Connect with us

Građevina

Rumunija se uključuje u izgradnju saobraćajnice Zrenjanin-Novi Sad?

Objavljeno

:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je Srbija donela odluku da gradi brze saobraćajnice između Zrenjanina i Novog Sada, odnosno Beograda.

Kako je naveo, ti novi putevi trebalo bi da budu dodatni zamajac za investitore kako bi se omogućilo ljudima da ostanu da žive i rade u Banatu.

Građevinske dozvole

Vučić je, posle polaganja kamena temeljca firme Eseks Jurop u Zrenjaninu u četvrtak, rekao da je u Rumuniji dobio uveravanje da će ta zemlja razmotriti i pronaći načine za izgradnju autoputa između Temišvara i Beograda, ali da je bez obzira na to doneta odluka o izgradnji brze saobraćajnice.

Za izgradnju brze saobraćajnice između Novog Sada i Zrenjanina u dužini od 50 kilometara i Zrenjanina i Beograda u dužini od 56 kilometara, biće, prema prvim procenama potrebno 200 miliona evra.

“Mislim da će to da bude dodatni zamajac za investitire koji žele da dođu u srednji Banat, značiće za ljude koji žele da ostanu u Banatu, da žive i rade, da unaprede svoj zivotni standard, i ostanu sa porodicama na svojim ognjištima”, rekao je on.

Vučić je kazao da je mnogo ljudi izgubljeno u Banatu, zbog čega će se raditi putevi. Izrazio je uverenje da će ovakvim trendom rasta i smanjenja nezaposlenosti biti moguće postići rezultate.

Naglasio je da je potrebna politička stabilnost za koju veruje da će, uz sve probleme na koje nailazimo i muke koje postoje, uspeti da se planirano uradi.

Izvor: www.b92.net

Advertisement reklama na grenef portalu
Klik za komentar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Advertisement

Popularno