Connect with us
Budućnost

Srbija i Hrvatska zajedno apliciraju za novac EU

Ministri Zorana Mihajlović i Oleg Butković usaglasili su danas okvir za protokol o saradnji na projektu rekonstrukcije železničke pruge od Beograda do Zagreba, a dogovoreno je da se u narednih desetak dana ponovo sastanu i potpišu ovaj dokument.

Oni su takođe saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički apliciraju kod Evropske unije za novac potreban da se taj projekat realizuje.

Pruga od Beograda do Zagreba duga je 412 kilometra i nalazi se na Koridoru 10. Na teritoriji Srbije planira se rekonstrukcija oba koloseka na deonici od Golubinaca do Šida, odnosno granice sa Hrvatskom, kao i modernizacija deonice od Rume do Šida. Vrednost ovih radova iznosi oko 250 milona evra.

Predsednik Srbije i predsednica Hrvatske

U saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture navodi se da je ministarka i potpredsednica vlade u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Hrvatskoj, a u okviru delegacije Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić.Oni su takođe saglasni da Srbija i Hrvatska zajednički apliciraju kod Evropske unije za novac potreban da se taj projekat realizuje.

Izvor: blic.rs