Connect with us

Energetska efikasnost

Srpske „pametne“ klupe stigle u Abu Dabi

Objavljeno

:

Srpska kompanija PetroSolar isporučila je Ujedinjenim Arapskim Emiratima prve modele svojih pametnih klupa koje se napajaju solarnom energijom. Klupe su postavljene u Masdar parku u Abu Dabiju, saopšteno je iz te novosadske firme.

Klupe su postavljene u Masdar parku u Abu Dabiju

Isporučeni PetroSolar modeli klupe poseduju nezavisno LED osvetljenje, prednju i zadnju poziciju za reklamiranje, USB punjače za mobilne uređaje, WiFi internet, kao i klupu za odmor dužine 1,5 metara.

Svi proizvodi, koji su ianče autorski rad Jošanov Lazara, imaju mogućnost instalacije brojnih dodataka, kao što su interaktivni monitori, kamere za nadzor, senzori za praćenje buke, navodi se u saopštenju PetroSolara.

Kompletan sistem je zatvorenog tipa i napaja se isključivo solarnom energijom, što ih čini idealnim za postavljanje na raznim gradskim i vangradskim lokacijama – trgovima, tvrdjavama, turističkim lokacijama, šetalištima, vidikovcima, plažama i parkovima.

Masdar park u Abu Dabiju je potpuno nova destinacija za gastronomiju sa restoranima i kafićima, gde se električna energija dobija iz solarnih ćelija, a svi objekti su izgrađeni od recikliranih materijala. Park poseduje i bioskop za koji se električna energija dobija iz električnih bicikala koji je generišu, navodi se u saopštenju.

Izvor: www.b92/info.com

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Izdvajamo

Popularno