Connect with us
Arhitektura

Šta nam nudi Čačak umesto letovanja na moru?

Plaža, Čačak

Ukoliko zbog epidemije koronavirusa tokom letnjih meseci ne bude moglo da se putuje, makar po preporuci pojedinačnih država, Čačani će ipak imati svoju alternativu. Naime, nakon nekoliko decenija počeli su radovi na rekonstrukciji gradske plaže, a vrednost projekta iznosi 55 miliona dinara.

„Očekuje se da radovi budu završeni počekom leta, nakon toga Čačak će imati najlepše kupalište i najlepšu oazu. Naši projektanti, arhitekte su izašli sa predlogom rešenja, a na osnovu zahteva građana Čačka koji su kao i prethodnih godina u anketi odlučili da je ovo jedan od najvećih prioriteta“, rekao je gradonačelnik Milun Todorović, a prenosi RINA.

Todorović je objasnio da će biti uređeni kišna i fekalna kanalizacija, voda i struja. „Gradsko zelenilo je napravilo katastar stabala i sva postojeća stabla će ostati, a biće zasađena i nova. Na kraju dolazi parterno uređenje, fontana, igralište za decu, piramida, tu su i četiri lokala koje je Grad na javnom pozivu izdao čačanskim ugostiteljima. Očekujemo da od leta imamo gradsku plažu onakvu kakvu zaslužujemo“, naglasio je sagovornik i dodao: „Kada uredimo prostor gradske plaže, kaže on, imaćemo fenomenalan sadržaj na celom prostoru Zapadne Morave.

Izvor: b92