue – globalne arhitektonske firme Gensler dizajniranog u saradnji sa Saksovim timom za planiranje i dizajn prodavnice – i dodat je tokom renoviranja i rekonfiguracije glavnog nivoa. To je podrazumevalo premeštanje odela za kozmetiku i nakit na sprat iznad i uvođenje prostora za torbu i kožnu galanteriju. Ovo drugo je sada trostruko veće od prvobitne odredbe i ima za cilj da ojača Saksovu „poziciju kao modnog autoriteta sa izuzetnom ponudom“.

Nju Jork, staklo u boji /Foto:dezeen.com

Završetak novih enterijera ovog glavnog sprata su origami-slični presavijeni metalni stolovi, i stakleni elementi opremljeni dvosmernim ogledalima za prikazivanje proizvoda. Podovi su obloženi teracom po meri iz Italije, koja se koristi i za formiranje podijuma za izložbe pored struktura od belog kamena.

Saks Fifth Avenue se ažurira u fazama. Dosadašnje nadogradnje uključivale su renoviranje prvog nivoa, koji je završen u maju prošle godine, i remont trećeg i petog nivoa u 2017. godini.

Prevedeno sa stranice dezeen.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno